Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    737
    Posts Thanks / Likes

    Default MAC adres la DM500-locatie???

    Stie careva unde tine dreamu 500 adresa de mac?
    Povestea pe scurt: eu sunt legat in retea locala cu un prieten,amandoi avem DM500 si acelasi MAC adres.......pe bune...asta este si apar ciocaneli cateodata,daca as sti ca se afla prin ceva eprom l-as lua jos si as modifica...

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu am dreambox inca. Citesc formul de incalzire pentru a vedea daca sa iau unul sau nu dar pentru problema ta este o rezolvare in linux daca driverul (modulul) interfetei eth# permite.

    Asta ar fi :

    ifconfig eth0 hw ether _noua adresa mac_

    Personal nu pot incerca dar merita incercat



  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    737
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am MAC 00:09:34:1E:EF:73 si i-am zis sa-l skimbe cu 80 la sfarsit da nu vrea
    ~ > ifconfig eth0 hw ether 00:09:34:1E:EF:80
    SIOCSIFHWADDR: Device or resource busy

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cea mai simpla varianta e sa pui un router intre voi ~ 1mil lei sau sa routezi numai dreamul prin PC cu a 2-a placa de retea

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    4,271
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by c dance
    eu am MAC 00:09:34:1E:EF:73 si i-am zis sa-l skimbe cu 80 la sfarsit da nu vrea
    ~ > ifconfig eth0 hw ether 00:09:34:1E:EF:80
    SIOCSIFHWADDR: Device or resource busy
    Poate trebuie facut mai devreme, cind Dreambox-ul boot-uie (eventual pune codul in fiserul init).
    Problema ta este insa cunoscuta, s-a discutat si in forumul oficial, se pare ca a fost o sarja intreaga de DM 500 cu aceeasi adresa MAC . Daca esti in Germania, Dream Multimedia iti vor inlocui probabil receiverul ... Citeste mai jos tot topicul, este dat si un link la un tool :
    http://www.dream-multimedia-tv.de/bo...04779f85e12f99

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by c dance
    eu am MAC 00:09:34:1E:EF:73 si i-am zis sa-l skimbe cu 80 la sfarsit da nu vrea
    ~ > ifconfig eth0 hw ether 00:09:34:1E:EF:80
    SIOCSIFHWADDR: Device or resource busy
    Asta inseamna ca driverul (si hardware-ul) nu permit schimbarea MAC-ului.

    Mai incearca si asa

    ifconfig eth0 down
    ifconfig eth0 hw ether xxxxxxxx
    ifconfig eth0 up

    Daca nici asa nu merge nu mai ai ce-i face in cazul acesta. Ar mai fi sa cauti un pic cum e facut NIC-ul cu ce chipset si sa vezi daca nu e scris intr-un mic eprom serial . Sau cum tu s-a spus deja sa faci in asa fel incit cele doua receptoare sa nu mai fie in acelasi segment ethernet printr-un router

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    737
    Posts Thanks / Likes

    Default

    problema se va rezolva prin skimbarea dm500 cu a unui prieten care nu-i in aceeasi retzea cu mine
    thx tuturor

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se poate ca sa fie in bootloader mac-ul,cel putin stiu sigur ca la d-box2 asa este

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. CS pe DM500??
    By Lioz in forum DREAMBOX
    Replies: 0
    Last Post: 16th August 2006, 21:34
  2. DM500
    By mirceam in forum Shop
    Replies: 1
    Last Post: 11th July 2006, 17:48
  3. Control Dream din alta locatie
    By isr2002 in forum DREAMBOX
    Replies: 19
    Last Post: 22nd February 2006, 02:21
  4. CS pe DM500??
    By Lioz in forum RDI - Satelit
    Replies: 0
    Last Post: 6th January 1970, 01:01

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top