Valentin Popoviciu, RCS&RDS: Avem acoperire 3G pentru 50% din populatia Romaniei, in 180 de orase

Reteaua 3G a RCS&RDS acopera in prezent 50% din populatia Romaniei, respectiv 180 de orase si circa 2500 de kilometri de drumuri nationale, a anuntat joi Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al companiei. In februarie 2008, oficialii companiei anuntau disponibilitatea acestor servicii in doar 16 orase. Autoritatea de Reglementare sustine insa ca verificarile facute arata ca nu sunt probleme. Pentru moment, RCS&RDS pare sa fie al patrulea operator de telefonie mobila din Romania, cu 800.000 clienti, peste Zapp cu 500.000 abonati la sfarsitul lui iunie 2007.

RCS&RDS: Daca nu am anuntat in presa nu inseamna ca serviciile 3G nu sunt functionale

"In februarie am anuntat 16 orase, dar acum serviciile 3G sunt functionale in 180 de orase din Romania, iar acoperirea populatiei este de 50%. Este exact ceea ce ne-am obligat a realiza in licenta. Faptul ca nu am anuntat in presa unde am lansat ulterior aceste servicii, nu inseamna ca serviciile nu sunt functionale", a declarat joi Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS, in cadrul conferintei "Ziua Comunicatiilor".

ANRCTI spune ca RCS&RDS si Zapp sunt in grafic cu 3G

Si presedintele autoritatii de reglementare (ANRCTI), Dan Georgescu, sustine ca nu mai sunt ingrijorati in privinta obligatiilor asumate de RCS&RDS si Zapp pentru implementarea 3G, desi in luna februarie declara ca promisiunile ultimilor castigatori de licente 3G sunt "foarte generoase, daca este sa comparam cu ce au realizat Vodafone si Orange in 3G, acestia avand licenta de doi ani".

"Avem o modalitate de a controla in avans instalarea retelelor noi 3G si nu am fost ingrijorati pentru ca am vazut ca demersurile RCS&RDS pentru respectarea licentei au fost evidente. Am fost ingrijorati la un moment dat de cealalta licenta, a celor de la Zapp, insa am primit informatii, care ne-au asigurat ca si dansii isi vor respecta angajamentele din licenta pana la sfarsitul lunii iunie", a declarat joi Dan Georgescu.

La sfarsitul lunii iunie, Autoritatea de Reglementare in Comunicatii va evalua daca cele doua companii si-au indeplinit obligatiile asumate in licentele 3G.

http://economie.hotnews.ro/stiri-tel...-180-orase.htm