Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    ER' MEJO Moderator - Expert
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    CAPUT MUNDI
    Posts
    2,094
    Posts Thanks / Likes

    Default interferentele telecomandei hyundai

    in bucatarie unde am conserva gigi am si o combina philips cu 5.1 pe care o folosesc atunci cand ma uit la filme sau acult muzica cu coserva.
    se intampla ceva de nedescris.cand schimb canalele la gigi mi se aprinde si combina.cand vreau sa dau pe epg combina porneste pe cd.
    dar asta se intampla cand si cand nu stiu ce sa mai fac.
    se poate face ceva sau trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea.nu de alta dar este deranjant.
    ati mai patit asa ceva?

  2. #2
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Eire
    Posts
    1,083
    Posts Thanks / Likes

    Default

    schimba bucataria ! !

  3. #3
    Mester Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Botosani
    Posts
    232
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune ochelari la receptorul de infrarosii ai combinei

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Eire
    Posts
    1,083
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un caz concret ,de acuzare a unei "combine italiene" de racism contra unui "receiver roman" !
    nu pot sta una langa altul...

    sau o fi facut Digi/RCS ceva protectii in receiver ? ? ?

    doamne...ce va urma ! ? ?

  5. #5
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    oscilatoarele telecomenzii hyundai si receptorului din combaina sunt pe aceeasi frecventa. din cauza asta interpreteaza unele comenzi date de telecomanda. schimba quartz-ul receptorului infrarosu din combaina si din telecomanda combainei. vezi, quartz-urile sa fie neaparat pe aceeasi frecventa, altfel nu bate telecomanda cu receptorul, adica nu se sincronizeaza comenzile din cauza oscilatoarelor care lucreaza pe frecvente diferite. si ai scapat de problema.

  6. #6
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de ex, daca quartz-urile sunt pe 455 khz, pune de 465 khz si e ok. vezi sa nu te trezesti ca iti porneste apoi altceva in casa, din cauza telecomenzii combainei. )

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros
    de ex, daca quartz-urile sunt pe 455 khz, pune de 465 khz si e ok. vezi sa nu te trezesti ca iti porneste apoi altceva in casa, din cauza telecomenzii combainei. )
    Din pacate nu asa functioneaza telecomenzile.
    99% din telecomenzi functioneaza in infrarosu, la o frecventa in jur de 40kHz (36,38,40,42kHz), nu exista nici un quartz, nici la emisie, nici la receptie.
    Pentru a evita astfel de inteferente, impreuna cu comanda se transmite si codul aparatului si receptoarele ignora comenzile care sunt destinate pentru alte aparate.
    Din pacate in acest caz se pare ca unele comenzi se suprapun.
    Singura solutie este sa pui cat mai departe receiverul de combina, in asa fel incat combina sa nu vada comenzile de la receiver.

  8. #8
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bbox, tu ai desfacut vreodata o telecomanda? oare ce e o chestie mica, patrata, galbena, cu 2 terminale, pe care scrie 455? sau 465? de ce vorbesti aiurea? tu ce visezi noaptea spui a doua zi? pune mana, baiete si invata ce e acela oscilator, si la ce serveste. orice telecomanda, cat e ea de banala, are in componenta ei un oscilator, pilotat de un quartz (filtru piezo) sau in cazul telecomenzilor multifunctionale de un PLL. ai inteles acum?

  9. #9
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bbox, cine stie pe la ce casa a pionierilor te-au invatat sa bagi o sarma de cupru si alta de fier intr-un cartof, si sa asculti la galena radio ) tu crezi ca daca ai ajuns numai la stadiul asta stii deja electronica? mai baiete... vezi ca nu discuti cu un amator... daca ai facut tu la viata ta macar un sfert din cate am reparat eu, esti mare. dar nu as crede din moment ce nu cunosti nici structura unei telecomenzi, care e ceva banal.

  10. #10
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bbox, pentru cultura ta generala iti mai spun o mica chestie, ia o telecomanda, pune-o langa un aparat de radio pe unde lungi, aparatul sa fie acordat intre 250... 300 kilohertzi si apasa orice buton al telecomenzii. vei auzi bataile oscilatorului, sacadat, adica pe intelesul tau, impulsurile date de quartz-ul oscilatorului intern. no, cum ii, maestre?

