Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: ALTDVB si HD

  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Post ALTDVB si HD

    Care filtre sunt sunt cele mai bune pentru HD pe altdvb? Eu am coreAVC dar imi merge imaginea cu incetinitorul si putin sacadat pe ORF HD.Am procesor de 850 mhz, dar nu e o problema pentru ca acum 4 ani urmaream cu aceasta confguratie de pc Euro 1080 pe dvb dream si mergea impecabil...dar treaba e ca nu mai tin minte ce filtre foloseam.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    BIHOR
    Posts
    139
    Posts Thanks / Likes

    Lightbulb la fel

    Quote Originally Posted by dan de burgh View Post
    Care filtre sunt sunt cele mai bune pentru HD pe altdvb? Eu am coreAVC dar imi merge imaginea cu incetinitorul si putin sacadat pe ORF HD.Am procesor de 850 mhz, dar nu e o problema pentru ca acum 4 ani urmaream cu aceasta confguratie de pc Euro 1080 pe dvb dream si mergea impecabil...dar treaba e ca nu mai tin minte ce filtre foloseam.
    La inceput acum de un an cand am cumparat ss2-ul meu, atunci fiind "habarnist" am folosit sonicmpegcoder, cel care a fost instalat de pe cd-ul original de skystar. Am uitat cu dvbviewer (tot acel de pe cd) la programul astra hd promo , si era perfect, de atunci de cate ori instalez un nou windows, evident reinstalez toate driverele, nu mai pot sa setezi asa cum a fost.
    Acum folosesc si eu coreavc, am un procesor AMD AthlonXP 2000 (cu niste turbo pana la 1.8GHZ) si am aceleasi problema, despre Cyberlink sa nici nu vorbesc ... Poate la tine o sa mearga cu cyberlink, sau descarca de aici hd pack 01

    sau hd pack 1.2 tot de acolo
    Succes ...
    Last edited by robin1983; 24th May 2008 at 03:01.
    ...................................>>>>>
    SS2 rev. 2.6 D + ALT-DVB2.2 <BEST>, offset 1.2m, lnb INVERTO universal 0.2 db, Abonament Digi extra 2, HSS 7160NA
    <a href="http://ubuntu.hu"><img src="http://ubuntu.hu/files/ubuntu-bigyo-1.png"></a>

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    950
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    pentru HD adica mpeg4/avc procesoarele voastre nu fac fata. trebe upgrade

    Cu procesorul asta mi-a mers Euro 1080 fluent ,fara sacadari si sunetul ok.Procesorul sta acum pe HD la 80 -90 %
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce ai vazut era varianta codata in MPEG2 si nu H264.

    Cerintele pentru H264 sunt mult mai mari din pacate...

    Bafta

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Talking

    Salut !
    Problema mare cu codecurile astea. De cateva zile am reinstalat Windows-ul (xp sp2)si .. ca urmare am reinstalat si altdvb-ul. Vreau sa spun ca am reusit sa adun toate erorile de pe fata pamantului la aceasta instalare. De bine de rau dupa ce am incercat mai multe surse de altdvb .. am gasit una .. care am instalat-o.Am instalat instalat si CyberLink v7.3. Am pornit programul si am incercat sa vad ceva dupa scanare.aici am avut marea surpriza sa constat ca imi lipseau niste codecuri pe care inainte le aveam de la CyberLink. Mentionez ca inainte de de a reinstala windows-ul imi mergeau perfect(atat pe SD cat MAI ales pe HD). Aveam la Video decoder: CyberLink H.264/AVC Video decoder (Technotrend) si video render Overlay.(mergea si cu VMR7si9). In momentul de fata nu mai am acest filtru.Nu mai spun ca .. daca cumva selectez VMR7sau9 imi da o eroare mare cat casa poporului - am ecran negru; si nu pot sa scap de ea decat cu reset - deci nu se multumeste sa-mi inchida doar AltDvb-ul.
    Intrebarea mea este: de unde am aceasta eroare/erori?! ajutati-ma cu un codec(pachet - orice - desi stiu ca la pachet, codecurile fac figuri) sa remediez aceasta problema.
    P.S. placa video este un ATI Radeon 2600, proc intel core duo.

    Va multumesc !


    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Foarte corect. Macar un coreduo sau un core2duo (ori echivalentul de la AMD) cu o placa video cu acc hardware din seria radeon hd2x00 sau nvidia 8x00

    Nu stiu daca se mai transmite HD in mpeg2

    Cheers BADE !



