Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default Se poate 2 Lnb-uri fara Diseq ?

    Salutari
    As vrea sa stiu daca se pot lega 2(eventual 3) LNB-uri fara Diseq, adica cablul de la LNB1 si LNB2 sa le inadesc impreuna la cablul care porneste la receiver fara sa mai trec prin Diseq ?
    "Poate dauna grav sanatatii " receiverului sau se pot arde LnB-urile ?

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Europa
    Posts
    1,479
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, ori de cate ori vrei sa schimbi satelitul te duci la antena si legi firul la lnb-ul corespunzator satelitului dorit.


    Cumpara-ti un diseq si nu mai intreba asemenea prostioare.
    Gigel


  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    6
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gigelsat View Post
    Da, ori de cate ori vrei sa schimbi satelitul te duci la antena si legi firul la lnb-ul corespunzator satelitului dorit.


    Cumpara-ti un diseq si nu mai intreba asemenea prostioare.

    Eu ziceam sa leg toate 3 firele impreuna adica LNB1 si LNB2 impreuna cu firul ce merge la receiver.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca le legi impreuna nu o sa dauneze nici LNB-urilor, nici receiverului, dar nu ai sa vezi nimic asa. Cum comuti de pe un satelit (LNB) pe altul? Asculta sfatul de mai sus, ia-ti un comutator diseq, costa cativa euro. (Daca nu vrei sa ai necazuri si sa-l cumperi de mai multe ori, ia-ti un Spaun, costa mai mult dar nu ai probleme la comutare, indiferent de vreme).

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    11
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MariusCJ View Post
    Eu ziceam sa leg toate 3 firele impreuna adica LNB1 si LNB2 impreuna cu firul ce merge la receiver.
    Merge perfect ce vrei tu, dar trebuie sa faci nod pescaresc

  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    520
    Posts Thanks / Likes

    Default

    NU ,fara comutator diseg nu se poate eu am un ECHOSMART si pana acum nu am avut nici o problema indiferent de vreme. SA NU NE INPACAM NICIODATA!

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    US of Europe
    Posts
    2,119
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ei merge,cum sa nu mearga poate are omul reciver cu 2-3 tunere si problema-i ca si rezolvata !

  8. #8
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Marius
    nu e ca la cablu aici
    trebuie sa cumperi neaparat asa ceva : diseq 2/1
    e destul de ieftin si usor de folosit
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Daca le legi impreuna nu o sa dauneze nici LNB-urilor, nici receiverului,
    Receiverul nu poate alimenta mai multe LNB. Daca receiverul tau nu are protectie pe alim. LNB, poate sa ai surprize neplacute... dar daca receiverul e mai ieftin decit un diseq-switch... Loui.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MariusCJ View Post
    Salutari
    As vrea sa stiu daca se pot lega 2(eventual 3) LNB-uri fara Diseq, adica cablul de la LNB1 si LNB2 sa le inadesc impreuna la cablul care porneste la receiver fara sa mai trec prin Diseq ?
    "Poate dauna grav sanatatii " receiverului sau se pot arde LnB-urile ?
    Uite aici: http://satlex.ro/ro/lnb_types-type_m..._6deg_lnb.html
    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  11. #11
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receiverul nu poate alimenta mai multe LNB. Daca receiverul tau nu are protectie pe alim. LNB, poate sa ai surprize neplacute... dar daca receiverul e mai ieftin decit un diseq-switch... Loui.
    e clar ca stia acest lucru Kroky dar asa e el mai htru , ii place sa glumeasca

    o sa te obisnuiesti tu cu stilul lui
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    tulcea
    Posts
    27
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ba eu am pus 2 lnb-uri pe un receptor
    pe vremea aia nu erau Disq etc (alte vremuri)
    am folosit un releu mini la 12 v la care am pus o dioda de protectie ca sa scap de scinteile (mici) de la cuplare
    alimentarea tot din receptor print-un jak
    a mers 3-4 ani pina am cumparat un rec analog care avea doua intrari pentru 2 lnb-uri
    la pretul actual al unul Disq nu se merita

  13. #13
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca nu iti place cum arata un switch Diseqc , poti lua un LNB monoblock , vei vedea Astra si Hotbird de exemplu si nu vei avea diseqc . (Stai linistit , switchul diseqc e in interiorul carcasei .)

    Concluzia : un switch diseqc sau un LNB monoblock .

  14. #14
    Mgar de marc Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Daca nu iti place cum arata un switch Diseqc , poti lua un LNB monoblock , vei vedea Astra si Hotbird de exemplu si nu vei avea diseqc . (Stai linistit , switchul diseqc e in interiorul carcasei .)

    Concluzia : un switch diseqc sau un LNB monoblock .

    si cat face un lnb monobloc dinla ?
    cat 10 diseqcuri

    1 x diseqc 5 / un lnb monobloc 50

    eu zic s-si ia lnb monobloc
    adevrul este inventia unui mincinos

  15. #15
    Bagator de/in seama Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Turda Metropolis
    Posts
    444
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Monoblocul meu a fost 50 de lei deci sa zicem ca e cam cat un diseqC (4x1) si jumate
    Last edited by sebyss; 6th April 2008 at 02:22.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top