Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 50
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Cum transformi un Opticum HD7700 in Ferguson HF8800

    Ustensile necesare :

    - programul de upgrade FW EmUpgrade
    - fisierul softwareclean.bin
    - fisierul Ferguson_HF_8800_11.07.2F.sgn
    - si multa ... foarte multa rabdare !

    Toate cele de mai sus le gasiti pe http://www.crosat.org/aploud/index.php? la OTHERS RECEIVERS 560 Models Receivers
    la sectiunea O - Opticum !

    Procedura :

    - conectati PC cu STB prin cablul null-modem
    - stingeti STB
    - lansati EmUpgrade
    - Browse ...alegeti .bin si fisierul softwareclean.bin
    - click pe START
    - porniti STB
    - ecranul TV este negru dupa care apare sigla loaderului la 2-3 secunde
    dupa aparitia acesteia stingeti receptorul dupa care Browse si alegeti
    fisierul Ferguson_HF_8800_11.07.2F.sgn
    - click pe START si porniti STB
    - daca apare mesajul Error 2 ( Model ID mismatch ) reluati operatia

    Observatii

    - procedura ce bazeaza pe faptul ca exista un moment in care operatia de softwareclean sterge toate valorile definitorii (SW ver, HW ver, Mod ID) , moment pe care prin incercari repetate trebuie sa-l nimeriti !
    - se zice ca in momentul critic fondul ecranului devine GRI ! personal nu am observat acest lucru pe TV-ul LCD
    - eu am reusit cam la a 30-cea incercare !

    Un Paste fericit !

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce "stie" aceasta versiune :

    - nu s-a blocat in nici o circumstanta
    - au pornit instantaneu Pw, TPS
    - se misca senzational
    - calitatea imaginii este cu totul speciala

    Va urez rabdare si noroc !

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Targu Jiu
    Posts
    532
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu ce varianta de emu ai facut Mihai? Ca facui scurta la mana!

    Editez! Afara e vopsit gardul(opticum) si inauntru e...leopardul(ferguson)!
    Super.....aiurea! Trebuie luat totul de la capat dar....sper din suflet sa se merite!
    Inchiderea box-ului trebuie facuta inainte sa apara imaginea cu software clean si fereastra cu ok pe calculator! Dar,cum spune Mihai.....dupa ce numeri repede pana la 2!
    Bafta!
    @runcan ioan.....nu mai plec dupa ferguson in Bulgaria!
    Last edited by parpaneata; 25th April 2008 at 00:01.

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Targu Jiu
    Posts
    532
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am si uitat!
    Merci Mihaip!

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    - nu am editat FW Ferguson ! metoda se bazeaza pe resetarea informatiilor de identificare din STB !
    - momentul critic este secunda care precede anuntul "STB cleared" moment in care opriti STB si relansati procedura de upgrade cu FW 11072F de la Ferguson ! nu faceti nici o alta manevra ! pentru ca altfel la repornire STB-ul isi restaureza valorile initiale !
    - iata cum arata "system information" dupa ...



  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Targu Jiu
    Posts
    532
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da! Asa e!
    Se "misca" aproape perfect! La semnal cred ca are o problema in sensul ca "exagereaza"! In rest....."vedem" in plus destul de multe.



  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Targu Jiu
    Posts
    532
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se mentin toate la fel cum au fost. Treaba e buna ptr ca suportul este extraordinar pana acum la Fergie. Nu mi-a dat prin cap sa fac poze la incarcarea softului. ID-none! SW-none! Etc. Nu mai stie ce e! Mai mult ca sigur poate fi facut.....Opensat,Openbox,Opentel sau mai stiu eu ce alta clona! Softuri pentru toate astea sa fie!

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Welcome into Fergie world ! King is dead ... long live the new king !

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am reusit si eu schimbarea de soft :


    nu e mare inginerie dar trebuie ceva rabdare si mai ales atentie mare la cele scrise mai sus.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    borsa maramures
    Posts
    1,397
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Super. FELICITARI ! MihaiP ... Si un paste fericit tuturor.... Dupa cateva ore de butonat nici macar un blocaj sau un reset.

  11. #11
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sa inteleg ca receiverul se gaseste de cumparat in tara ? la ce pret si unde ?
    merci

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Prosat si DigitalSatelit din Cluj, Elstar la Oradea ...cca.970ron

  13. #13
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Puteti face un mic experiment ....

    aici http://dvb-upload.com/index.php gasiti fisierul Jepsen 11.07.4E care are ID=A247 ... merita incercat !

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand: mersi mihaip, am reusit sa schimb softul la Opticumul meu, acum am si eu Ferguson Acel Jepsen 11.07.4E stie ceva in plus fata de Ferguson?
    Outdoor: Gibertini 125 66°E - 30°W, Triax Unique multifocus 23°E - 1°W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 46°14'N 25°11'E.


  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Ploiesti
    Posts
    46
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut!
    Am incercat eu dar nu merge. Nici cu softuri de la alte clone nu merge. Cel mai bun este softul de Ferguson HF8800 HD - este stabil fata de vers. 11060F.
    Last edited by nicholas08; 2nd May 2008 at 17:19.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top