Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Junior
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme receptor globo

    Buna ziua,

    e vorba de akta (echipamentul il am de pe vreme maxtv). un globo 6010CA.
    ma chinui de ceva vreme cu receptorul. Initial, dupa ce m-am mutat, cand sa il pornesc nu mai recunostea nici un canal (ma rog, max info mergea si inca vreo 2 canale numa sunetu). in rest zicea scrambled. In timpul mutarii a stat off-line receptorul (si farfuria nemontata) cateva saptamani, prin martie. am inteles ca in perioada aia s-au facut ceva schimbari prin TP-uri parca.
    Anyway, am tot sunat la suport, m-au pus sa fac reseturile de rigoare cu canalu pe tvr1, blabla. nimic n-a mers. L-am dus apoi la service si am dat parca 75 de lei ca cica mi-a schimbat cititoru de cartela. Bun, acuma prindeam canalele ok, dar destul de des "pierdea semnalul" cand schimbam canalul.
    Sa explicornesc tv-ul (receptorul e tot timpul pornit), ma uit la ceva, vin reclamele, dau sa schimb: scrambled signal. unele canale merg, majoritatea nu. n-am gasit nici un pattern. TP-uri diferite, timpi de vizionare diferiti, etc. efectiv se intampla random atat ca timp cat si cu canale (adica nu conteaza la ce ma uit, daca schimb, bye-bye). Singurul mod de a recapata control asupra schimbarii canalelor este sa opresc si ornesc receptorul (via telecomanda e suficient). ceea ce ma face sa intreb: e ok sa las receptorul pornit non-stop chiar si cu tv-u oprit, sau terbuie sa il opresc si pe el? Eu timp de aproape 2 ani de cand am echipamentul tot asa l-am folosit...
    L-am dus a doua oara la service, cica ar fi fost softul prea vechi. Mi l-a schimbat cu cea mai noua versiune (cica) dar problema n-a disparut.
    In system info zice asa:
    SW: VGA0 3.3.57 emu
    HW: 15 5.3.0
    Loader: 1.0.7
    FDD Ver: 1.0.15
    Date 02:17:18 Mar 15 2007
    Tipu de la service a zis ca mi-a lasat si nu stiu ce coduri. Cand l-am intrebat ce-s alea a zis ca daca nu stiu nu trebuie sa stiu (de parca nu o sa aflu de la voi ). le-am gasit prin meniu undeva dar am n-am avut timp sa googleuiesc si sa vad la ce ma ajuta. daca ma indumati in directia corecta si/sau eventual sa imi spuneti pe scurt la ce folosesc (poate nici nu ma intereseaza).

    Ce ziceti voi ca ar fi problema? Daca intr-adevar e softul, cred ca ma descurc sa ii pun o versiune si mai noua (daca o fi existand). mai am cabluri rs 232 pe undeva de la niste proiecte mai vechi. daca nu e softul, ce altceva ar putea fi? sunt dispus sa il duc la service (altul, de prosat mi-a ajuns pina peste cap) dar daca e vorba de un SW upgrade, parca l-as face eu fara sa mai dau bani la nus tiu cine (si mai invat si o chestie noua cu ocazia asta )
    sp user

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Oradea
    Posts
    2,539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ciuly, bine ai venit pe RDI!

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ca idee max tv e viaccess deci ar trebui sa mearga pe orice modul viacess sau orice receptor cu cam incorporat viaccess .... prin urmare inainte sa mai dai vreun ban aiurea pe la nu stiu ce service si sa te abureasca cine stie ce ca ti-au schimbat ca ti-au pus bla bla pana la urma nici macar nu sti daca au facut ce au zis ...incearca si tu cardu in alt receptor sau eventual intr-un modul viaccess !

  4. #4
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    .... mda , cred ca ai vrut sa scrii Globo 6010 CR ... care implicit este un receptor cu CAM Conax ... ! Este un receptor putin depasit ... din cauza procesorului (mai lent) . Se poate pune patch .... si chiar soft original !
    Ar trebui totusi sa postezi in locul potrivit (la reeptoare Globo-Opticum) problema ta si vei primi indicatiile necesare ... desi pentru inceput ar trebui sa citesti din posturile de pe acel topic ! In sctiunea receptoare gasesti si link-urile necesare pentru softuri , tools si altele necesare !
    Ne auzim pe acolo ..... !
    P.S. Nu mai dati sfaturi decat daca cunoasteti receptorul ... altfel apar probleme !

  5. #5
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Scuze pentru P.S. ... am fost rautacios ... ! Dar cel mai bine este sa-l indrumati spre topicul cel mai potrivit ... ! Nu am vrut sa jignesc pe nimeni !

  6. #6
    Junior Member Junior
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    9
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @*Victor*: merci. dar cred ca re-venit e mai corect parca totusiu am postat pe aici macar o data. ma rog.

    @miloo: iti dai seama ca n-am acces la alt receptor sau modul viaccess

    @cipaul66: intr-adevar e CR
    si intr-adevar mi-a scapat zona de receptoare. probabil ca am vazut zona mama "crypto"
    sa vedem, poate il muta cineva acolo.
    intre timp ma pun pe citit
    sp user

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top