  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A aparut un nou pack <a href=http://www.dvbsupport.net/download/i...ct=view&id=162 target=_blank>HDpack 1.3</a>
    Incearca sa instalezi DVBViewer + codec ArcSoft sau Cyberlink v.8 pt HDuri.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Multumesc ! Am sa mai parcurg inca o data ce ai postat in "Probleme ALT-DVB cu drivere video ATI". dataMai intai am de rezolvat o alta problemuta; pentru ca dragutul meu de pc, in urma reinstalarii windows-ului de saptamana trecuta, imi apare o eroare de windows sau nu stiu cum s-o numesc(imi cere sa verifice partitia D pe care am instalat AltDvb-ul),as vrea sa pun windows-ul din nou.
    Totodata am impresia ca si Altdvb-ul asta .. desi este aceeasi varianta, in speta 2.2, mi se pare putin diferit(nu pot spune cu exactitate) am sa incerc sa instalez exact aceeasi avrianta pe care am avut-o trimp de 1 an fara sa-mi faca probleme.
    Asadar pana atunci , cand o sa am din nou sistemul functional si o sa va spun ce-am rezolvat cu driverele ati .. va doresc numai bine tuturor!

    @skyst4r, nu stiu .. de ce dar .. mi se pare mai prietenos AltDvb. Am incercat si DvbViewer dar ... nu m-am impacat deloc cu el. Multumesc pentru link; poate gasesc ceva bun acolo si pentru AltDvb!

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    vezi aici pentru problemele ditre alt-dvb si driverele ati

    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=64370

    Cheers BADE !



  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default DVBviewer

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    pentru HD adica mpeg4/avc procesoarele voastre nu fac fata. trebe upgrade
    Din pacate, desi imi place mai mult AltDvb, cel putin pina la versiunea 2.2, nu merge la fel de bine ca DVBViewer. Eu am o ragalie de PC ( AMD Athlon la 2GHz si placa video nvidia 660GT) si cu toate astea pe PROTV HD cu filtru H264 de la Cyberlink (PDVD 7.2) imi merge cursiv cu incarcare la procesor de 60%. Din ce am citit este foarte posibil ca Nvidia sa aiba pe placile sale video (chiar si cele vechi) o parte de decodare hw care sa se inteleaga bine cu filtrul Cyberlink H264. ATI cred ca de abia la placile foarte noi are ceva asemanator, in schimb avea ceva pentru alt codec pentru HD si anume VC4.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pareca procesorul tau merge cam chinuit pe HD. Eu vreau sa spun ca .. pe HD Suisse merg intre 20 si 30% MAXIMUM - in configuratia pe care o gasesti mai sus. Asadar .. am o parere buna despre ATI Radeon. Nu este varf, asta clar dar .. e buna pe HD.
    Apropo.. cum merge ProTv HD in dvbT, merita investitia si intr-o placa dvbT ?

    Quote Originally Posted by vasile View Post
    Din pacate, desi imi place mai mult AltDvb, cel putin pina la versiunea 2.2, nu merge la fel de bine ca DVBViewer. Eu am o ragalie de PC ( AMD Athlon la 2GHz si placa video nvidia 660GT) si cu toate astea pe PROTV HD cu filtru H264 de la Cyberlink (PDVD 7.2) imi merge cursiv cu incarcare la procesor de 60%. Din ce am citit este foarte posibil ca Nvidia sa aiba pe placile sale video (chiar si cele vechi) o parte de decodare hw care sa se inteleaga bine cu filtrul Cyberlink H264. ATI cred ca de abia la placile foarte noi are ceva asemanator, in schimb avea ceva pentru alt codec pentru HD si anume VC4.

    Cheers BADE !



  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    26
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tdy_sat View Post
    Se pareca procesorul tau merge cam chinuit pe HD. Eu vreau sa spun ca .. pe HD Suisse merg intre 20 si 30% MAXIMUM - in configuratia pe care o gasesti mai sus. Asadar .. am o parere buna despre ATI Radeon. Nu este varf, asta clar dar .. e buna pe HD.
    Apropo.. cum merge ProTv HD in dvbT, merita investitia si intr-o placa dvbT ?
    Si proc tau e cam chinuit

    Mie HDurile pe DVBViewer+Cyberlink8 imi iau 1-2% din procesor! restul il face placa video.(ATI3650)
    Momentan e singura combinatie care imi merge asa,am incercat si alte codecuri dar nu duc.

    PS:trebuie instalat curat ,daca ai instalat vreun HDpack inainte s-ar putea sa nu-ti mai mearga!

