Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 29
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default recomandare router -help

    in prezent am o porcarie de speedtouch585 (internetu clicknet ) (updatat ultimu firmware R6.2.T.2 )
    1.nu imi face cum tb forward de porturi ...
    2. daca se pierde conexiunea la net (tb factory reset) - casa mai pot atribui cum tb un ip extern..sau 100 de reseturi -deci mai bine tot factory
    3.ip extern sil pierde in 1-2 zile (indicat daca ar tine ca la altii 1 saptamna nu mash supara)
    4. in ultima saptamana si-a cam ceruto..cel mai sigur o sa zboare pe fereastra
    5. nu e bun de nimic

    ce ati recomanda ca router ? sa stie si el saiasa cum tb cu ip extern ..sa nu fiu nevoit sa-i fac factory reset ca sa primeasca un device ip extern...iar daca se schimba acel ip sa puna mana ca forwardul pt respectivu device sa si-l pastreze + fara firewall idiot care sa nu se poata dezactiva (am mai auzit de routere la care daca nu dai allow la fiecare ip nu ai sansa la sharing- si cred ca as inebunii sa tot pun ip dionamice de fiecare data cand se schimba)

    6 . ar urma sa pun un wi-fi usb pt urmatoru dream si ar tb ceva compatibilitati ( acu cateva saptamani mi sa recomandat un fonnera pt asa ceva)
    7. daca ar avea draft N ar fi k (si 0.35 la ppoe pt click net - ca cele cu soft uk nu cunosc asa ceva
    8. sa se gaseascape la noi ..indiferent unde...
    ce parere aveti de : D-Link ,Linksys, TRENDnet ?

    PER TOTAL un ROuetr de care sa te indragostesti
    sper ca nu sunt prea multe conditii )


    Sarbatori fericite
    Hristos a inviat
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  2. #2
    Memento Mori Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    489
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu ti-as recomanda un router neutru (adica fara modem adsl) la care sa poti instala firmware linux (ddwrt, openwrt etc.). Avantajul e ca poti sa-l folosesti indiferent de tipul de conexiune la net (adsl, cablu). Desavantajul e ca-ti trebuie modem pt. tipul de conexiune la net pe care o ai cu iesire ethernet (in cazul tau poti folosi celalalt router in mod bridge).
    Eu am (avut) 2 modele:
    1. Linksys wrt54gl
    2. Asus wl-500gp
    diferenta dintre cele 2 este ca al doilea are mai multa memorie ram/flash, adica 32/8 fata de 16/4 ai primului model, procesor mai rapid in cazul celui de al doilea si 2 iesiri usb (unde am pus un pendrive pe care instalez aplicatii ale router-ului si ale dream-ului.
    Pt. share si voip poti face Bandwitch management mai acurat cu un 'shaper'. Astfel descarcarile gen torrent, emule nu mai afecteaza sharing-ul sau voip.

  3. #3
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Romania
    Posts
    2,782
    Posts Thanks / Likes

    Default

    LINKSYS face toti baniii ..

    TrendNet e doar pt partajare retea ... nu si setari advanced .... routari / filtre / limitari de banda

    Dlink - nu am lucrat cu el ... dar am vazut ca ar fi OK

    Recomand LINKSYS ...
    Cand esti mort , nu stii ca esti mort . E greu doar pentru ceilalti !
    La fel si cand esti prost ...
    __________________________________________________ _____________________________________________


  4. #4
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    linksys

    celelalte nici nu put pe langä el
    si cu firmware potrivit poti sä-l mai si gadili putin
    adevärul este inventia unui mincinos

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    IPTIME -un foarte bun raport pret-calitatea
    Dreambox_82

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alsta View Post

    PER TOTAL un ROuetr de care sa te indragostesti
    sper ca nu sunt prea multe conditii )
    Un PC ( cu procesor VIA ) ; consuma cit un router si munceste cit o armata de ..... routere .

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Un PC ( cu procesor VIA ) ; consuma cit un router si munceste cit o armata de ..... routere .
    thx all ....ce simpatic...))) cat un router?..pai nush...ocupa spatiu cam mult
    apropo gasesc un wi-fi -usb pt dream sa fie si compatibil cu o imagine gemini si cu Linksys ?
    sa vedem Linksys vs Fonera ? pe cine considerati castigator ?

    + sincer oricat ar fi - numai sa nu mai am freezuri cum am cu speedtouchu (nush flashu si ipul extern - e criminal -fac factory reset +5 reseturi dream + probleme port ) si asta la 2 zile
    tot ce mai astept e sa deschida astia pe la magazine

    sara buna
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alsta View Post
    thx all ....ce simpatic...))) cat un router?..pai nush...ocupa spatiu cam mult
    Size (W x H x D) - 170 x 123 x 56 mm
    Weight - 970g
    http://incarmultimedia.eu//product_i...roducts_id=241

    Asus WL500GP

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ))) -super...
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  10. #10
    Mester Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Botosani
    Posts
    232
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alsta View Post
    thx all ....ce simpatic...))) cat un router?..pai nush...ocupa spatiu cam mult
    apropo gasesc un wi-fi -usb pt dream sa fie si compatibil cu o imagine gemini si cu Linksys ?
    sa vedem Linksys vs Fonera ? pe cine considerati castigator ?

