Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Talking kathrein HDMI - proiector VGA

    se da urmatoarea configuratie:
    kathrein UFS 910 si Proiector 3M rezolutie 1280 x 760 (doar RCA si VGA)
    se doreste:
    campionatul european HD.

    ... are cineva idee, in afara de un cablu HDMI to VGA, pe care ma gandesc sa-l cumpar de pe un site din UK, exista ceva mai atuhton?
    .... poate fi mai usor, pe o platforma PC cu placa DVB, sheruite intre ele (kathy si pc)?

    multumesc.

  2. #2
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poti cu placa dvb hd===)iesire vga===)videoproiector


  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    poti cu placa dvb hd===)iesire vga===)videoproiector

    imi recomazi ceva? eventual o configuratie minima?

    m.

  4. #4
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ss2 cu filtre hd/ss2 hd eventual un cablu cu 2iesiri vga (una la monitor) una la proiector

    si linie de sharing pentru campionatul european

    calculator nu trebuie unu performant ...e bun si un amd 3000+ 1gb ram 256mb


  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti incerca sa vezi cum merge iesirea RCA(Ypbr) a lui kathi direct pe intrarea proectorului !

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Timișoara
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by martinez View Post
    se da urmatoarea configuratie:
    kathrein UFS 910 si Proiector 3M rezolutie 1280 x 760 (doar RCA si VGA)
    se doreste:
    campionatul european HD.

    ... are cineva idee, in afara de un cablu HDMI to VGA, pe care ma gandesc sa-l cumpar de pe un site din UK, exista ceva mai atuhton?
    .... poate fi mai usor, pe o platforma PC cu placa DVB, sheruite intre ele (kathy si pc)?

    multumesc.
    Am înțeles că ai Kathy și un proiector. Care este de fapt problema? Vezi ce conectori comuni ai și cumpără un cablu adecvat(HDMI, RCA, SCART) pentru HD merită să conectezi cu HDMI dacă vrei calitate. Dacă vrei să dai la mai multe proiectoare cu RCA este cel mai simplu dar există și distribuitoar HDMI.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tedugoromania View Post
    Am înțeles că ai Kathy și un proiector. Care este de fapt problema? Vezi ce conectori comuni ai și cumpără un cablu adecvat(HDMI, RCA, SCART) pentru HD merită să conectezi cu HDMI dacă vrei calitate. Dacă vrei să dai la mai multe proiectoare cu RCA este cel mai simplu dar există și distribuitoar HDMI.
    asta era ideea, sa gasec acel cablu la noi, ce-am gasit este doar in UK si ma gandeam poate a mai incercat cineva;
    pe de alta parte, mihai are dreptate, o sa incerc astazi RCA-urile, nu m-am gandit de la inceput pentru ca ideea de HD mi-a ramas intiparita in relatia cu HDMI si cum proiectorul nu are aceasta mufa au inceput intrebarile ...
    ... acum, dupa disctuia asta incercam sa vad cum fac sa fie priectorul cu campionatul pe terasa si televizorul in casa, cam la 7-8 metri distanta

    multumesc,

    m.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Romania
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ionutz6 View Post
    ma gandesc ca ai putea folosi si un adaptor VGA - DVI, pentru ca dupa aia cabluri DVI - HDMI exista pe piata la noi.
    in mod evident, retine aspectul ca atat timp cat undeva, intr-un capat va fi analog, adica RCA sau VGA, nu va mai fi nimic HD, cel putin nu dupa definitie, pentru ca nu ar mai fi semnalul digital cap-coada.
    deci schema ar fi:

    kathy ---> cablu HDMI - DVI ---> adaptor DVI - VGA ---> proiector 3m

    sper sa nu gresesc pe undeva.
    Adaptorul DVI-VGA foloseste doar daca pe dvi sunt prezente si semnale analogice, adica avem DVI-I (Integrated)

    Pornind de la HDMI (semnale digitale) folosind orice fel de adaptoare de forma nu vom primi in veci semnal analogic, chiar daca mufele se vor potrivi la un moment dat.

    Ramane ca solutie un convertor de semnal sau vazut daca proiectorul nu cumva accepta semnale analogice HD pe intrarea VGA.
    Precizeaza exact modelul proiectorului.

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Tez View Post
    Adaptorul DVI-VGA foloseste doar daca pe dvi sunt prezente si semnale analogice, adica avem DVI-I (Integrated)

    Pornind de la HDMI (semnale digitale) folosind orice fel de adaptoare de forma nu vom primi in veci semnal analogic, chiar daca mufele se vor potrivi la un moment dat.

