Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    373
    Posts Thanks / Likes

    Default Multiple LNB-uri cu Diseq

    Un receptor oarecare primeste semnalul printr-un Diseq de la mai multe LNB-uri.

    Intrebari :
    1. LNB-urile sunt alimentate permanent si diseq-ul comuta semnalul (sau sunt alimentate pe rnd ) ?
    2. C-am ct consuma un LNB ?

    Multumesc

  2. #2
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cam 2 kW pe or

    disequl este pasiv si consum circa 90mA
    un quad lnb vreo 100mA x 14 V pe vertical sau 18 V pe horizontal
    adevrul este inventia unui mincinos

  3. #3
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Man , fii serios , cam cativa W . Nu mai mult de 10-15 .

  4. #4
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Man , fii serios , cam cativa W . Nu mai mult de 10-15 .
    multumit de edit ?

    vezi c ai pm
    adevrul este inventia unui mincinos

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    373
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc pentru raspunsuri.

    Dar tot nu sunt lamurit...LNB-urile sunt toate alimentate permanent sau doar cte unul ?

  6. #6
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai ia un voltmetru si firul negru il pui pe carcasa comutatorului diseq iar cel rosu pe firul cald, asa vei vedea cum e la al tau. in mod normal la lnb-urile care nu sunt cerute de receptor ar trebui sa se opreasca alimentarea, altfel sarcina ar fi prea mare pentru blocul de alimentare al lnb-ului.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    373
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    pai ia un voltmetru si firul negru il pui pe carcasa comutatorului diseq iar cel rosu pe firul cald, asa vei vedea cum e la al tau. in mod normal la lnb-urile care nu sunt cerute de receptor ar trebui sa se opreasca alimentarea, altfel sarcina ar fi prea mare pentru blocul de alimentare al lnb-ului.
    E c-am greu cu accesul la diseq , dar ajung eu si acolo.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    125
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by softy2k View Post
    E c-am greu cu accesul la diseq , dar ajung eu si acolo.
    Doar lnb-ul cu semnal e alimentat. pe celelalte nu este nici o tensiune si bineinteles nici semnal.
    Nu te mai obosi sa masori.deci comanda se da pt un singur lnb cu ajutorul unor biti(din receptor) in functie de intrare.
    2 cutii cu linucsi si 2 oale

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cluj
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La orice Diseq daca e setata optiunea Diseq non *(adica fara Diseq) atunci intotdeauna doar priza LNB1 este functionala celelate poziti sunt alimentate cu o tensiune de prag care nu deschide insa tranzistori finali ci sunt pregatiti intr-o stare de gen stand-by.. dar tot consuma curent. De precizat ca un diseq consuma aproximativ intre 5-20% din suma energiilor consumate de LNB-urile conectate la acesta. Dar cum nu functioneaza in acelasi timp toate LNB-urile, acest consum total este neglijabil, totusi se recomanda un swich cu alimentare externa *(20-24V) pentru un surplus de energie, in special pt. motorul HH, atentie acest motor nu functioneaza daca este conectat si un diseq,... doar daca se pune la priza de LNB1.. Din cate am citit eu, fiecare priza este "botezata" de catre receiver cu o anumita fercventa a semnalului aceasta se moduleaza automat in diseq, si e demodulata de receiver automat, apare totusi o mica intarziere pana preia semnalul de pe alt satelit, pt. ca se modifica procesul de demodulare....
    sper sa ajute pe cei interesati....
    Dbox2, Dbox1, Humax CI-8100PVR 80GB/HDD, DG 17500 CI, DigiTV, H-H Strong2100, 1,2m AL and more...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top