Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default Dezamagit de Dreambox 5620

    Salutare.

    In urma cu cateva sapt tot citind pe aici despre "calitatile" lui Dreambox am hotarat sa imi iau si eu unul iar pt ca aveam nevoie sa fie si cu 2xCI am luat un DM5620.De atunci numai probleme.In primul rand din cand in cand incepea sa booteze de nebun si nu se oprea decat dupa ce ii dadeam "restore setting factory".Mai apoi cand schimbam programul imi mergea doar 3 secunde (doar sonorul) si gata.No sound !No image!
    Am facut update la soft de pe siteul oficial insa nu s-a schimbat nimic;defapt s-a schimbat:erorile nu mai apar asa de des.N-am reusit nici pana in ziua de azi sa il fac sa inregistreze...In plus imaginea mi s-a parut mai slaba decat cea de la recieverul Pace(premiere).

    Acum,am 3 variante

    1.Sa-l trimit inapoi sa mi-l schimbe
    2.Sa-l trimit inapoi,sa mai pun ceva si sa imi iau un DM7000S
    3.Sa-l trimit inapoi,sa mai pun ceva si sa imi iau un alt reciever.

    Acum vin si intrebarile.
    1.Daca imi iau DM7000s sunt sanse sa patesc la fel ca cu DM5620(adica a mai intalnit cineva erorile astea?)
    2.La ce foloseste portul USB de la DM7000
    2.Daca ar fi sa imi iau un alt reciever ce imi recomandati,As vrea sa fie unul in care sa pot baga AlphaCrypt-ul,Viacces-ul si sa poate inregistra si pe HDD.

    cu stima
    mai

    incepator

  2. #2
    _...._ Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Queen Maud Land
    Posts
    1,611
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in primul rind bine ai venit
    avem o sectiune dedicata dreambox http://www.********.com/f2/viewforum.php?f=9, e bine sa stii pt data viitoare
    daca te informai mai atent, probabil observai ca DM5620 este cel mai slab din serie, asa ca schimbul cu un 7000 sau 7020 iti va rezolva multe din probleme.
    The Bible is like a software license, no one actually reads it, they just scroll to the bottom and click I agree!


  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Sfat ...

    S-ar putea sa fii victima unei defectiuni ! manifestarea ta ... cam asta sugereaza ! se intampla !
    Eu zic asa ... daca vrei sa poti inregistra pe disc , sa ai sensibilitate mare la tunner, sa poti folosi cam-uri ( de ce oare ? ) ... pune diferenta si ia-ti un DM7020 ! ( 7000 este un model mai vechi si care ... si-a trait epoca ! ). Interfata USB este folosita pentru a stoca mai multe imagini sistem ( Oficiala, Pli, Gemini,... ) si sa poti incarca rapid ceea care ti se pare mai potrivita obiectivului de moment ... dar daca ai disc asta se poate face pe disc iar memory stick-ul sa-l folosesti la ce este el cel mai potrivit la transport de date ! Deocamdata asistenta soft a versiunii 7020 ... mai sufera dar cu siguranta se va reglementa in scurt timp !

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sau poti achizitiona un pitic, un DM500. Tuner excelent, rapiditate in miscare. Singurul neajuns, memoria interna cam mica si faptul ca trebuie sa pui imaginea cu care lucrezi in flash. Inregistrarile le poti face pe HDD-ul calculatorului. Suport software foarte bun, recomand Gemini 2.0 cu newcamd si camd3.

    PS. Incearca sa-l schimbi, dupa manifestari sigur e bulit ceva in el.

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default Multumesc tuturor celor care au raspuns.

    Am vazut ca deja mi-a fost mutat topicul.Am crezut ca sectiunea asta e pt aia care cauta ceva pt Dreambox

    As vrea sa stiu de la voi daca DM7020 e setat sa inregistreze direct(daca ii bag eu un hdd in el) sau tre sa ma chinui cu tot felu de cabluri prin toata casa.Pt nivelul meu mi se pare extrem de greu sa adaug tot felul de plugin-uri etc etc.Din aceeasi cauza am preferat sa dau 75eur pe un AlphaCrypt

    Ar fi interesant niste How To's iar daca voi ziceti ca 7020 merita banu o sa il iau riscand in cazul nefunctionarii sa mi-l faca bucati, de cap, nevastamea.

    regards

  6. #6
    _...._ Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Queen Maud Land
    Posts
    1,611
    Posts Thanks / Likes

    Default

    7000 si 7020 inregistreaza direct pe HDD-ul lui, in general softurile pt inregistrare sint integrate in imagine, acum vrind nevrind tot trebuie sa te obisnuiesti sa mai instalezi cite un plugin
    putin mai sus pe aceasta pagina gasesti si How To's, oricum primii pasi ii poti face cu acesta http://tuxzine.net/dreambox/howto/DreamBox_How_To.htm
    The Bible is like a software license, no one actually reads it, they just scroll to the bottom and click I agree!


