Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 50
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Lightbulb Aducerea la viata a CLONELOR 'zburate'

    Folositi acest howto cu riscu` propriu. Exista o sansa sa ucidetz boxu`, asa ca daca aveti dubii, mergeti la un service...


    toate actiunile se fac cu un j-tag pe rezistoare cu lungime de 25cm. Rezistoarele de 100 Ohm. Pe dream se unesc cablurile acolo unde ar trebui sa fie jtagul. Vezi imaginea de mai jos.

    A fost modificat fisierul` dm500_alps_boot_00_00_00_00_00_00.bin. E redenumit in blimg si e in arhiva cu aplicatia jtag_windows

    arhiva completa e aici

    dezarhivati arhivul in C: Apropo, tre sa folositi windows98 sau millenium. in XP sau mai sus nu merge!

    conectati jtagul cu boxul (dream`ul e off), startati jtag_windows.exe si aproape simultan puneti dreamu` in priza si apasati Connect. Daca e okay, butonu` Write tre sa devina activ. daca nu, mai faceti odata faza cu punerea in priza si connect. tre sa fie practic simultan. Daca Write e disponibil, apasati Write. (procedura va lua ~1 minut)

    Odata ce ati scris loaderu`, inchideti aplicatia, scoateti dreamu` din priza, scoatem jtegu` si punem cablul null-modem si incarcam imaginea ca intotdeauna! Schimbati si MAC-adresa, pt siguranta!

    Bagati, normal ca, nu GP 4.31 ))

    Faceti un factory reset si .. mai departe cre ca stiti ce si cum.

    P.S.В in arhiva doua directorii:
    Boot Loader DreamBox-500S ALPS - informatii in rusa + cum se face jtag`ul!!

    tag 500 - aplicatia jtag_windows.exe si loaderu` pt dream 500!!


    Respect pt e-dok si Tarasyan!

    LPT --------------- Dreambox

    2 --> 100 ohms --> 11 ( Halt)
    3 --> 100 ohms --> 9 ( Tms )
    4 --> 100 ohms --> 7 ( Tck )
    5 --> 100 ohms --> 3 ( Tdi )
    11--> 100 ohms --> 1 ( Tdo )
    25 -->-->-->-->--> 16

    imaginea cum arata pe dream jtagul!
    Drеambox DM-500S + PLi® Jade Edition + GEMBIRD EE3-UNAS-1 (80Gb) + Linksys WAG54G

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Te rog sa nu mai folosesti cuvantul Dream cand nu e cazul . Corect e CLONE .

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    yep. tre sa fiu d`acord aici cu tine.
    Drеambox DM-500S + PLi® Jade Edition + GEMBIRD EE3-UNAS-1 (80Gb) + Linksys WAG54G

  4. #4
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tot pentru clone sucombate se poate folosi acest fişier īn locul celui postat de @greyMD. Ăsta modifică MAC īn 00.09.34.21.69.69. E de preferat să se folosească versiunea de Jtag cu IC. Din cāte am auzit, clonele n-ar avea interfaţa de Jtag pe MB, aşa că rămāne de văzut dacă se poate face ceva. Eu n-am cum să verific că n-am clona īn cauză pentru test.

    Atenţie!
    Faceţi totul pe PROPRIUL RISC!
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  5. #5
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Care e riscul ? Oricum clona e moarta , deci riscul e 0 .

  6. #6
    Think free! Teacher
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Sa se mentioneze:
    Dream = clona lui DBox!
    Sorry de offtopic!
    Sper sa va reparati ce v-au stricat altii!
    Gabitzu
    Vu+ Duo2

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen View Post
    Tot pentru clone sucombate se poate folosi acest fişier īn locul celui postat de @greyMD. Ăsta modifică MAC īn 00.09.34.21.69.69. E de preferat să se folosească versiunea de Jtag cu IC. Din cāte am auzit, clonele n-ar avea interfaţa de Jtag pe MB, aşa că rămāne de văzut dacă se poate face ceva. Eu n-am cum să verific că n-am clona īn cauză pentru test.

    Atenţie!
    Faceţi totul pe PROPRIUL RISC!
    Parerea mea ca chipul respectiv e ROM(Read Only Memory) si tocmai pe asta s-au bazat cei cu bomba...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  8. #8
    Tārnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Parerea mea ca chipul respectiv e ROM(Read Only Memory) si tocmai pe asta s-au bazat cei cu bomba...
    Pai daca e ROM, cum a fost rescris de un soft? Daca driverul "ucigas" continea o aplicatie care a suprascris memoria respectiva, atunci si alte aplicatii o pot face. Gresesc?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen View Post
    Din cāte am auzit, clonele n-ar avea interfaţa de Jtag pe MB, aşa că rămāne de văzut dacă se poate face ceva.
    vezi imaginea care am pus`o la sfarsitu` postului meu. acolo se poate de conectat jtag`ul
    Last edited by greyMD; 17th April 2008 at 15:06.
    Drеambox DM-500S + PLi® Jade Edition + GEMBIRD EE3-UNAS-1 (80Gb) + Linksys WAG54G

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Pai daca e ROM, cum a fost rescris de un soft? Daca driverul "ucigas" continea o aplicatie care a suprascris memoria respectiva, atunci si alte aplicatii o pot face. Gresesc?
    Ma refeream la chipul unde e adresa MAC...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru cei cu XP ca sa va mearga ceea ce am postat eu in primu` post folositi http://www.pcports.ru/NTLoader.php
    Drеambox DM-500S + PLi® Jade Edition + GEMBIRD EE3-UNAS-1 (80Gb) + Linksys WAG54G

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Ma refeream la chipul unde e adresa MAC...
    au doua sau trei categorii de zone in flash si pot scrie si invalida scrierea la nivel de bloc intr-o zona ; soft
    ghidusi aparute si la flashuirea routerelor si corectabile cu jtag prin stergerea nvramului .
    faptul ca nu se citeste tipul/fabricantul se datoreaza unei cauze hw , probabil au scris in registrii eeprom ai procesorului o cale gresita de accesare a flashului la bootare .

  13. #13
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A incercat cineva sa il reinvie cu informatiile astea ? Daca asta e rezolvarea verificata sa stiu ca sa trimit receptorul la garantie.

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    jungla amazoniana
    Posts
    919
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    eu daca il readuc la viata il fac receptor de pus antene sau de drumetii ca merge la bricheta tigaii de masina )


    apropo am auzit zvonuri pe net ca nu merge cu jtag mai astept firma sa vad ce va face cu garantia
    Exista mai multe lucruri in Cer si pe Pamant decat vom sti vreodata!
    Antena 2,2 al dintr-o bucata, lnb flansa invacom quad, 2 motoare azimut si elevatie,receptor echostar AD3000IP.
    http://www.radiovis.de/

  15. #15
    Mentor Ahmadinejad Mentor
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Colonia Romania
    Posts
    911
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Pai daca e ROM, cum a fost rescris de un soft? Daca driverul "ucigas" continea o aplicatie care a suprascris memoria respectiva, atunci si alte aplicatii o pot face. Gresesc?
    E un EEPROM(Electrical Erasable Programmable Read Only Memory), care se poate sterge-scrie cu impulsuri electrice date de anumite instructiuni logice.
    Var cu Adolf, frate cu Iosif si prieten cu Kim...
    Anti-USA, anti-RUSA, anti-UE, anti-MUEEEE-UE member...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top