    + sincer oricat ar fi - numai sa nu mai am freezuri cum am cu speedtouchu (nush flashu si ipul extern - e criminal -fac factory reset +5 reseturi dream + probleme port ) si asta la 2 zile
    tot ce mai astept e sa deschida astia pe la magazine

    sara buna
    Eu cred ca in mod sigur ai probleme cu linia telefonica, care nu are niste parametri prea straluciti. Posteaza parametrii liniei tale sa vedem daca e de la router sau de la linie. Nu de alta dar o sa fii foarte ""vesel" daca o sa dai bani pe alt router si va face la fel.
    O alta cauza e ca aceste routere Speedtouch sint sensibile la variatiile de tensiune a retelei electrice. Au un alimentator slabut.....
    Eu zic sa verifici cablurile de la linia telefonica din tabloul de distributie pina in casa. Daca ai un contact imperfect la linie, ai parte numai de "bucurii"" !
    Asa ca amuzament....acum 2 ani i-mi pica netul intr-o veselie, din 10 in 10 minute. Am chemat pe cei de la Romtelecom...o data, de doua ori....nimic...Totul OK. dupa parerea lor. Noroc ca seful de la tehnic era un tip destept si a pus baietii sa schimbe cablul de la repartitor pina in casa....Si surpriza, au gasit contactele imperfecte la perechea mea de fire....Cutia asta era linga usa de intrare in bloc, si cind intra cineva in bloc si trintea usa mai tare, i-mi pica mie netul !
    Asa ca nu te grabi sa dai banii aiurea, pina nu stii exact ce are linia ta telefonica. Cheama-i pe cei de la tehnic sa verifice linia si dupa ce te convingi ca e buna, cumpara alt router ! Daca ai SNR mai mic de 10 pe UP si Down, si atenuarea peste 30, inseamna ca linia ta e varza.
    Ca model de router recomand cele Zyxel, dar sint si alte modele care merg bine.Sper sa rezolvi problema cit mai urgent. Bafta !

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Tic View Post
    Daca ai SNR mai mic de 10 pe UP si Down, si atenuarea peste 30, inseamna ca linia ta e varza.
    Ca model de router recomand cele Zyxel, dar sint si alte modele care merg bine.Sper sa rezolvi problema cit mai urgent. Bafta !
    La mine arata as :
    Downstream Upstream
    SNR Margin : 17.0 21.0 db
    Line Attenuation : 49.0 31.0 db
    Data Rate : 3072 512 kbps
    Spune-mi te rog e bine sau ba,ca mie cifrele ale nu-mi spun nimica,multumesc.
    Last edited by Mayerling; 28th April 2008 at 23:43.
    .

  12. #12
    Mester Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Botosani
    Posts
    232
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    La mine arata as :
    Downstream Upstream
    SNR Margin : 17.0 21.0 db
    Line Attenuation : 49.0 31.0 db
    Data Rate : 3072 512 kbps
    Spune-mi te rog e bine sau ba,ca mie cifrele ale nu-mi spun nimica,multumesc.
    Pai SNR-ul adica Signal Noise Margin e acceptabil, dar Line Atennuation e FOARTE mare atit pe UP cit si pe Down.
    Mai pe intelesul necunoscatorilor, SNR adica zgomotul liniei raportat la semnal util iar atenuare e pierdere de semnal.
    Parametrii liniei tale arata ca ai o atenuare de semnal util foarte mare, care are ca si cauze: calitate proasta a liniei sau mai probabil, esti destul de departe de centrala. (peste 3 Km) Solutia nu o are decit Romtelecomul. Daca ai pile, punele in functiune, sa incerce sa te schimbe pe alte perechi de fire. Sau schimba prowiderul daca poti. Oricum, nu cred ca rezolvi ceva daca cumperi alt modem.
    Dar ca sa te convingi, ia un alt router cu imprumut de la cineva, sau fa un schimb limitat in timp de routere, Asa o sa te convingi care e ....vinovatul
    Bafta !

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Tic View Post
    Pai SNR-ul adica Signal Noise Margin e acceptabil, dar Line Atennuation e FOARTE mare atit pe UP cit si pe Down.
    Mai pe intelesul necunoscatorilor, SNR adica zgomotul liniei raportat la semnal util iar atenuare e pierdere de semnal.
    Parametrii liniei tale arata ca ai o atenuare de semnal util foarte mare, care are ca si cauze: calitate proasta a liniei sau mai probabil, esti destul de departe de centrala. (peste 3 Km) Solutia nu o are decit Romtelecomul. Daca ai pile, punele in functiune, sa incerce sa te schimbe pe alte perechi de fire. Sau schimba prowiderul daca poti. Oricum, nu cred ca rezolvi ceva daca cumperi alt modem.
    Dar ca sa te convingi, ia un alt router cu imprumut de la cineva, sa fa un schimb limitat in timp de routere, Asa o sa te convingi care e ....vinovatul
    Bafta !
    Multumesc,router am un Edimax.Nu ma pot plange de calitate,intreruperi nu am,distanta e intradevar peste 3 Km.In linii mari nu ma pot plange,am vazut chestia cu SNR-ul si cu atenuarea si era curios care-i treaba cu ele.Multe multumiri.
    .

  14. #14
    Mester Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Botosani
    Posts
    232
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    Multumesc,router am un Edimax.Nu ma pot plange de calitate,intreruperi nu am,distanta e intradevar peste 3 Km.In linii mari nu ma pot plange,am vazut chestia cu SNR-ul si cu atenuarea si era curios care-i treaba cu ele.Multe multumiri.
    Norocosule

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de cateva zile au umblat la fire si sunt mici probleme...idea e ca se blocheaza memoria lui...ii dau sa nu mai dea ip extern salvez dupa restar e la loc (nefunctional)..pun ip extern si mil ia dupa....ce o sl arunc ) ...deschide porturi de nu mai poate...etc...nci dc ul nu reusesc sal mai configurez de cand am ip extern...pana sami trebuiasca forward si ip a fost totu k
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top