  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    4,271
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Multumesc tuturor celor care au raspuns.

    Quote Originally Posted by mai
    As vrea sa stiu de la voi daca DM7020 e setat sa inregistreze direct(daca ii bag eu un hdd in el) sau tre sa ma chinui cu tot felu de cabluri prin toata casa.Pt nivelul meu mi se pare extrem de greu sa adaug tot felul de plugin-uri etc etc.Din aceeasi cauza am preferat sa dau 75eur pe un AlphaCrypt

    Ar fi interesant niste How To's iar daca voi ziceti ca 7020 merita banu o sa il iau riscand in cazul nefunctionarii sa mi-l faca bucati, de cap, nevastamea.

    regards
    Poti sa-ti cumperi linistit si un Dreambox 7000 generatia a 4-a, mai sint magazine (in Germania cel putin) care il vind, are tunerul "imbunatit" (nu direct, ci printr-o noua sursa de tensiune) fata de primele Dm 7000. Harddiskul trebuie doar formatat sub Linux, soft-ul de inregistrare pe el este integrat in orice imagine. Vezi insa intii ca sint liste cu tipuri de harddiskuri recomandate pt. Dreambox (Samsung merg bine de exemplu). Nu stiu la ce cabluri te referi ?! Cred ca mai degraba te referi la accesul prin ethernet de care ai nevoie ca sa iesi pe Internet cu Dreambox-ul sau eventual ca sa il reconfigurezi, dar poti sa pui si un access point wireless, nu trebuie neaparat sa tragi cabluri.
    Iar daca nu esti pregatit sa mai pui mina din cind in cind pe un PC ca sa mai configurezi una-alta pe Dreambox, mai bine ia-ti alt receiver. Bineinteles ca nu ai nevoi sa reconfigurezi nimic pe Dreambox, daca ai facut-o odata si nu mai vrei sa schimbi nimic (acesta este cazul daca folosesti doar cartele originale, nu folosesti emulatorul soft, si nu te intereseaza functionalitatile suplimentare care disting Dreamboxul de alte receptoare). Modulul AlphaCrypt este inutil daca ai Dreambox, nu stiu cine te-a sfatuit sa-l cumperi.

    P.S. Iar daca ai fi citit intr-adevar cu atentie in forum, ai fi observat ca nimeni nu recomanda DM 5620. Nu am prea inteles tonul tau dojenitor, ca si cum cei ce posteaza aici ar fi de vina ca tu nu te descurci cu Dreamboxul ?!

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default :?

    Ton dojenitor la adresa cui?

    Am scris postul pt ca am fost pur si simplu dezamagit de cum se misca dreamboxul MEU.Faptul ca DM5620 e cel mai prost dintre DM-uri nu inseamna ca trebuie sa mearga si cel mai prost din pct de vedere tehnic.Concluzia pe care am tras-o citind posturile de pe aici a fost aceea ce DM5620 are tunerul mai prost decat restul-ceea ce pt mine nu a contat prea mult atunci cand m-am hotarat sa-l iau.Alphacrypt modulul l-am luat pt a baga cartela de premiere in el.Nu am apelat la solutia Emu sau mai stiu eu ce pluginuri tocmai pt faptul ca in cazul in care as fi fost nevoit sa trimit boxul inapoi sa nu am probleme de genul:"Ai pierdut garantia ca ai pus pe el ce stiu ce soft neautorizat."Spre exemplu,cand am facut Update la soft,imediat dupa ce am sters imaginea veche de pe el si am pus sa incarce imaginea noua:ERROR! Ca nu poate incarca rel106.img

    Asa m-a tinut in sah vreo 2 zile cu toate ca reteaua functiona si totul parea sa fie in regula.

    Avand in vedere ca box+cam m-a costat in jur de 285eur,cu nerusinare am asteptat sa imi mearga cel putin dupa cum scria in carte.

    Multam de link bazil0101.Chiar de asa ceva aveam nevoie.

    cu stima
    mai
    incepator

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    4,271
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: :?

