Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce antena si receiver ptr HD terestru?

    Nu da-ti cu pietre ca nu stiu si de aceea intreb.
    Se da LCD-TV FULL HD. Cu ce receptionez Pro Tv HD in Bucuresti?
    Adica ce mai trebuie sa cumpar?

    Valentino
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma´ din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1° W- 28,2° E

  2. #2
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    Antena tre sa fie pentru UIF. Sunt si antene pentru DVB-T, dar si alea tot UIF sunt numai ca arata mai bine. Cat despre receiver parca era ceva pe la DOMO, dar sigur mai sunt si altele. Sau poti apela la un tuner DVB-T in combinatie cu un calculator bun si o placa video care sa aiba iesire HDMI (adaptor HDMI)
    Merci @stailus,

    televizorul are un tuner DVB-T. Dar cred ca este MPEG2, adica normal DVB-T.
    Pentru HD nu trebuie MPEG4? Sau asa ceva...

    Valentino
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma´ din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1° W- 28,2° E

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Ploiesti
    Posts
    387
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valentino View Post
    Merci @stailus,

    televizorul are un tuner DVB-T. Dar cred ca este MPEG2, adica normal DVB-T.
    Pentru HD nu trebuie MPEG4? Sau asa ceva...

    Valentino
    Sal.
    Uite cam ce-ti trebuie http://www.emag.ro/tv_tunere/tuner-t...d-hd--pITD81HD care e acelasi cu asta http://www.domo.ro/Audio-Video/Telev...xtern_HD-ITD81, dar la alt pret, sau unu de pe aici
    http://www.antech.ro/?cat=p&page=32

  4. #4
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    tunerul nu are de a face cu HD sau SD, decodorul intervine aici, adica daca stie H264 atunci tre sa stie si HD, daca nu atunci doar SD sau mpeg2 cum zici tu. Sper ca m-am exprimat cat mai bine si pe intzeles . Solutiile sunt cele oferite de @popetedenis sau cum ti-am zis un tuner dvb-t pe computer ca la ala partea de decodare o face procesorul si codecurile din sistem. Totusi pentru 1 program pretul unui receiver sagem e cam mare, dar no....... a stai ca am uitat, din iunie da drumu si tvr la hd pe terestru.
    @stailus

    Trebuie sa lamuresc ceva ca intru de tot in ceatza:
    Ptr. PC imi trebuie un tuner DVB-T din asta normal sau? Adica asa ceva:

    http://http://www.idealo.de/preisver...geniatech.html

    Am inteles bine?

    Merci,
    Valentino
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma´ din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1° W- 28,2° E

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Ploiesti
    Posts
    387
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    tunerul nu are de a face cu HD sau SD, decodorul intervine aici, adica daca stie H264 atunci tre sa stie si HD, daca nu atunci doar SD sau mpeg2 cum zici tu. Sper ca m-am exprimat cat mai bine si pe intzeles . Solutiile sunt cele oferite de @popetedenis sau cum ti-am zis un tuner dvb-t pe computer ca la ala partea de decodare o face procesorul si codecurile din sistem. Totusi pentru 1 program pretul unui receiver sagem e cam mare, dar no....... a stai ca am uitat, din iunie da drumu si tvr la hd pe terestru.
    Sal. E sursa sigura cu TVR-u in HD? Asa poate merita sa iau un deocodor HD. Poate mai scad preturile

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Ploiesti
    Posts
    387
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valentino View Post
    @stailus

    Trebuie sa lamuresc ceva ca intru de tot in ceatza:
    Ptr. PC imi trebuie un tuner DVB-T din asta normal sau? Adica asa ceva:

    http://http://www.idealo.de/preisver...geniatech.html

    Am inteles bine?

    Merci,
    Valentino
    Eu zic ca nu merita sa iei ptr PC din moment ce ai TV FULL HD. Tuneru trecind prin PC ii scade din calitate, si-l ocupi inutil.
    Cea mai buna solutie este un decodor stand alone (din ala ptr TV).
    Avantaje:
    -mult mai practic;
    -economisesti mai mult curent fata de cel ptr PC;
    -are iesire HDMI, deci se vede sigur la 1080i;
    -nu depinzi de PC;
    Dezavantaj:
    -pretul mai mare decit cel ptr PC;
    Pe scurt, zic ca merita cel prezentat mai sus de mine, sau unul similar adus de afara (doar din EUropa).

  7. #7
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popetedenis View Post
    Eu zic ca nu merita sa iei ptr PC din moment ce ai TV FULL HD. Tuneru trecind prin PC ii scade din calitate, si-l ocupi inutil.
    Cea mai buna solutie este un decodor stand alone (din ala ptr TV).
    Avantaje:
    -mult mai practic;
    -economisesti mai mult curent fata de cel ptr PC;
    -are iesire HDMI, deci se vede sigur la 1080i;
    -nu depinzi de PC;
    Dezavantaj:
    -pretul mai mare decit cel ptr PC;
    Pe scurt, zic ca merita cel prezentat mai sus de mine, sau unul similar adus de afara (doar din EUropa).
    @popetedenis

    Aici ai dreptate dar:
    PC-ul merge oricum mereu (adica nu este oprit decat temporar) si are iesire HDMI
    Intrebarea se pune doar daca merge asa ceva sa pot receptiona canalele mai sus amintite?

    Valentino
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma´ din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1° W- 28,2° E

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Ploiesti
    Posts
    387
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valentino View Post
    @popetedenis

    Aici ai dreptate dar:
    PC-ul merge oricum mereu (adica nu este oprit decat temporar) si are iesire HDMI
    Intrebarea se pune doar daca merge asa ceva sa pot receptiona canalele mai sus amintite?

    Valentino
    La ce pret este?
    Poti receptiona programele HD si SD , adica PRO TV HD pe canal 30 si SNR pe canal 54.
    Uite aici detalii despre el: http://www.geniatech.com/pa/t682.htm.
    Dar de ce nu iei http://www.geniatech.com/pa/x8000t.htm ?

  9. #9
    Var cu Pampulea... Expert
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    UE
    Posts
    1,024
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by popetedenis View Post
    La ce pret este?
    Poti receptiona programele HD si SD , adica PRO TV HD pe canal 30 si SNR pe canal 54.
    Uite aici detalii despre el: http://www.geniatech.com/pa/t682.htm.
    Dar de ce nu iei http://www.geniatech.com/pa/x8000t.htm ?

    Salut,

    parca vreo 25 Euroi am dat pe el...
    Dar despre antena nu zice nimeni nimic. Ca eu am aici un jeg de antena, nici macar activa nu este dar receptionez bine.
    Deci ce antena sa iau ptr Bucuresti?

    Valentino
    HAI AI NOSTRI
    "Daca ar durea prostia ar tipa juma´ din ROMANIA"
    DB500S, GIBERTINI 100 cm cu SG2100 motor, Smart Titanium 0,2dB ; 1° W- 28,2° E

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top