Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11

Thread: Incepator

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default Incepator

    Salut,

    Am in teste un DM500 sa vad daca merita sa renunt la Nexus.
    Nu reusesc sa salvez setarile de server (pe care le folosesc cu wincsc) in newcamd config.

    Am incercat via interfata grafica de pe dream, via FTP sau telnet folosind user-ul root.

    Dupa ce fac toate setarile se restarteaza si trebuie sa le introduc din nou.

    Este valabil si pentru setarile de LAN (folosesc un PC pentru gateway).

    Scuze daca intrebarea este prea banala.

    Se pare ca toate setarile sunt "locked"

    Nu stiu ce imagine este instalata (cand intru via http apare scris Enigma) dar nu pot sa o schimb deocamdata pana nu decid daca-l iau sau nu.

    Multumesc pentru ajutor

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    BRASOV
    Posts
    3,460
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poate ai img oficiala si nu ai nici un emu.da pe butonul albastru al telecomenzi si vezi daca apare vreun emulator.iar pentru a edita in dreambox foloseste total comander.
    350 kg de scule!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa am facut:
    buton albastru+aleg newcam 5.28(parca)+setari newcamd dupa care apare o fereastra de configurare unde introduc server user pass +port key dar cand dau save se reseteaza.
    Dupa reset nu tine minte nici setarile de LAN.

    Senzatia este ca receiver-ul ar fi locked.

    Userul root poate scrie in var/keys?

    Multumesc.

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by obudurca
    Asa am facut:
    buton albastru+aleg newcam 5.28(parca)+setari newcamd dupa care apare o fereastra de configurare unde introduc server user pass +port key dar cand dau save se reseteaza.
    Dupa reset nu tine minte nici setarile de LAN.

    Senzatia este ca receiver-ul ar fi locked.

    Userul root poate scrie in var/keys?

    Multumesc.
    userul root poate sa scrie in /var. Dupa ce bagi canale si configurezi tot iesi din meniu si ti apasat pe butonul de ON/OFF pina iti apare fereastra cu optiuni de restart si ii dai un restart.

    pt configurarea lui newcamd...cel mai bine copiezi cu FTP fisierul /var/tuxbox/config/newcamd.conf pe PC, il editezi (folosesti ULTRAEDIT daca e nevoie), il salvezi si il bagi inapoi cu FTP pe dream. Varianta alternativa ar fi editarea lui din telnet cu editorul vi
    (vi /var/tuxbox/config/newcamd.conf) dar e putin mai complicat de umblat cu el

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu nu reusesc sa scriu nimic in var/keys
    Pot sa scriu doar in tmp (acum sunt la servici si nu pot incerca din nou). Aseara am reusit sa copii fisierul in tmp dupa care am incercat cu tuxbox sa-l copii din tmp in var/keys si nu am reusit.

    Este posibil ca imaginea instalata sa aiba userul root restrictionat sau poate fi o problema hard?

    Oricum ma gandesc sa-l cumpar numai pentru ca are toate sansele sa ma tina treaz nopti bune de acum inainte.

    Am ramas surprins de calitatea imaginii care este, surprinzator, sub nexus si nokia9800.

    Multumesc.

  6. #6
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Referitor la prima ta problema : poti sa renunti la Nexus linistit .
    Imaginea la Dreambox 500 este mai mult decat satisfacatorare . Nu lua ca punct de reper canale gen 123sat , sau cele italiene de duzina de pe Hotbird . Ia reper un RTL sau Sat1 sau Pro7 , si vei avea o imagine lacrimă .

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Testul de imagine l-am facut cu TF1, France2 si elvetieni si imaginea apare usor zgomotoasa fata de nexus sau nokia.

    Din pacate am senzatia ca atunci cand activez RGB output televizorul meu lucreaza tot pe video complex.

  8. #8
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu exista sa fie mai proasta . Verifica tot ce e de verificat ... si schimba tot ce e de schimbat .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc. Voi incerca sa-l schimb.

  10. #10
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ia un fisier newcamd.conf, editeaza linia cu userul tau (merge si cu notepad) si apoi bga-l in /var/tuxbox/config cu un client FTP si apoi schimba-i atributele in 755 si dupa un "reset cam" o sa mearga
    PS: daca nu reusesti, iti trmit pe mail fisierul de newcamd.conf (trebuie doar sa-i modifici linia cu userul)
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc dar am rezolvat

    1. Am schimat DM500
    2. Am instalat Gemini 2.0
    3. Am instalat Newcamd 5.28
    4. Configurat newcamd.conf
    5. Totul merge super

    Am avut ghinion cu primul DM500.

    Multumesc inca o data tuturor pentru ajutor.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Incepator
    By por112 in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 10th December 2006, 09:10
  2. INCEPATOR PLS HELP ME
    By XALLECS in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 13
    Last Post: 29th December 2005, 06:34
  3. INCEPATOR PLS HELP
    By XALLECS in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 4
    Last Post: 24th December 2005, 20:03
  4. Please help, incepator!
    By vulcanescu35 in forum Placi DVB
    Replies: 1
    Last Post: 10th September 2003, 07:12
  5. INCEPATOR PLS HELP ME
    By XALLECS in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 4th January 1970, 12:40

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top