    Quote Originally Posted by mai
    Alphacrypt modulul l-am luat pt a baga cartela de premiere in el.Nu am apelat la solutia Emu sau mai stiu eu ce pluginuri tocmai pt faptul ca in cazul in care as fi fost nevoit sa trimit boxul inapoi sa nu am probleme de genul:"Ai pierdut garantia ca ai pus pe el ce stiu ce soft neautorizat."
    Pai exact de aceea iti trebuie stick usb. Pui in flash numai firmware original, iar pe usb stick "experimentezi" cu alte imagini. Cartela Premiere merge si direct in slot, fara Alphacrypt.

    Quote Originally Posted by mai
    Ton dojenitor la adresa cui?
    Vorbeam in general. Poate mi s-a parut, ma refeream la cuvintele tale usor ironice :

    Quote Originally Posted by mai
    citind pe aici despre "calitatile" lui Dreambox

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai wrote:
    Ton dojenitor la adresa cui?

    Vorbeam in general.
    Daca scriam asa: Ton dojenitor la adresa cui Cu siguranta intelegeai la ce m-am referit

    Poate mi s-a parut, ma refeream la cuvintele tale usor ironice :

    mai wrote:
    citind pe aici despre "calitatile" lui Dreambox
    Pt mine calitati poate sa aiva o femeie .Dreamboxul poate sa aiva cel mult avantaje.De aceea am folosit ghilimelele.

    Dar sa nu facem aici jocuri de cuvinte.Ideea e ca eu sunt un incepator pasionat de receptia prin Satelit.Prin urmare am solicitat de la voi cateva linkuri si un sfat pt a-mi achizitiona un box cat mai flexibil.Momentan sunt si mai in ceata Oscilez intre DM7020 si DM7000

    De ex.As vrea sa pot baga in Dreambox cartela de Premiere si cea de la Max(cu toate ca plang dupa HBOul de la digi) si sa mearga amandoua simultan, sa pot inregistra pe hdd si sa pot vedea filmele de pe hdd(din cate am inteles alea divx inca nu merg).
    Sunt convins ca voi intelege cu timpul cam cum functioneaza chestiile astea cu toate ca daca ma gandesc e mai simplu sa ma duc la turcul din colt, sa-i dau 20eur si sa imi puna el patchurile/emuri etc etc..

    cu stima
    iam

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai, inca nu ne-ai spus ceva important. Locatia ta. In functie de asta putem sa-ti recomandam una sau alta. Daca locuiesti in tara, cam de la Tg Mures in jos, ar fi nevoie de un DM 500 sau 7020. (tunerul, deh). Daca locuiesti mai spre vest ( Occidentul ala urat) iti e de ajuns si un DM7000S. Daca e fabricat si in 2004-2005 e super. Spui ca ai o cartela de P***ere. Ia legatura cu unul dintre oamenii de treaba de aici si o sa ai o surpriza mare. S-ar putea ca de cartela de Max, Hocus-Pocus sau alta sa nu mai ai nevoie. Daca vrei mai multe detalii, contacteaza-ma pe PM si mai vorbim.

  12. #12
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai orice cartelă nu vei mai avea nevoie de NICI o alta cartela din Europa . Gratuit . Contactează-mă pe PM

  13. #13
    _...._ Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Queen Maud Land
    Posts
    1,611
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ********* am si eu o cartela, expirata si scrie pe ea romtelecom, sa te contactez pe privata ?
    si acum serios nu va aruncati mo asa in public pe bietul om!
    The Bible is like a software license, no one actually reads it, they just scroll to the bottom and click I agree!


  14. #14
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu pun o cartela de METRO si una de SELGROS. Mai am si niste SIMuri expirate de COnnex GO

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    MACONDO 45.3N- 25.5E
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dau si io pentru colectie o cartela de paine de prin 1960
    danjoedesinaia
    SS2`s of the World, Unite !
    "Raise your glass to the hard working people,
    Lets drink to the uncounted heads.
    Lets think of the wavering millions,
    Who need leaders but get gamblers instead."

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. db 5620 HELP
    By pely66 in forum DREAMBOX
    Replies: 2
    Last Post: 11th May 2006, 00:39
  2. dreambox 5620 si hdd
    By bradu in forum DREAMBOX
    Replies: 2
    Last Post: 9th March 2006, 17:06
  3. Dezamagit
    By hex in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 16
    Last Post: 15th December 2005, 15:36
  4. DM-500 sau DM 5620???
    By alex2861 in forum DREAMBOX
    Replies: 3
    Last Post: 24th June 2005, 01:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top