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tdy_sat View Post
    Se pareca procesorul tau merge cam chinuit pe HD. Eu vreau sa spun ca .. pe HD Suisse merg intre 20 si 30% MAXIMUM - in configuratia pe care o gasesti mai sus. Asadar .. am o parere buna despre ATI Radeon. Nu este varf, asta clar dar .. e buna pe HD.
    Apropo.. cum merge ProTv HD in dvbT, merita investitia si intr-o placa dvbT ?
    Desi ne departam putin de topic, pentru @tdy_sat, pot sa zic ca merita investitia in ProTv HD, mai ales ca vine in citeva zile si TVR HD. Se poate inregistra in format .ts content HD si pe calculator se poate reda direct fisierul inregistrat. Poti sa folosesti orice tuner DVB-T ( exista pe la 100-150 RON) indiferent ce scrie pe cutie ca suporta sau nu HD, atita vreme cit folosesti aplicatii gen DVBViewer sau AltDvb si nu mizeriile de aplicatii cu care vin tuner-ele

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Smile

    Da, bag seama ca .. fata de al tau cu 1-2%(si chiar ma surprinde!) al meu este chinuit Eu nu vreau sa ma laud cu asta dar .. voiam sa spun ca-mi mergea fluent aproape perfect pentru ca .. mai sesizam asa ... ca imaginea se cam frangea in doua pe orizontala, cand era cadrul in miscare de la stanga la dreapta sau invers .. parca junatatea de sus .. se tinea mai greu de cea de jos si viceversa (faptul era usor sesizabil dar .. cine are ochi .. vede:P - valabil si pentru SD); deci nu pot spune ca era absolut perfect. dar fata de inceputul HD Suisse(l-am urmarit inca din fasha si apoi .. am asistat si la botezul lui) cand mergeam pe 73% cu procesorul .. era un progres enorm.
    Acum sa revin. Incerc sa fac combinatia cea mai buna de codecuri astfel incat sa pun placa video - ATI Radeon 2650 - (am facut un upgrade de la 1650 ) la treaba - sa nu mai munceasca atata procesorul. Este aceasta placa in stare sa faca treaba asta?(Acum reinstalez windows-ul si nu mai pun niciun pachet de codecuri pana nu ma asigur ca nu fac vreo gresala - sper sa primesc ajutorul voastru, al celor care chiar sunteti la fel de pasionati ca si mine de HD).
    Si inca ceva (ca mereu imi mai aduc aminte cateceva): impresia mea este ca AltDvb-ul ofera o imagine mai "curata" decat DVB Viewer-ul atat cat l-am folosit eu (f putin) care, parca .. era mai incetosat. Daca nu e asa te rog sa ma contrazici


    @Vasile: cu scuzele de rigoare ca este off .. inteleg ca esti pentru o placa Dvb-T; si eu m-am tot gandit dar chiar orice placa?! este buna oricare dintre ele? nu trebuie sa tin seama de niciun criteriu in alegerea ei?! putem sa trecem pe Terestrial& Dvb-T ca sa respectam regulile forumului.

    Cam atat pentru acum !

    O seara buna tuturor!



    Quote Originally Posted by skyst4r View Post
    Si proc tau e cam chinuit

    Mie HDurile pe DVBViewer+Cyberlink8 imi iau 1-2% din procesor! restul il face placa video.(ATI3650)
    Momentan e singura combinatie care imi merge asa,am incercat si alte codecuri dar nu duc.

    PS:trebuie instalat curat ,daca ai instalat vreun HDpack inainte s-ar putea sa nu-ti mai mearga!

    Cheers BADE !



  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok ! atunci cred ca o sa incerc sa gasesc si eu o placutza pentru dvbT. Ar fi si pacat cu un emitator la baba Novac sa nu incerc sa-i prind si eu
    Multmuesc!

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    orice placa care stie dvb-t

    Cheers BADE !



  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania
    Posts
    260
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scuze pentru off topic pentru @tdy_sat:
    Eu prefer tuner-ele externe pe usb pentru posibilitatea de a le pune si pe laptop si pe PC.
    Exista bineinteles criterii de alegere si in functie de calitate. Daca te tin buzunarele, un criteriu ar fi existentza a doua intrari RF( tuner cu doua cai RF), care imbunatateste substantial receptia pentru folosirea intr-un vehicul in miscare.

    Quote Originally Posted by tdy_sat View Post
    Ok ! atunci cred ca o sa incerc sa gasesc si eu o placutza pentru dvbT. Ar fi si pacat cu un emitator la baba Novac sa nu incerc sa-i prind si eu
    Multmuesc!

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    33
    Posts Thanks / Likes

    Default Salut Prieteni

    Am si eu urmatoarea configuratie Amd Sempron 3200+/real 1.81GHz,1.00 Gb/ram,placa video
    WinFast PX 8500 GT TDH, si o placa SS2 ,rev:2.6C.antrebarea mea este ,poate configuratia mea sa duca placa DVB sau o sa intampin probleme ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top