Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default dm500 si stream HD

    Am urmatoarea problema... Am incercat sa vizualizez pe pc-ul meu, conectat la un tv full hd, programe HD de pe dm500 meu. Am instalat ultima versiune vlc 0.86 insa dupa nici o secunda de cand se deschide streamul, primesc eroare si aplicatia vlc se inchide. Pe dream am instalat gemini 4.3, iar calculatorul este suficient de performant ca sa poata reda full hd.

    Alte modalitati sa pot vedea stream-urile live, eventual in afara de vlc, ca sa pot folosi ca decodor coreavc-ul?

  2. #2
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut schimba-ti receiverul, adica dream-ul care nu poate receptiona/reda canalele hd.
    El este un simplu receiver DVB-S (deci poate receptiona/reda doar canalele obisnuite sau SD codate/necodate in functie de ce emulatoare ai instalate pe el).
    A nu se confunda cu skystar 2 care este o pl. de receptie prin satelit pt. pc si care printr-un plug-in/codec s-ar putea sa receptioneze/reda programe hd, dar skystar2 foloseste atat procesorul sistemului cat si codecurile instalate pe partea de video.
    Pe cand la dream nu am auzit/vazut sa fie vreun codec video pt. asa ceva doar daca stai sa te gandesti ca procesorul dm-ului stie numai mpeg2 (adica SD) si nu si mpeg4 (adica HD).
    Treaba cu mpeg2 si mpeg4 este valabila si la tv lcd-uri cu tv tuner incorporat (adica pe modelele care scriu ca au DVB-T - televiziune digital terestra), marea majoritate avand posibilitatea receptiei/redari can. 23 si 54 care sant SD (mpeg2) si nu pot reda can. 30 (PRO TV HD mpeg4) decat daca acesta emite la momentul respectiv mpeg2.
    Solutii pt. receptia HDTV (adica receivere) vezi la categoria HDTV de pe forum (Kathrein UFS910 - vreo 1300roni, Technomate 6900HD - 1600roni (asta are atat satelit hd cat si terestru tv hd s.a).
    Sper sa te fii lamurit dupa ce ai citit cele de mai sus, bafta.

  3. #3
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    lupule...omul vorbeste despre stream, tu esti total pe langa subiect si cand nu esti sigur de raspuns mai bine te abtii.
    @liviurosioara
    avand in vedere ca dm500 are o placa de retea foarte slaba s-ar putea sa ai probleme de receptie din cauza asta.
    Mai verifica inca o data setarile din vlc ( ip , port), apoi mai verifica setarile din dream
    baFTA
    un server cāteva receivere si ceva pasiune...

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verificat de n ori, tot ce este SD merge fara probleme pe pc. Orice material HD crapa dupa maxim 1-2 secunde (crash al vlc, deci nu vreun fel de eroare de conexiune), dupa ce primesc un stream gri si se vad niste franturi de frame-uri.

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu cine este pe langa eu sau tu , el scrie destul de clar: " Am incercat sa vad pe pc-ul meu conctat la un tv lcd full hd niste PROGRAME HD CU DREAM-UL 500S AL MEU".
    Cristinel eu te intreb de cand dream-ul 500 poate receptiona sau reda programe hd?
    Poate imi explici si mie ca nu stiu ca un procesor care stie de decodare NUMAI MPEG2 SA POATA DECODA SI MPEG4 CUM SANT CODATE (mod de transmisie) PROGRAMELE HD.
    Fiindca daca ar fii posibil cum spui tu atunci multi posesori de dream-uri 500s si-ar fii schimbar tunerul cu unul pt. receptie HD (DVB-S2) nu SD (DVB-S).
    Deci mai documenteaza-te sau vino cu argumentati solide pro, altfel stai in banca ta.
    Liviurosioara stai linistit si nu-ti mai face nervii de pomana, fiindca principalul vinovat este procu (nu stie decodare mpeg4) el tinde sa faca ceva, dar se impotmoleste repede fiindca hard nu este in stare sa prelucreze un semnal cu o rata de compresie dubla fata de mpeg2 cum stie el (compresie dubla la encodare/decodare semnal, rata de transfer date mult mai mare in cazul hd (aici procul dream-ului se sufoca nu face fata) si alte conditii impuse la standardul mpeg4 fata de mpeg2).

