Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7

Thread: Express A4-14W!

 1. #1
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  cluj-napoca
  Posts
  3,414
  Posts Thanks / Likes

  Default Express A4-14W!
  De ceva vreme satelitul rus Express A4 de la 14 w{fost Express A1R de la 40E} a inceput sa transmita si programe in banda Ku,dupa ce de mult timp el era folosit doar pentru transmisiile in banda C,ce-i drept cu putine programe,cu acoperire destul de restrinsa.Din harta de mai sus se poate observa ca puterea semnalului e destul mica pentru antenele mai mici de 1.2m,dar si acestea nu pot vedea satelitul decit daca sint plasate mai la sud;EIRP-ul,precum vedeti din harta, nu prea lasa loc de sperante decit pentru antenele de 1.4m in sus,cel putin din zona mea,Cluj-Napoca!
  M-am gindit sa pun citeva poze cu semnalul pe trei transponderi utilizati,din patru{dupa Lyngsat },receptionat cu antena din avatar{1.5m}.Mai sint si alti useri interesati sa verifice ce semnal le intra cu antenele lor?
  satelescu

 2. #2
  Junior Member Master
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2008
  Location
  BUCU
  Posts
  95
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Sal,
  Uite cum e pe la mine in nordul Bucurestiului ,cu primefocus de 1.4:

  Transponder 11514 V - Newroz TV - S=58% , Q= 35%

  Transponder 11518 V - Ictimai TV,Exotica,IPN,TakTV - S=60% , Q= 43%

  Transponder 11528 V - Kurdsat - S=60% , Q= 41%

  Transponder 11532 V - Gali Kurdistan - S=60% , Q= 40%

  In principiu se vad toate , desi pe Newroz mai apar freezuri si patratele cateodata.

  E bine ca deschideti topicuri de genul asta , si eu sunt ahtiat dupa sateliti si posturi cat mai greu de receptionat cu antenuta mea mica dar vioaie .
  (gen Amos2 - spot Middle East , Arabsat 2B - 30.5E, diverse spoturi nordice sau germane de pe alti sateliti , de pe care prind transponderi si se si vede canalul)

  E chiar o pasiune asta ; nevasta-mea zicea ca e strict in instinctul nostru masculin chestia asta cu explorarea dincolo de limitele acceptate si ca fara barbati femeile n-ar fi descoperit nici Europa, daramite America .
  Poate ca de aia nici n-am vazut vreo satelista pe forumul asta .


  Fac cu edit un pic offtopic ,dar trebuie sa-mi exprim o frustrare apropo de limitarea dorintei de explorare a cator mai multi sateliti ; va dati seama ce "frigider plin" are in fiecare zi instalatorul (nu dau nume) care mi-a pus antena? E pe bloc, am vedere 360grade azimut , dar istetul cand a venit sa se uite la locul de instalare (adica un horn de aerisire de 40/80cm si 1.2 inaltime) , asa de bine a calculat incat a venit a doua zi cu suportul, a montat antena si a constatat ca nu se poate invarti mai mult de 42.01 grade est pentru ca actuatorul loveste in singurul obstacol pe o raza de 10 m , adica hornul de sub antena
  Si sa vezi bullshit : lasa domne ca mai la est de turksat nu sunt decat cateva programe de rusi, nici macar nu merita sa invarti antena pana acolo - mother fker !
  Si asa cu pasiunea omorata in fasa de un instalator si de o asociatie de pensionari de bloc .
  Hai ca e chiar offtopic; stergeti-l daca vreti
  Last edited by GoguSat; 6th June 2008 at 22:04.
  ECHOSMART 791, parabola 1.4 Al, LNB Titanium- 0.3Db (cica) , actuator Strong 18", Turk42E - Hispa30W. DTH MaxTV

