Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13

Thread: Dm 500 si H-H

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default Dm 500 si H-H

    Cum pot comanda cu dm 500 o antena mobila cu H-H si 3 antene fixe?De ce scule am nevoie?Ce setari trebuie facute in dm500?

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    personal folosesc dm + strong dm2100 + offset 90, teoretic nu ar fii imposibil de realizat ce vrei tu numai ca iti trebuie un switch capabil din cauza semnalelor de diseq (pt. montura iti trebuie diseq 1.2 si pt. cele fixe diseq 1.0 sau 1.1 parca)
    prin ultimele numere din "info-satelit" parca facea reclama la un astfel de switch care se impaca cu toate variantele de diseq, dar te intreb de curiozitate la ce folosesti atatea antene cand eu cu cea mobila sant foarte multumit si daca ii schimb lnb-ul single cu unul quad am posibilitatea de-a comanda dintr-un singur receiver din cele 4 cate se pot pune pe acel lnb.

  3. #3
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cică asta ar fi soluţia:



    Şi eu caut un astfel de switch.

    @lupull Avantajul este că atunci cnd schimbi pe o antenă fixă, accesul la canale e instantaneu. Antena mobilă rămne doar pentru celelalte poziţii orbitale, mai puţin folosite.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  4. #4
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai asa am gasit switch-ul de care vorbeam in ultimul numar "info-satelit 2/2008 pag.35" EMP P.168-W switch controlat prin diseq 1.1 si 1.2.
    citez: "o caracteristica speciala este ca nu raspunde la comenzi diseq 1.0, dar le retransmite astfel incat pt. cei "flaminzi" de tot mai multe canale exista si posibilitatea de a-l instala in cascada cu alte switch-uri exclusiv 1.0, obtinand un total de 32 intrari lnb = 8x4".
    este un switch cu 8 intrari si poate fii cuplata si o antena terestra la el , la iesire trebuind un spliter de semnal terestru/satelit si functioneaza cu diseq 1.2 (diseq 1.2 merge la monturile h-h pt. rotirea antenei) , el functionand pe acest principiu cu diseq 1.2 numai ca in loc de antena mobila comuta pe rand cele 8 intrari si ca pret ar fii intre 20-40euro.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Aveti idee unde pot comanda un astfel de diseqc?

  6. #6
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vad ca aici http://www.spaun.de/?lang=en&modul=p...product=871415 nu mai e prezent... chiar nu stiu unde ai putea gasi...
    later: ia vezi asta http://www.spaun.de/?lang=en&modul=p...ctname=SUR211F nu face acelasi lucru?
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    uite aici: www.satprofi.at/index.php/cat/c86_Relais.html


    - SPAUN SUR 220F - 39.90euro

    - SPAUN SAR 411F - 39.90euro

  8. #8
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poi, astea două costă ct o clonă! Sau ct un Stab H-H! Sau căt 2 (două) SG2100 H-H!
    Scump domne pentru două cutiuţe. Or fi ele de firmă, dar nu se justifică. Mai bine renunţ la motor şi pun 8 antene printr-un switch diseqc şi gata.
    Există soluţia EMP Centauri (de 5X mai ieftin), care prin perechea P.164-IW şi S.112-CW (E.112-E) face cam acelaşi lucru, din cte mi dau eu seama. Din păcate eu nu l-am găsit dect pe primul pe piaţă.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai tu ai dat schema si tot tu te plangi, eu am dat acel switch care face exact ce fac cele 2 date de tine : ai 8 intrari single lnb si se plimba de la 1-8 sau 8-1 ca o montura h-h.
    astea sant preturile si daca cauti pe forum firma este foarte buna in comparatie cu ce se gaseste pe la noi pe piata acum ce vrei calitate sau cantitate.
    alegi in functie de cat te tine buzunarul si timpul iti va spune daca a fost sau nu o alegere buna, de aceea merg personal pe dm + montura h-h si atat cu cat mai complexa schema cu atat mai multe complicatii in practica.

  10. #10
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Conteaza atat de mult cateva secunde in plus pana se duce antena pe alt satelit? Merita sa arunci cu banu in sus?
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  11. #11
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tocmai aia spuneam şi eu. Ideea e că cele 2 costă exagerat de mult n opinia mea. Nu am ariciu'n buzunar, dar mi se pare aberant să dau 80 pe cele două cutiuţe, că doar n-au DualCore n ele. Eu mai am 2 antene pe care aş fi vrut să le pun la "bătaie". Mi-ar fi plăcut să pot cupla o fixă pe 4W-1W-5E, o altă fixă pe 7E-10E-13E-16E, iar H-H să rămnă pentru restul. Un switch de la EMP am deja (a costat fro 7), aştept să-l găsesc pe celălalt. Chiar dacă nu-l voi găsi, voi renunţa la plan dect să dau 80 pe cele două cutiuţe. Trecem pe multifocus, dar nu dăm cu banu'n Spaun.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Iasi
    Posts
    372
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by julius6 View Post
    Cum pot comanda cu dm 500 o antena mobila cu H-H si 3 antene fixe?De ce scule am nevoie?Ce setari trebuie facute in dm500?
    Daca nu te intereseaza prea mult timpul de trecere de pe iesirea cu rotor la celelalte 3 LNb atunci poti folosi linistit un comutator diseq 4 x1 si ai rezolvat problema.
    VU+duo/VU+Ultimo/DM800/AL Offset 1,95/toroidal 90 16lnb/;

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    365
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci pentru indicatii!
    Am rezolvat cu un diseqc 4x1.Pe 3 pozitii are antene fixe si pe a 4-a antena mobila, pe care o misca fara probleme.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top