Veniturile nete ale Central European Media Enterprises (CME) în România au crescut în primul trimestru cu 47,2%, la 58 milioane de dolari, concomitent cu o majorare a profitului înainte de plata dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) de 54,4%, la 23,38 milioane dolari.
CME deţine în România Pro TV, Pro Cinema, Acasă, Pro TV Internaţional, Sport.ro şi MTV, se arată într-un comunicat al grupului.

Veniturile nete consolidate ale grupului au crescut în primele trei luni cu 51%, la 223,5 milioane de dolari, în timp ce profitul operaţional s-a triplat, de la 13,3 milioane de dolari în primul trimestru din 2007 la 44,7 milioane de dolari.
EBITDA neconsolidată a grupului avansat cu 86%, la 74,7 milioane de dolari.
CME a obţinut în primul trimestru un profit net de 14,9 milioane de dolari, comparativ cu o pierdere netă de 300.000 de dolari în perioada similară din 2007.
"Suntem pe cale să realizăm un alt an cu performanţe record, respectiv cu venituri estimate de 1,1 miliarde dolari şi EBITDA neconsolidată de 440 de milioane de dolari. Într-un moment în care alte companii din sectorul media înceacă să obţină creşteri, CME anticipează un avans al veniturilor de 30% şi al EBITDA neconsolidată de 36%", a declarat directorul general al grupului, Michael Garin.
CME operează reţele mari de televiziune în şase state din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie totală de 90 de milioane de persoane.
Posturile de televiziune ale companiei sunt localizate în Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasă, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV), Slovakia ( Markiza, Galaxie Sport), Slovenia (POP TV, Kanal A) şi Ucraina ( Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino,Citi).
CME este listată la bursa Nasdaq, precum şi la bursa din Praga.