Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12

Thread: DiSEqC v1.8

  1. #1
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default DiSEqC v1.8

    Am o mare problema. Stiu ca a mai fost un topic cu probleme de gen insa nu am reusit sa dau de el asa ca am inceput altul. Am istalat aceasta versiune in ProgDVB si in Plugins la MyTheatre. Am inceput sa memorez satelitii pe care ii gaseam cu ajutorul lui FSFinder si dupa aceea scanam cu cele doua utilitare. Am observat insa ca in momentul in care incerc sa mut de pe un satelit pe altul (cand dau click pe un program) nu vrea s-o ia automat decat pe unii din sateliti. De exemplu daca sunt pe Astra, cand selectez un prog. de pe HB nu se muta automat.Daca selectez un prog de pe W3 se muta, desi am procedat la fel cu setarile pentru toti. A mai patit cineva la fel?
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Curtea de Arges
    Posts
    167
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Urmeaza pasii de aici. Nu are cum sa nu mearga. Eventual e posibil sa fi dat acelasi numar la 2 sateliti diferiti. Ia totul de la capat si merge garantathttp://www.********.com/f2/viewtopic.php?t=43509
    benix

  3. #3
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut benix! am urmat exact pasii sa stii. am topicul tau pe o disketa si am respectat intocmai. am formatat hardul acum o saptamana si am reinstalat totul insa acum am aceasta problema. am sa mai incerc si diseara. merci fain oricum, intotdeauna ai fost baiat fain.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Curtea de Arges
    Posts
    167
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sat Finder te poate duce in eroare. Poti avea semnal la un transporder pe mai multi sateliti. Sfatul meu e sa "incepi de la un capat " vest, sau est si sa incerci sa gasesti satelitii la rand dupa pozitia lor pe axa, eventual poti sa te uiti in sat list toolkit ca sa vezi pozitia fiecarui sat.
    BaFTA !
    benix

  5. #5
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chestia nu consta in faptul ca nu gasesc satelitii... deja aseara aveam scanati cam 90 la suta. pe mine ma deranjeaza faptul ca unii pot fi storati corect in diseqc,iar altii nu. Cand dau modify la unii ma intraba daca vreau sa modific la pozitia nr. x iar la altii ma intraba daca vreau ssa modific la N/A. cred ca aici este chichita. la cei care era treaba cu N/A nu se comuta automat.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Curtea de Arges
    Posts
    167
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hmm...
    Nu ai ce face.... Punct si de la capat. Apropo - nu da valori mari la pozitia satelitului (30..40). Daca nu-ti spune la modificare "go to pos.." sigur nu ai trimis montura la pozitia respectiva inainte de a face modificarea.
    benix

  7. #7
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la cei salvati corect imi indica gradat faptul ca se deplaseaza,la ceilalti nu . unde naiba am gresit? am sa reinstalez diseara,mai vad eu si o sati spun rezultatul.bafta!
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce va chinuiti atat? daca ai Hotbirdul memorat corect dai Auto Goto xx si sa-ti memoreze pozitiile celorlalti folosind Hotbirdul ca satelit de referinta....dupa aia te duci pe fiecare in parte si faci Max signal(de preferat sa alegi tu frecventa pe care stii ca e semnal mai puternic)....si nu va mai chinuiti sa dati numere la satelitii memorati in diseqc 1.8 ca nu are nici un rost....ii memoreza perfect si fara numere!
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Curtea de Arges
    Posts
    167
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asta in cazul in care ai montura reglata atza si ai introdus corect coordonatele punctului in care te afli.

    Varianta cu numere te chinuie putin la inceput dar dupa .. nu mai ai probleme pana la o noua reinstalare de win.
    benix

  10. #10
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    parca vazusem undeva un link unde puteai afla coordonatele. cred ca am instalat montura corect pentru ca am toti satelitii(care au semnal aici) in "vizor". o sa incerc si varianta lui yanq(yang?) imi aduc aminte ca inainte cand dadeam auto goto x se ducea deaiurea. tnx!
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    BUZAU
    Posts
    6,106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Introducerea coordonatelor pozitiei tale in SS2Diseqc 1.8 nu are alt rol decat de a-ti arata satelitii receptionabili in zona ta(limita estica, respectiv vestica).....nu calculeaza pozitiile satelitilor in functie de coordonate....ci in functie de un punct fix(un satelit de referinta pe care ai reusit sa-l memorezi si pe care ai semnal maxim:Arabsat, Hotbird..etc). De exemplu daca iei ca satelit de referinta Hotbirdul(13'E)....si vrei sa te duci pe Sirius(5'E) programelul va misca antena exact 8 grade(folosind comanda Auto Goto xx)...deci indiferent de coordonate daca ai Hotbirdul memorat si vrei sa te duci pe Sirius, antena se va misca 8 grade...Pe satelitii apropiati comanda Auto Gotto xx e buna pentru ca intra semnal(chiar daca nu maxim, si trebuie facut apoi manual)....dar de exemplu daca vrei Hispsat la mine e eroare de aprox.1 grad si trebuie manual mutata sa intre pe semnal...dar apoi memorezi noua pozitie cu semnal maxim si va fi OK.

    O alta modalitate e sa calculezi tu nr de grade pana la sateliti..e foarte simplu....sa zicem ca ai Hotbirdul memorat si ti-l arata la 17,2 grade Vest(locatie in functie de sud, oricum nu prea conteza cat indica pentru ca oricat ar fi, tot acelasi nr de grade deplaseaza antena pana la satelitul dorit)(iti afiseaza in stanga butonului Modify din Diseqc 1.8.....daca iti indica N/A inseamna ca satelitul de referinta e pe semnal maxim dar nu e memorat). Sa luam tot satelitul Sirius...stim ca sunt 8 grade de la Hotbird pana la el....Deci selectam Sirius in Diseqc 1.8 ...dam comanda Send si asteptam sa se duca unde vrea...dupa ce se opreste introducem manual 17,2 + 8= 25,2 Vest la Goto Angular Position si dam comanda Goto xx...si antena se va duce exact pe Sirius....facem semnal maxim si dam Modify...daca s-a salvat corect pozitia Siriusului, in stanga butonului Modify vei avea pozitia lui (25,2 Vest).....repeti procedura pt fiecare satelit in parte...daca nu intra pe semnal adaugi sau scazi cate 0,2-03 in Goto Angular Position si dai Goto XX pana intra semnal....celelalte comenzi Goto Satelit Position, Drive motor est/vest si Store Satelite position poti sa le ignori....
    Ofset-uri 1,6Al/1.6Fe/1,4Fe, 2&HH , SkyStar2;
    Optibox Spider HD
    HSS-7160NA (DigiTV)
    90E - 34,5V

  12. #12
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai bine de atat nici ca se putea. cand ajung acasa incerc sa rezolv.
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ss1+diseqc 1.2 ?
    By spinit in forum Placi DVB
    Replies: 0
    Last Post: 30th September 2006, 10:46
  2. diseqC humax
    By giolgau in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 10th February 2006, 12:57
  3. Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2005, 13:03
  4. ss2 diseqc 1,2
    By cyrus in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 20th January 2004, 22:03
  5. SS2 si Diseqc 1.2?
    By barghy in forum Placi DVB
    Replies: 24
    Last Post: 27th August 2003, 12:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top