    Ramane ca solutie un convertor de semnal sau vazut daca proiectorul nu cumva accepta semnale analogice HD pe intrarea VGA.
    Precizeaza exact modelul proiectorului.
    3M - MP7630;
    intrebare, daca accepta semnal analogic HD pe intrarea VGA, cum te-ai gandit ca se vor conecta?

    (nu am avut inca timp sa fac proba pe RCA, de indata ce fac proba revin...)

    m.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    398
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cea mai simpla solutie este un cablu component->vga; ai aici instructiuni pt a-ti construi singur unul http://myhometheater.homestead.com/vgacable.html

    bafta!

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Romania
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by martinez View Post
    3M - MP7630;
    intrebare, daca accepta semnal analogic HD pe intrarea VGA, cum te-ai gandit ca se vor conecta?

    (nu am avut inca timp sa fac proba pe RCA, de indata ce fac proba revin...)

    m.
    Chiar nu am gasit informatii clare daca accepta semnale HD pe VGA.

    In manualul de utilizare scrie la features : SVGA resolution and component video compatible.
    Si cam atat. In rest (Projectorcentral etc) informatii contradictorii.
    Cam batranel aparatul. Rezolutie nativa 800x600. Nu va oferi tocmai o experienta suprema HD.

    Trebuie incercat. Chiar ieri am cumparat un cablu VGA - 3xRCA cu 13RON pt scopuri asemanatoare. La mine a functionat (tot Kathy, alt proiector insa).
    Cine are timp si de toate poate face un cablu din acesta urmarind instructiunile din linkul de mai sus. Schema e corecta. Ideea sa folosesti cablu cat5 nu e cea mai stralucita, trebuie folosit cablu ecranat.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Tez View Post
    Cam batranel aparatul. Rezolutie nativa 800x600. Nu va oferi tocmai o experienta suprema HD.
    sunt 2 modele, al meu e ntsc si are rezoltie 1024 x 760.

    @cosmin, sper sa am timp sa incerc, poate gasesc de cumparat daca tot exista schema ...


    m.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am promis ca, cand am timp, incerc rca-urile standard, adica: kathy RCA --- proiector RCA = in HD imaginea este un pic mai buna dar tot nu e ce trebuie;

    Cautand un cablu YPBPR am gasit la Vitacom un adaptor DVI (mama) - VGA; avand deja un cablu DVI-HDMI, m-am gandit sa incerc prima data si asa (oricum singrul cablu component-VGA de acolo avea mufe BNC nu RCA)...
    ... din pacate, nu a functionat.

    urmatoarea incercare ramane Component to VGA (probabil confectionat din BNC Component to VGA).

    m.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Tez View Post
    Chiar nu am gasit informatii clare daca accepta semnale HD pe VGA.

    In manualul de utilizare scrie la features : SVGA resolution and component video compatible.
    Si cam atat. In rest (Projectorcentral etc) informatii contradictorii.
    Cam batranel aparatul. Rezolutie nativa 800x600. Nu va oferi tocmai o experienta suprema HD.

    Trebuie incercat. Chiar ieri am cumparat un cablu VGA - 3xRCA cu 13RON pt scopuri asemanatoare. La mine a functionat (tot Kathy, alt proiector insa).
    Cine are timp si de toate poate face un cablu din acesta urmarind instructiunile din linkul de mai sus. Schema e corecta. Ideea sa folosesti cablu cat5 nu e cea mai stralucita, trebuie folosit cablu ecranat.
    @ionutz, am incercat si configuratia ta, tez are dreptate, nu a mers;
    apoi am incercat un cablu, de la vitacom, VGA - 5BNC-uri, pe bnc-uri am pus niste adptoare sa le faca RCA, din pacate nu a functionat nici asa, nu primeste semnal si incepe sa ma enerveze, parca nu-mi vine sa vad CE standard definition cand este kathy care stie HD

    @tez, de unde ai cumparat cablul ala VGA-3RCA?


    m.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    te contrazic tre sa fie destul de performat, acum nu core quad da un core2duo ar cam trebui. Personal nu recomand PC pentru ca am si aplicatiile nu sunt foarte grozave pe HD. Depinde si ce vrei sa faci daca vrei campionatul sa il proiectezi intr-un loc public (bar, club, terasa) ti-as recomanda sa te orientezi catre un receiver nu de alta da sa nu te trezesti ca se blocheaza aplicatia sau PC-ul cand ti lumea mai draga sa te injure clientii
    revin

    e pe drum, direct din china , un server compact pe platforma intel, core2 cred, pe care voi vrea sa-l folosesc exclusiv "sharing media center"
    ma gandeam sa-i pun pe usb un receptor terestru HD si sa-i infig si un SSHD;
    o functiona?

    m.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top