Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    K.S.A (SRI LANKA)
    Posts
    286
    Posts Thanks / Likes

    Default Satellite Uplink Video Qulity Loss


    We broadcast satellite channel from hotbird satellite

    We broadcast high quality video signal from Station but whatever Downlink video quality is poor …. Anyone know why



    HELP

  2. #2
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Chennai, India
    Posts
    2,090
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by droshan View Post
    We broadcast satellite channel from hotbird satellite

    We broadcast high quality video signal from Station but whatever Downlink video quality is poor ?. Anyone know why



    HELP
    What bit rate you use to uplink? I depends upon the bit rate.

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    836
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by droshan View Post
    We broadcast satellite channel from hotbird satellite

    We broadcast high quality video signal from Station but whatever Downlink video quality is poor …. Anyone know why



    HELP
    Dear Droshan,

    r u able to Get HB Signal in Sri Lanka ?

    Regards,
    BLR

  4. #4
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by droshan View Post
    We broadcast satellite channel from hotbird satellite

    We broadcast high quality video signal from Station but whatever Downlink video quality is poor …. Anyone know why

    HELP
    Cold be many reasons, bad STB's, Bad image boards, a crap engineer..

    I think I blame it on rust
    If Evolution works, why so many idiots?


  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    K.S.A (SRI LANKA)
    Posts
    286
    Posts Thanks / Likes

    Default 720*576 PAL GOOD qulity

    Quote Originally Posted by anishpsla View Post
    For low picture quality In Digital Satellite Reception Good jock

    Ha hA Ha hA





    Like You

    NO...Our Station Broadcast qulity is 720*576 PAL GOOD qulity...but if downlink receive qulity verry bad Frame size is 352*576 VBR is 226

    BUT Other Channels 720*576 VBR is 159
    or
    544*576 VBR is 159 GOOD qulity

    HOW MUCH NEED BAND WITH FOR GOOD QULITY..?

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    K.S.A (SRI LANKA)
    Posts
    286
    Posts Thanks / Likes

    Default NO Coverage in sri lanka

    Quote Originally Posted by Bangalore View Post
    Dear Droshan,

    r u able to Get HB Signal in Sri Lanka ?

    Regards,
    BLR
    NO..my friend........... NO Coverage in sri lanka....SORRY...

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    K.S.A (SRI LANKA)
    Posts
    286
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by anishpsla View Post
    Bandwidth is the scale of picture quality. I think you know that. So please post the bandwidth for your channel. For studio quality picture MPEG2 need atleast 6 Mbps.
    NO...Our Station Broadcast qulity is 720*576 PAL GOOD qulity...but if downlink receive qulity verry bad Frame size is 352*576 VBR is 226


    BUT Other Channels 720*576 VBR is 159 or 544*576 VBR is 159 and GOOD qulity


    HOW MUCH NEED BAND WITH FOR GOOD QULITY..?

  8. #8
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by anishpsla View Post
    I think the only member in RDI to explain about your problem is Irdeto2Engineer. He have good relation to satellite broadcaster Dream Tv. But now a days he is speaking like a child.
    Yes well I always get asked... " can somebody pease explain it to me like I'm a 4 year old"

    Who knows what image boards the OP has. Or if his multplexors are fooked up. Maybe a lot of things that are not related to bandwidth.

    Maybe the video audio system needs tweaking.

    I still say it's rust
    If Evolution works, why so many idiots?


  9. #9
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    yeah, maybe the interconnects got rusted :P
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    199
    Posts Thanks / Likes

    Default

    if the video you are transmitting is fast moving like sports, racing then you have to configure your encoder to a much video bit rate ( around 4mbps) for better reception. ofcourse, higher video bitrate produce better picture quality but occupy much satellite transponder bandwidth. less video bit rate per channel will occupy more channels in one transponder but with low picture quality. the higher the video bit rate will occupy less channel in a transponder with better picture quality.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    K.S.A (SRI LANKA)
    Posts
    286
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by fsales View Post
    if the video you are transmitting is fast moving like sports, racing then you have to configure your encoder to a much video bit rate ( around 4mbps) for better reception. ofcourse, higher video bitrate produce better picture quality but occupy much satellite transponder bandwidth. less video bit rate per channel will occupy more channels in one transponder but with low picture quality. the higher the video bit rate will occupy less channel in a transponder with better picture quality.

    Video Resolution is defined by the number of pixels in width by hight
    720x576
    704x576
    544x576
    480x576
    352x576 - Our Channel Broadcast SRI TV (HB)
    352x288

    May be problem is we Broadcast 352x576 Video Resolution, BUT Other Channels Broadcast
    544x576 or 720x576 hiquality Picture quality.....

    NOT DEPEND on transponder bandwidth

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    K.S.A (SRI LANKA)
    Posts
    286
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by anishpsla View Post
    I think the problem is in MPEG encoder. Please check it.

    No sir...we directly Connect VIDEO Cable & Audio Cable to Uplink.....

    MAY BE this problem from Teleport... not Uplink Problem

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    K.S.A (SRI LANKA)
    Posts
    286
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by anishpsla View Post
    I think your channel have no Uplink facility. If yes, then you must contact to the Teleport operator. They can change the parameters to reduce the bandwidth.

    Please tell me the result.
    Wait for few days

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    K.S.A (SRI LANKA)
    Posts
    286
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by anishpsla View Post
    I think your channel have no Uplink facility. If yes, then you must contact to the Teleport operator. They can change the parameters to reduce the bandwidth.

    Please tell me the result.


    ok
    now HoT News is teleport increase resolution. 352 x 576 to 480 x 576
    Channel Picture Qulity is now Little bit good . But they did'nt increase 720 x 576.
    Becouse they told if need high resolution(720 x 576) then even need increase BAND Width also

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    K.S.A (SRI LANKA)
    Posts
    286
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up


    Quote Originally Posted by anishpsla View Post
    Yes, finally my guss is correct. The teleport reduce the reselution for reducing bandwidth. Yes, they are correct full reselution need more bandwidth. How much is the current banswidth I think it is between ~2 - ~3 Mbps. Please post the correct bandwidth.

    Previously Our banswidth 1.33Mbps After Change 480 x 576 banswidth now 1.43 Mbps

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top