Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default SS2 si Diseqc 1.2?

    A reusit cineva sa faca sa mearga SS2 cu pozitioner Diseqc 1.2?
    Eu am un pozitioner Strong Diseqc 1.2 V50 dar nu am reusit sa mut antena decit in varianta Diseqc1.0 (integrata in Progdvb si Mytheatre)
    Am incercat cu ProgDVB4.23 si pluginul KVA Diseqc0.6 si cu MyTheatre2.76 si plugin Diseqc0.87.
    Multumesc pentru orice sugestie.

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    59
    Posts Thanks / Likes

    Default

    exact aceasi problema incerc sa o rezolv si eu. pina acum tot ce am primit sint niste info care ma duc la forumul de pe skystar2.go.ro la un post mai vechi legat de pozitionere, (nu mai tin minte ca e initiat de GHETTOMAN sau doar a raspuns la acel post), unde vei gasi un link la o alta pagina unde va fii descrisa o schema electronica simpla pt un port serial, cu ajutorul careia vei putea schimba satelitul doar schimband canalul tv, (presupunind ca folosind diseqc 1.2).
    inca nu am studiat problema fff in adincime, ghettoman spune ca merge perfect. arunca si tu un ochi pe acolo si daca tie de folos da un reply. eu nu am inteles mare lucru din schema respectiva la prima vedere, si nu stiu cind ajung pe la vreun prieten electronist. dar ma intereseaza daca e ceva ce a-s putea folosi

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Thx de raspuns. Am gasit ceva pentru diseqc1.2 si pentru serial aici:
    http://multidec.wz.cz/en/
    Multa bafta!

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    barghy undei serialu` pe multidec ca io nu-l vad niciunde.numa diseq.

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    S-W RO
    Posts
    1,571
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Este un plugin Diseqc 1.2 pentru DigiPower SG-2100 via serial port.
    Nu stiu cit e de util dar altceva pentru serial n-am gasit.

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    piiiii bloc
    Posts
    1,361
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am uitat sa precizez.pozitzinerul pe serialul calculatorului functioneaza garantat.il putetzi gasii la adresa
    http://home.kimo.com.tw/foxorg/Positioner/index.html

    bafta in constructie

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: SS2 si Diseqc 1.2?

    Incearca SS2DiSEqC15.zip. La mine merge perfect cu SS2 rev. 2.6B si winMe.

    succes.

    Quote Originally Posted by barghy
    A reusit cineva sa faca sa mearga SS2 cu pozitioner Diseqc 1.2?
    Eu am un pozitioner Strong Diseqc 1.2 V50 dar nu am reusit sa mut antena decit in varianta Diseqc1.0 (integrata in Progdvb si Mytheatre)
    Am incercat cu ProgDVB4.23 si pluginul KVA Diseqc0.6 si cu MyTheatre2.76 si plugin Diseqc0.87.
    Multumesc pentru orice sugestie.

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    59
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bbox, daca esti amabil poti pune si o adresa sau link pt de unde se poate descarca ss2diseqc15? sper ca nu cer prea mult.

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2003
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default SS2 si Disecq 1.2

    Uite aici ,

    Dar din cate am inteles pentru pozitionere clasice nu e OK - e bun pentru o montura H-H

    http://users.cfbbs.com/~wein/files/SS2DiSEqC15.zip

    Pentru pozitionere clasice varianta pe serial port e cea vehiculata , mai ales din cauza curentului consumat de pozitioner.

    In general un LNB cu un consum de 150 mA si un H-H de 300 mA este dus de SS2 (eu am ALPS 0,6 db + H-H Strong +antena 0,9Al si SS2 - impecabil)

    Joflo

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    slice: eu l-am luat de pe http://www.esaee.com/uploads/ in 11 august

    joflo: nu inteleg, de ce sa nu mearga cu pozitioner clasic
    consumul de curent este mult mai mare la H-H unde trebuie sa alimentezi si motorul.

    Oricum eu folosesc un pozitioner Diseq 1.2 construit de mine dupa schema de la:
    http://k2.stcnet.ru/projects/hard/diseqc/index.html

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    59
    Posts Thanks / Likes

    Default

    baieti mersi de linkuri, dar pina la urma m-am descurcat de pe multidec (cehii) si l-am descarcat si eu. in fisierul readme cu care vine vorbeste doar de montura H-H, eu am polara. dar lasind la o parte acest fapt iam dat drumul si ar zice ca e ok! dar numai la inceput. fiindca ori nu ma descurc eu cu optiunile lui ori chiar nu merge pe polara.
    de fapt ce se intimpla: setez 2 sateliti pt proba astra 19.2 cu hotbird 13.0
    dupa care ii fac incercarea. mut canalul tv pe satelitul pe care tocmai nu sunt pozitionat si imi da mesajul de intimpinare cum ca vreau sa se mute? dau bucuros da dupa care nu se intimpla absolut nimic. sta pe satelitul fixat fara sa dea nici un semn ca ar vrea sa-l mute.
    acum daca voi spuneti ca totusi e ok va rog ajutati-ma si pe mine sa-l configurez cum se cuvine ca deja ma scoate din sarite toata treaba.
    multumesc tuturor.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu exista diferente intre comenzile diseqc 1.2 ptr. H-H si pozitioner clasic, merge cu amandoua.
    Probabil ai gresit la configurare,
    presupun ca ai configurat cei 2 sateliti pe aceeasi pozitie.
    La configurare cand memorezi un satelit, trebuie sa alegi si pe ce "pozitie" se va memora satelitul.
    (exista un contor care se poate modifica).

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    59
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mah, stiti cum arata un prost? asa ca mine. tot nu ma descurc. bbox te rog fa un how to pt ca nu ma descurc nici cum. hai sati descriu ceam facut. sper sa nu-mi scape nimic.
    aseara l-am frecat iar pe kvadiseqc ver0.6, si asta imi zice ca merge dar nimic.
    ma pun pe hispasat ii dau set east limit, dupa care ii dau set sat pe pozitia 1. ma mut pe astra 28, setez west limit, si set sat pe pozitia 2. las antena pe astra, selectez un canal de pa hispasat si primesc confirmarea ca "moving to sat position 1" dar de fapt nu mi se deplaseaza deloc. verific si pe pozitionerul clasic (nu H-H) si pozitia e aceasi, adica tot astra 28. acum va rog corectati-ma cu ce am gresit. am incercat si fara sa definesc east si west limit si tot nimic.

    daca voua va merge va rog ajutati-ma si pe mine sa o scot la capat.
    (descriere ca pt "bibani") pls.

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai schimbat skynet.sys din \windows\system32\ cu cel patchuit ?
    O sa incerc pe maine sa-ti fac un How-to.

  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    59
    Posts Thanks / Likes

    Default

    din pacate am schimbat si skynet.sys in win\sistem32\...
    astept "how-to". mersi

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ss1+diseqc 1.2 ?
    By spinit in forum Placi DVB
    Replies: 0
    Last Post: 30th September 2006, 10:46
  2. diseqC humax
    By giolgau in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 10th February 2006, 12:57
  3. Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2005, 13:03
  4. DiSEqC v1.8
    By skycleaner in forum Placi DVB
    Replies: 11
    Last Post: 25th July 2005, 09:16
  5. ss2 diseqc 1,2
    By cyrus in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 20th January 2004, 22:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top