Astral Telecom trece la o platformă multiservice de la ECI Telecom


După investitii de peste 1,5 mil USD, Astral poate acum demara lansarea serviciului de televiziune digitala in toate oraşele mari.

ECI Telecom (NASDAQ: ECIL) anuntat miercuri 13 iulie finalizarea implementarii unei noi Platforme XDM Multi-Service Provisioning (MSPP) pentru reteaua Astral Telecom, gandita special pentru a furniza servicii dintre cele mai performante. Noua platforma MSPP este instalata deja, inca de la sfarstiul lunii iunie, in backbone-ul national SDH (STM-64/OC-192) al companiei Astral si are o capacitate de 10 Gbps. Implementarea Platformei XDM MSPP este rezultatul unei investitii de peste 1,5 mil USD si interconecteaza principalele orasele mari din Romania.

Solutia „ Build As You Grow” („Construieste pe masura ce cresti”) furnizata de ECI permite companiei Astral sa integreze mai usor noii clienti si sa adauge capacitate suplimentara retelei. Noua Platforma XDM MSPP eficientizeaza practic capacitatea retelei, faciliteaza dezvoltarea de produse si servicii noi, intrarea pe piata carrierilor din Romania dar si interconectarea retelei Astral direct cu cea a marilor carrieri internationali. Reteaua Astral este astfel construita incat se poate realiza o migrare treptata catre DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing), pe masura ce reteaua se dezvolta, fara a schimba platforma deja existenta.

„Astral s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii doi ani. Implementarea Platformei XDM MSPP este rezultatul evolutiei noastre si a clientilor nostri a caror cerere pentru crestere a capacitatilor furnizate s-a dublat practic. Dezvoltarea acestui proiect ne permite sa ne pozitionam ca un furnizor important pe piata serviciilor integrate de comunicatii eletronice din Romania”, declara Dinu Malacopol, Director Internet Astral. „Am dezvoltat o retea de doua inele STM 64 si STM-16 cu obiectivul clar de a deveni unul dintre cei mai importanti carrieri nationali si de a furniza servicii dintre cele mai performante. Odata cu finalizarea acestei etape in dezvoltarea retelei noastre ne pregatim de lansarea serviciului de televiziune digitala in toate orasele mari in care ne desfasuram activitatea. Serviciile noastre de Internet Broadband pot beneficia de acum de o capacitate marita astfel incat sa putem atrage in reteaua noastra un numar cat mai mare de noi clienti.”

"Acest ultim contract cu Astral Telecom confirma implicarea noastra continua pe pietele cheie din Europa de Est, cum este piata din Romania,” declara Eli Peled, Presedintele ECI Telecom, Regiunea Europa de Est. „Suntem incantati ca putem oferi unor jucatori importanti in piata, precum Astral Telecom, solutia noastra flexibila care le va permite sa isi indeplineasca obiectivele si sa-si cresca semnificativ oportunitatile de afaceri.”

Astral Telecom S.A. este in prezent unul dintre cei mai importanti furnizori nationali de servicii integrate de comunicatii electronice din Romania. Infiintata in 1993 ca furnizor local de servicii de televiziune prin cablu, intr-unul din cele mai importante centre istorice si culturale ale Transilvaniei – Cluj Napoca, Astral Telecom si-a dezvoltat si extins cu succes portofoliul de servicii. La inceputul anului 2005 Astral Telecom beneficiaza de o puternica prezenta la nivel national, furnizand servicii de televiziune prin cablu in peste 800.000 de locuinte din peste 1760 localitati, servicii de Internet si transmisii de date in peste 100 de localitati precum si servicii de telefonie fixa IP. Astral a fost primul operator alternativ de telefonie fixa care a semnat in 2003 acorduri de interconectare cu Romtelecom si cu operatorii GSM 900 Connex si Orange. Ulterior, Astral Telecom a semnat acorduri de interconectare si cu RDS si Zapp. Portofoliul de servicii include Televiziune prin cablu si servicii de difuzare de publicitate pe canalul propriu TV, Astral CATV; Acces Internet si transmisii de date:
Produsele Astral BroadBand, Astral OnLine si Astral DialUp oferite prin medii de transmisie in banda larga: cablu TV, fibra optica, unde radio sau linii comutate si inchiriate
Servicii preplatite de acces la telefonie internationala si Internet: Astral Card
Servicii Web: Publicitate on-line, Solutii de gazduire, Dezvoltare de aplicatii si site-uri
Servicii de Telefonie Fixa, Astral TeleFix.

ECI Telecom furnizeaza solutii avansate de telecomunicatii furnizorilor de servicii din intreaga lume. Transformand intelegerea accentuata a nevoilor clientilor sai in solutii inovative, excelente din punct de vedere tehnic, ECI ofera clientilor sai posibilitatea de a creste valoarea retelelor.

ECI ofera solutii de livrare de servicii IP inovative pentru retele convergente de comunicatii incluzand gateway de access Broadband, Service Edge Routers, transport optic, routere Core IP/MPLS, NGN Voip si aplicatii si servicii multimedia. ECI a dezvoltat o retea globala de vanzari, marketing, suport clienti si in egala masura parteneriate cu canalele strategice din intreaga lume.

Categoria: Ultima oră
Autor : [email protected]ŢII Mobile
Data: 2005-07-13 00:00:00