Posturile TVR3 şi TVR Info se vor lansa īn luna septembrie, demararea celor două canale TV fiind īntārziată de campania electorală, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Sassu, preşedintele-director general al Societăţii Romāne de Televiziune (SRTv).
"Am vrut să īncepem mai devreme, dar am hotărāt să lăsăm campania acolo unde oamenii sunt obişnuiţi să o vadă. Am făcut nişte studii şi am văzut că va fi foarte dificil să-i obişnuim pe oameni īn perioada foarte scurtă care rămăsese să se uite la TVR 3 (perioada dintre primirea licenţei pentru TVR3 şi demararea campaniei pentru alegerile locale, n.r.) şi să promovăm campania acolo şi atunci efortul ar fi fost inutil şi am hotărāt ca după campanie, şi asta īnseamnă īn septembrie, pentru că nu are niciun rost să dăm drumul la un canal de tipul ăsta īn plină vară", a declarat Sassu.

"La TVR Info se lucrează, este o structură mult mai simplă. Avem deja nişte contacte pe bază de contract cu anumite structuri de la care aveam nevoie de informaţii, imagini, şi, fiind mai uşor, o să-i dăm drumul mai repede, dar probabil tot īn perioada septembrie", a explicat Alexandru Sassu, care a participat, sāmbătă, la cea de-a XV-a ediţie a Conferinţei Audiovizualului Mediteranean, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Proiectul TVR3 este coordonat de Mura Frānculescu, consilier al ui Alexandru Sassu, īnsă postul de director general al noii televiziuni va fi scos la concurs. "Postul va fi scos la concurs ca orice post de director de televiziune", a explicat şeful Televiziunii Publice, precizānd că proiectul TVR Info este coordonat de un realizator din televiziune, care "deocamdată, nu este numit".

Deşi nu a precizat care este bugetul pentru lansarea TVR3 şi TVR Info, Sassu a subliniat că SRTv are resursele financiare necesare pentru lansarea celor două canale. "Partea tehnică este rezolvată şi nu este o problemă, era oricum o chestiune pe care o făceam, partea umană īn proporţie de 90% se bazează pe cei care sunt la studiourile regionale şi cei care sunt īn Bucureşti", a spus Alexandru Sassu.
Īn ceea ce priveşte retransmisia TVR3 şi TVR Info de către operatorii de cablu din Romānia, Alexandru Sassu este foarte optimist. Potrivit acestuia, TVR3 va intra īntre programele "must carry" (onbligatorii la retransmisie).
Īn acest context, Sassu a explicat că cele patru studiouri teritoriale actuale - Iaşi, Cluj, Craiova şi Timişoara - vor fi dezvoltate şi īnmulţite, prin crearea unor studiouri noi, la Tārgu-Mureş, Constanţa, Maramureş, Bucureşti, pentru "a acoperi eficient şi clar" tot teritoriul naţional, fiind necesare şi studiouri īn zona Banat, Reşiţa, Hunedoara.
El a dat asigurări membrilor CNA că nu intenţionează să mărească taxa TV şi că are deja bani pentru dotarea tehnică a TVR3.