 3. #3
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  3,755
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by satelescu View Post  De ceva vreme satelitul rus Express A4 de la 14 w{fost Express A1R de la 40E} a inceput sa transmita si programe in banda Ku,dupa ce de mult timp el era folosit doar pentru transmisiile in banda C,ce-i drept cu putine programe,cu acoperire destul de restrinsa.Din harta de mai sus se poate observa ca puterea semnalului e destul mica pentru antenele mai mici de 1.2m,dar si acestea nu pot vedea satelitul decit daca sint plasate mai la sud;EIRP-ul,precum vedeti din harta, nu prea lasa loc de sperante decit pentru antenele de 1.4m in sus,cel putin din zona mea,Cluj-Napoca!
  M-am gindit sa pun citeva poze cu semnalul pe trei transponderi utilizati,din patru{dupa Lyngsat },receptionat cu antena din avatar{1.5m}.Mai sint si alti useri interesati sa verifice ce semnal le intra cu antenele l0r ?
  satelescu
  Am incercat aseara,fara rezultat.Am reluat azi,la fel fara rezultat.Cerul este bine innourat,antena probabil prea mica.Mai incerc pe vreme buna si daca am rezultate,revin .
  .

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2007
  Location
  BIHOR
  Posts
  139
  Posts Thanks / Likes

  Talking

  In noaptea asta incerc si eu, si mi-e imi place ce satelit pot prinde ...
  Romania-jud Bihor -Salonta
  ...................................>>>>>
  SS2 rev. 2.6 D + ALT-DVB2.2 <BEST>, offset 1.2m, lnb INVERTO universal 0.2 db, Abonament Digi extra 2, HSS 7160NA
  <a href="http://ubuntu.hu"><img src="http://ubuntu.hu/files/ubuntu-bigyo-1.png"></a>

 5. #5
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  cluj-napoca
  Posts
  3,414
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by Mayerling
  Am incercat aseara,fara rezultat.Am reluat azi,la fel fara rezultat.
  Si eu am incercat azi dar de asta data cu antena de 1.1m{cu montura H-H},si am fost surprins sa vad ca am un inceput de semnal calitate{intre 5%-10%,fluctuant}.Ar trebui sa vezi daca ceva nu-i bine la reglajele antenei tale{daca-i una mobila},sau alte componente ale sistemului?Probabil ca poti scoate semnal daca directionezi bine antena pe acest satelit.Esti mai la sud de mine,la Resita?,si dupa harta de fata,poti spera mai mult decit ...nimic!  satelescu

 6. #6
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  3,755
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by satelescu View Post
  Si eu am incercat azi dar de asta data cu antena de 1.1m{cu montura H-H},si am fost surprins sa vad ca am un inceput de semnal calitate{intre 5%-10%,fluctuant}.Ar trebui sa vezi daca ceva nu-i bine la reglajele antenei tale{daca-i una mobila},sau alte componente ale sistemului?Probabil ca poti scoate semnal daca directionezi bine antena pe acest satelit.Esti mai la sud de mine,la Resita?,si dupa harta de fata,poti spera mai mult decit ...nimic!


  satelescu
  O sa incerc pe vreme buna,antena cred ca e bine reglata,pe Amos am semnal peste 93%,dar ar mai putea fi o cauza.Am facut aseara o poza cu Offsetul pe Astra ,in fundal se vede dealul.Ma gandesc sa nu nu am cumva vizibilitate pentru 14 W.Atlantic Bird 1 pe 12,5 W,stiu sigur ca l-am prins pe vremea cand foloseam Casablanca (ehe,nu aveam net ca acuma).Oricum o sa mai testez si cu SS2,poate oi avea mai mult noroc.


  Later Edit:
  Uitandu-ma pe LyngSat am vazut eroarea,prindeam numai Atlantic Bird 3 la 5 W.mai incolo nu am prins niciodata nimic.Asta e.Dealul e de vina.Pana la Amos am acest semnal :
  Last edited by Mayerling; 7th June 2008 at 16:33.
  .

 7. #7
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  3,755
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Din pacate nu prea am deschidere ca lumea,desi stau la et IV.In West am dealul (antena a ramas pe Amos):


  Iar in Est am un bloc mai inalt ca obstacol,mai departe de Hellas 2 n-am prins niciodata nimica (antena tot pe Amos):

  .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top