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @niros
    daca esti asa bun electronist, ar trebui sa stii ca la receptie se foloseste un circuit integrat care contine fotodetector+amplificator+filtru+demodulator.
    Nu exista oscilatoare, cuarturi si nu prea ai cum sa controlezi frecventa pe care lucreaza circuitul (aceasta frecventa este data de filtrul intern si nu se poate modifica).
    Si daca pe mine nu ma crezi, iti dau un link catre un astfel de circuit:
    http://www.alldatasheet.com/datashee.../TSOP1738.html

    Partea de emisie se face in general cu microcontrolere, acestea au nevoie de un oscilator care poate fi cu cuart dar nu este obligatoriu.
    Chiar daca modifici frecventa oscilatorului la emisie si astfel modifici frecventa putatoarei (si schimbi circuitul de receptie cu unul care functioneaza pe noua frecventa, altfel nu vei receptiona nimic), mai apare o problema, se modifica durata codului transmis si este foarte probabil ca microcontrolerul sa nu mai recunoasca corect comenzile.

  12. #12
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bbox baiete, partea de emisie se face cu ic-ul din telecomanda, care cuprinde matricea de accesare a comenzilor de la tastatura, microcontrolerul de procesare a comenzilor venite de la matrice si oscilatorul, apoi pinul de iesire se aplica la un amplif cu un tranzistor sau doi, depinde de led-ul folosit. si la receptie partea de oscilator e inclusa in receptor, adica blocul acela in carcasa de tabla din care ies 3 pini, iesire, masa si alimentare, frecventa e stabilita de un filtru piezo sau quartz, ca in cazul receptorului pe care il am desfacut (ca tot aveam un receptor de programe tv analogice transmise prin sat, CX95A, pe masa), vezi aplicatia ci-ului GL 3274 sau 3276 in versiune SMT, receptor infrarosu la intrarea caruia e conectat senzorul IR. sper ca nu voi fi nevoit sa imi mai desfac tv-ul sau vreo scula din casa, sa ma apuc de facut poze, ca sincer, nu am nici un chef. mai bine ia un tv de la second hand si apuca-te de studii. si vei vedea ca e asa cum spun. vezi sa fie in carcasa de plastic, sa nu imi reprosezi apoi ca te trimit sa faci studiile pe sicrie

  13. #13
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    codul, ca sa stii alta data, e continut de procesorul de comenzi al aparatului, adica al tv-ului, sau combainei, etc. ceea ce nu are de a face cu receptorul. asa ca nu e nici o problema, pe noile frecvente va functiona fara nici un fel de probleme. intelegi? tu umbli doar la frecventa de transmisie a semnalului infrarosu, nu ai treaba cu softul din microcontroler care el si numai el creeaza comenzile. e foarte simplu. receptorul nu are nici cea mai mica treaba cu comenzile continute in procesorul de functii al aparatului, receptorul primeste comenzile de la telecomanda si daca recunoaste frecventa pe care sunt trasmise le trimite mai departe procesorului de comanda, acel integrat mare care face toate functiile intr-un tv de exemplu si acesta le executa. ti-am explicat babeste, ca sa intelegi.

  14. #14
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu exista telecomanda in ir care sa nu aibe quartz, altfel microcontrolerul nici nu te gandi sa functioneze. de ce te incapatanezi si faci pe gica contra? ii rog pe userii care citesc aceste mesaje sa desfaca orice telecomanda de tv, sau alta scula din casa, si sa vada langa IC o componenta de forma patrata, din plastic galben, albastru, alb sau portocaliu, pe care e trecuta frecventa de lucru si are 2 terminale. si sa imi spuna fiecare dupa ce a desfacut telecomanda daca e asa sau nu. hai ca la 3, 4 telecomenzi tot le fac poze, sa iti arat ca nu ai deloc dreptate.

  15. #15
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    receptorul TSOP1738 este doar partea de receptie a semnalului infrarosu de la telecomenzi, contine si un amplificator care are rolul de a mari amplitudinea semnalului receptionat. altfel ai sta cu telecomanda la cativa cm de receptor ca sa poata executa comenzile. el se conecteaza la procesorul aparatului care are incorporat receptorul propriuzis de comenzi de la cititorul IR. iti si spune lucrul asta la descriere, TSOP1738 este doar Photo Module for PCM Remote Control Systems, adica modulul foto, cel care receptioneaza semnalul transmis prin IR si il trimite mai departe blocului de comanda din aparatul respectiv. de ce nu esti atent la explicatii? e foarte clar.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hyundai HY1100
    By 5th_Beatle in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 28th May 2006, 22:18
  2. Hyundai
    By ProNet in forum RDI - English
    Replies: 0
    Last Post: 29th May 2005, 20:07
  3. hyundai hss850
    By dani9060 in forum SD Receivers
    Replies: 1
    Last Post: 24th April 2005, 12:57
  4. Hyundai
    By Sonovi in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 2
    Last Post: 21st February 2005, 12:48
  5. Hyundai
    By Spaceman in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 26th July 2004, 07:06

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top