Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cluj
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default Help ... Router WRT54G

    Salut,
    Stie cineva cum se seteaza acest router?
    Ma intereseaza functia de virtual server sau port forwarding...

    Va rog ajutai-ma !... sunt nestiutor in ale retelistici,...

    Am un astfel de router si vreau sa-mi leg dbox2-ul in retea..
    Dbox2, Dbox1, Humax CI-8100PVR 80GB/HDD, DG 17500 CI, DigiTV, H-H Strong2100, 1,2m AL and more...

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Tulcea
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes
    Nihil Sine Deo!
    Ubi bene, ibi patria.

  3. #3
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cluj
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    multumesc pt. raspunsuri...
    Dar am o nelamurire... la Security daca debifez toate cele 4 optiuni,... sunt sanse mai mari sa nu mai am piedici de conectare din partea firewall-lului?,...si daca debifez ce pot "pierde"....
    Tare m-as bucura sa aflu...
    Dbox2, Dbox1, Humax CI-8100PVR 80GB/HDD, DG 17500 CI, DigiTV, H-H Strong2100, 1,2m AL and more...

  5. #5
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai ce treaba are firewall daca e off !
    firewall on in router mi se pare o prostie, e de-ajuns ca are porturile inkise (de-aia e router), tu deskizi numai porturile care te intereseaza si o sa mearga
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Tulcea
    Posts
    266
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Routerul nu e router ca inchide porturi. Iar NAT tine loc si de firewall (o forma primitiva). In mod teoretic, din exterior, din Internet, nu ar trebui a vezi cate calculatoare si ce IP-uri locale (de genul 192.168.1.x) se afla in spatele routerului. La fel, nici-o solicitare care n-a fost facuta de un 192.168.1.x nu ar trebui sa ajunga la acesta (routerul face ''discard'' de pachete nesolicitate). Teoretic.
    Last edited by danix71; 12th May 2008 at 14:38. Reason: adaugare link NAt (wiki)
    Nihil Sine Deo!
    Ubi bene, ibi patria.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cluj
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by danix71 View Post
    Routerul nu e router ca inchide porturi. Iar NAT tine loc si de firewall (o forma primitiva). In mod teoretic, din exterior, din Internet, nu ar trebui a vezi cate calculatoare si ce IP-uri locale (de genul 192.168.1.x) se afla in spatele routerului. La fel, nici-o solicitare care n-a fost facuta de un 192.168.1.x nu ar trebui sa ajunga la acesta (routerul face ''discard'' de pachete nesolicitate). Teoretic.
    Multumesc din nou pt raspunsuri. Dar tot nu mi-am rezolvat problema cu routerul. Am dezactivat toul de la security*(din router menu), am dezactivat orice forma de firewall*(antivirus, etc.) din windows, am setat totul ca la carte, am gasit la acest model exact cum sa fac... , dar tot nu merge..
    O intrebare.... poate fi problema din cauza ca intre mine si provider mai este un switch si un router, care nu stiu cum e configurat? Daca asta e problem , va rog sa-mi spuneti cum sa fac, please.....Help...
    Dbox2, Dbox1, Humax CI-8100PVR 80GB/HDD, DG 17500 CI, DigiTV, H-H Strong2100, 1,2m AL and more...

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pitiu_hh View Post
    Multumesc din nou pt raspunsuri. Dar tot nu mi-am rezolvat problema cu routerul. Am dezactivat toul de la security*(din router menu), am dezactivat orice forma de firewall*(antivirus, etc.) din windows, am setat totul ca la carte, am gasit la acest model exact cum sa fac... , dar tot nu merge..
    O intrebare.... poate fi problema din cauza ca intre mine si provider mai este un switch si un router, care nu stiu cum e configurat? Daca asta e problem , va rog sa-mi spuneti cum sa fac, please.....Help...

    Trebuie facut portforward si in routerul extern!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cluj
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am facut si in routerul extern exact aceeasi configuratie.. si nu merge... (routerul extern este indentic cu al meu WRT54G). care sa fie problema?
    Help!
    Dbox2, Dbox1, Humax CI-8100PVR 80GB/HDD, DG 17500 CI, DigiTV, H-H Strong2100, 1,2m AL and more...

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cluj
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am setat exact la fel si routerul extern (care e indentic cu al meu) si tot nu merge. Help!
    Dbox2, Dbox1, Humax CI-8100PVR 80GB/HDD, DG 17500 CI, DigiTV, H-H Strong2100, 1,2m AL and more...

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Location
    Bucuresti
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pitiu_hh View Post
    Salut,
    Stie cineva cum se seteaza acest router?
    Ma intereseaza functia de virtual server sau port forwarding...

    Va rog ajutai-ma !... sunt nestiutor in ale retelistici,...

    Am un astfel de router si vreau sa-mi leg dbox2-ul in retea..
    Ce vrei sa faci mai exact si care este configuratia retelei. Poate reusesc sa te ajut cumva...
    I love rain...

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Cluj
    Posts
    148
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut, vreau sa-mi leg d-boxul in retea prin portforward... am inteles ca se poate ...
    Pt. cei ce nu cunosc d-Box = receiver via satelit cu Linux.
    Sper ca nu gresesc.... sunt incepator
    Dbox2, Dbox1, Humax CI-8100PVR 80GB/HDD, DG 17500 CI, DigiTV, H-H Strong2100, 1,2m AL and more...

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu prea inteleg cum vine asta sa legi in retea prin portforward, dar pt routerul asta, deschizi interfata din browser si cauti sectiunea de virtual server.. parca ceva cu game ii zice.. 'iti dai seama ca sunt multe edit boxuri pe pagina.. pe o linie pui numele aplicatiei (poate fi orice),'in continuare pui'portul'care te intereseaza'si la sfarsit bifezi'casuta'ca'sa fie linia activa..

    Am'insa'o banuiala'ca'nu'asta vrei'sa faci...

  14. #14
    aghita1970
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Ai grija insa ca si la dbox trebuie setate adresa de IP, gateway si dns. Exact ca la un pc in retea.Bafta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top