Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Banned Master
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    pluto
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutor introducere soft

    SALUT.CINE IMI POATE CUM SE INTRODUCE UN SOFT NOU PE UN OPTICUM 4050C,PAS CU PAS.Am incercat cu un cablu null modem si nu mi iese...

  2. #2
    Trelalela Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Liechtenstein
    Posts
    1,023
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce...

    Ce ai deja ? Ce nu intzelegi ? Ce ai nevoie exact ? Ce nu i-tzi iese ? Vezi sa nu foloseshti "patch " fals ca strici "scula ".

    Numai Bine
    Prospector/PapaDan

  3. #3
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default soft

    Quote Originally Posted by Prospector View Post
    Ce ai deja ? Ce nu intzelegi ? Ce ai nevoie exact ? Ce nu i-tzi iese ? Vezi sa nu foloseshti "patch " fals ca strici "scula ".

    Numai Bine
    Prospector/PapaDan
    pai sincer sa fiu spre rusinea mea ,desi montez de vreo citiva ani antene nu am pus niciodata un soft sau chei pe un receptor.Ma intereseaza in acest caz la receptoarele opticum 4050c se au probabil softul original,sa ,,vada''hustlerul''de pe sirius si sa fie in regula pt un sharing.fugitiv de pe la unul sau altul am inteles ca,,un cablu null modem-ce l am confectionat dupa o scema de pe aici-prin el si printr un program-unde dau com 2si se inverzeste ceva-imi pot baga in receptor un soft mai nou.nu mai retin procedura,cind aprind si opresc receptorul ce softuri sunt valabile pt modelulu asta.ce mai,sunt afon.asa ca daca binevoieste cineva cu vreun ajutor este binevoit sau barem un link

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai intai pui receiverul in St-by, il legi cu cablul null modem la COM-ul respectiv.
    Apoi iti trebuie Opticum Toolbox 1.7, il deschizi, click pe system upgrader, la datei (File) pui softul numit "globo_3329C_EMU_1.2.42_AMSTAR.abs", la Com-Port alegi Com1 (sau Com2, depinde care il folosesti), la Upgrade Type selectezi "allcode+bootloader", Mode Setting: Upgrade. Apesi Next si repede pornesti receiverul din telecomanda. Iti apare o bara si astepti pana se termina.
    Atentie, lista se sterge. Daca ai o lista buna, mai intai o salvezi cu AliEdit C (pe care il ai tot in Toolbox) si la sfarsit o bagi iar in receiver.
    PS. Fa o vizita si aici, este un Sticky despre receiverele Globo si Opticum:
    http://rdi-board.com/forumdisplay.php?f=22

  5. #5
    Banned Master
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    pluto
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default soft

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Mai intai pui receiverul in St-by, il legi cu cablul null modem la COM-ul respectiv.
    Apoi iti trebuie Opticum Toolbox 1.7, il deschizi, click pe system upgrader, la datei (File) pui softul numit "globo_3329C_EMU_1.2.42_AMSTAR.abs", la Com-Port alegi Com1 (sau Com2, depinde care il folosesti), la Upgrade Type selectezi "allcode+bootloader", Mode Setting: Upgrade. Apesi Next si repede pornesti receiverul din telecomanda. Iti apare o bara si astepti pana se termina.
    Atentie, lista se sterge. Daca ai o lista buna, mai intai o salvezi cu AliEdit C (pe care il ai tot in Toolbox) si la sfarsit o bagi iar in receiver.
    PS. Fa o vizita si aici, este un Sticky despre receiverele Globo si Opticum:
    http://rdi-board.com/forumdisplay.php?f=22
    imi lipsesc multe asa ca ma las pagubas.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu-ti lipseste nimic, singurul lucru de care ai nevoie este un null modem cable. Restul sunt softuri pe care poti sa le downloadezi in cateva minute.

  7. #7
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default Null Modem

    poate te ajuta imaginea sa iti faci tu unul


    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De fapt nu iti trebuie decat legaturile 2-3, 3-2 si 5-5.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    undeva pe Terra
    Posts
    480
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    poate te ajuta imaginea sa iti faci tu unul


    @Horatyu pui te rog schema pe rapidshare.Ms mult

  10. #10
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by badboylszj View Post
    @Horatyu pui te rog schema pe rapidshare.Ms mult
    pai de ce ?

    doar poti da click dreapta si salvezi imaginea


    cum zicea si Kroky doar firele de la pin 2- pin 3 pin 3 cu pin 2 si pin 5 cu pin 5 (partea de sus din imagine) sunt necesare
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by badboylszj View Post
    @Horatyu pui te rog schema pe rapidshare.Ms mult
    Dai click dreapta pe imagine,alegi Save Picture As... si gata il ai in PC.
    [email protected] Horatyu,ai fost mai rapid.
    Last edited by Mayerling; 18th May 2008 at 23:23.
    .

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    undeva pe Terra
    Posts
    480
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    pai de ce ?

    doar poti da click dreapta si salvezi imaginea


    cum zicea si Kroky doar firele de la pin 2- pin 3 pin 3 cu pin 2 si pin 5 cu pin 5 (partea de sus din imagine) sunt necesare
    nu am stiut ca se poate si asa.ms pt info

  13. #13
    Banned Master
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    pluto
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Nu-ti lipseste nimic, singurul lucru de care ai nevoie este un null modem cable. Restul sunt softuri pe care poti sa le downloadezi in cateva minute.
    Opticum Toolbox 1.7-de unde il iau?

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De aici: http://rapidshare.com/files/10114014...Toolbox1.7.rar
    Mut topicul la sectiunea Receptoare, sa nu plictisim pe altii.

  15. #15
    Banned Master
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    pluto
    Posts
    87
    Posts Thanks / Likes

    Default soft opticum.

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    De aici: http://rapidshare.com/files/10114014...Toolbox1.7.rar
    Mut topicul la sectiunea Receptoare, sa nu plictisim pe altii.
    va multumesc tuturor pt sfaturi.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top