Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bruxelles
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default Merge Focussat in Belgia?

    Salut
    Tocmai ce am cumparat echipamentul de la Focussat si o cartela de 6 luni...
    numai ca sunt in Belgia si pana acum nu am reusit sa prind Thor 3.
    In fapt STB imi arata semnal 15% permanent si Quality 0, sa fie oare LNB busit?
    Intrebarea e, pot avea serviciul Focussat in Belgia cu echipamentul lor sau trebuie sa iau un lighean mai mare, un LNB mai sensibil si un amplificator ?

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    merge ! precis ai o defectiune ! o antena mai mare ar fi de dorit !

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bruxelles
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaip View Post
    merge ! precis ai o defectiune ! o antena mai mare ar fi de dorit !
    Merci Fain!
    Care o fi defectiunea acu!

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    undeva pe Terra
    Posts
    480
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tash78 View Post
    Merci Fain!
    Care o fi defectiunea acu!
    prima si prima data cumpara-ti un sat finder,daca nici asa nu prinzi semnal schimbi lnb-ul.Atentie pozitia antenei este sud-sud vest

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    - verifica cablul
    - schimba LNB-ul
    - cauta orice altceva pe Thor

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    undeva pe Terra
    Posts
    480
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaip View Post
    - verifica cablul
    - schimba LNB-ul
    - cauta orice altceva pe Thor
    ms pt completare colegucand vin in Cluj

  7. #7
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ai scris ce antena ai . Recomandabil o antena de 90 de cm minimum , iar pentru sud-vestul Belgiei chiar 1 metru.

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bruxelles
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci fain pt sfaturi!
    Am sa incerc toate variantele posibile...
    Oricum nu e un pic ciudat sa am 0 la quality?

  9. #9
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai daca nu ne spui ce antena ai ! E normal , poate ai o antena de 40 de cm

  10. #10
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Pai din cate spunea ...a luat echipamentul standard de la Focus ... ! Asta inseamna ca dimensiunea antenei este prea mica pentru zona in care se afla !
    Trebuia sa intrebi mai intai si apoi sa achizitionezi echipamentul .... ! Treceai de faza cu nervi si altele .... !
    Last edited by cipaul66; 30th April 2008 at 18:47.

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Bruxelles
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cipaul66 View Post
    Pai din cate spunea ...a luat echipamentul standard de la Focus ... ! Asta inseamna ca dimensiunea antenei este prea mica pentru zona in care se afla !
    Trebuia sa intrebi mai intai si apoi sa achizitionezi echipamentul .... ! Treceai de faza cu nervi si altele .... !

    Nu-i nici o problema!
    Macar sa identific ce trebuie schimbat, pt Thor 3 unii zic ca 80cm e ok , daca e de schimbat doar farfuria nu-i bai ... imi e teama ca trebuie sa inlocuiesc tot...
    Merci fain

  12. #12
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune de 80 de cm si la primii nori vezi : No Signal .

  13. #13
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by tash78 View Post
    Salut
    Tocmai ce am cumparat echipamentul de la Focussat si o cartela de 6 luni...
    numai ca sunt in Belgia si pana acum nu am reusit sa prind Thor 3.
    In fapt STB imi arata semnal 15% permanent si Quality 0, sa fie oare LNB busit?
    Intrebarea e, pot avea serviciul Focussat in Belgia cu echipamentul lor sau trebuie sa iau un lighean mai mare, un LNB mai sensibil si un amplificator ?
    S=15 si Q=0 indica faptul ca lnbul, cablul si receptorul sunt conectate si functioneaza ok. singura ta problema este antena nereglata pe satelit sau prea mica . ai mai jos harta de acoperire . studiaz-o si in functie de zona in care stai schimba antena sau doar orienteaz-o.

    http://www.telenorsbc.com/templates/Page.aspx?id=377.

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Gammapolis
    Posts
    588
    Posts Thanks / Likes

    Default

    LNB-ul trebuie sa fie aprope vertical nu ca la noi in tara, sa reglezi foarte incet pana pe verticala (cu cat unghiul de rotire este aproape de zero cu atat de incet trebuie sa reglezi - scara logaritmica, am avut si eu o experienta de genu, prin rotirea LNB-ului am obtinut la calitatea semnalului foarte mult cu DIGI in NL)

    [DIGI-S/C Extra Complet] [0.8m Fe, LNB 0.2dB 1W+19.2E, DM500S] [0.9m Al, LNB 0.2dB Quad 1W, HSS-1160NA] [1.5m Al Motorized (15W-53E), LNB 0.2dB, Sunray4 SR4 TripleTuner] [Humax DIGI+C][15W-68.5E]

  15. #15
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    antena ai montat-o? dupa montare a fost pozitionata de cineva care se pricepe sau e pusa "la oki" ? n-ai ceva cladire in fata ?da mai multe detalii ( in brussel in ce zona stai? )
    eu prind focuss cu antena de 110 cm( la 50 km de brussel) cu semnal de 88% pe dreambox) si merge perfect
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top