  6. #6
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @lupull

    Īn cazul ăsta nu e vorba de decodare, ci doar de streaming. Şi casă te fac să īnţelegi, DM500 trimite streamul HD către PC. Acesta īl decodează, nu DM500. N-am īncercat live, dar am īnregistrat streamuri HD şi le-am rulat pe PC, īnsă configuraţia PC-ului meu nu e cea mai optimă şi cred că şi reţeaua īşi spune cuvāntul īn calitatea streamului.

    [LEFT]Signature not found... Try again!

  7. #7
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fii mai explicit si incearca practic si apoi scrie , cum poate un procesor/decodor care stie doar decodare mpeg2 sa-ti trimita/scoate catre calculator in HD.
    Hard trebuie sa dispuna de un encoder (un chip specializat pt. a-ti face trecerea de la mpeg2 la mpeg4) de aceea chiar si spune clar ca nici la inceput cand "vede acele franturi de frame" nu este decodarea pt. mpeg4, procu incearca da nu pate dupa care crash.
    Nu are treaba cu reteaua, ce la cele 2 receivere HDTV au retele gigabyte (de 1 gb) sau tot normale de 100mb sant, de ce nu intelege-ti voi.
    Un procesor fabricat pt. mpeg2 orice sursa de semnal video ar avea (tuner tv, intrare a/v s.a) el tot mpeg2 stie sa prelucreze, atunci de ce se mai numesc receivere hdtv, selectoare hdtv sau alte encodere/decodoare pt. hdtv.
    Ca drept dovada el a incercat de nenumarate ori setarile/conexiunile si in final a ajuns la acelas rezultat.
    Chooleen vrei sa-mi spui ca in cazul streaming-ului semnalul video "ocoleste" procesorul?
    Care este diferenta intre : HD Ready si Full HD?

  8. #8
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @lupull

    Tu ori nu īnţelegi, ori ai mania contrazicerii.
    Vezi postul ăsta. Īn concluzie, se poate.
    Pentru restul problemelor foloseşte Google.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum era de asteptat la link-ul trimis sant alti care AU INCERCAT SI AU INREGISTRAT CEVA, DAR REZULTATUL FINAL (VIZIONAREA ) = CRASH SAU VAZUT GENERIC SAU MAI STIU EU CE CATEVA SECUNDE.
    Mai omule cum poti tu transforma/inregistra un material video din mpeg2 in mpeg4, sau sa te intreb altfel (cu toate ca nu mi-ai spus care este diferenta intre HD Ready si Full HD) :
    - orice tv lcd care scrie "HD Ready" nu inseamna ca poate receptiona/reda un material "Full HD" asa cum a specificat cel cu problema (redarea cu dm-ul 500 a programelor HD legat prin retea la calc. care la randu-l lui este conectat la un tv lcd "Full HD"), deci dm-ul receptioneaza programul hd (dupa tine si celalalt) si il reda catre pc, care acesta prin codecul/codecurile si puterea proc-ul reda materialul (programul) hd si acum:

    - in primul rand ca orice ai face materialul redat de dm nu poate fii "full hd" (adica 1920x1080) poate in cel mai fericit caz un 1280x720 care deja numai se poate numi "Full HD" poate HD ready si atunci intervine calc. care printr-un program de conversie si puterea proc-ului ar putea recoda materialul in "Full HD" in nici un caz direct din dm.

    Deci omul a specificat destul de clar "programe hd de pe dm-ul lui conectat la pc si acesta la tv lcd full hd", deci transmisie directa a programului hd prin calc. (tocmai ce spuneam mai sus cu puterea/codecul calc.) la tv lcd full hd (adica 1920x1080 ca rezolutie).
    Te intreb acum cum poti face din 720x576 rezolutia sistemului PAL (la unele canale fiind si mai mica) sa ajungi la 1920x1080 full hd, observi ce diferenta mare exista.
    Cum poate un proc/decodor de mpeg2 sa faca asa ceva de unul singur, de acea se si foloseste un convertor pt. materialele inregistrate cu dm-ul si aici daca citeai pana la capat vedeai ca majoritaea care au incercat nu au reusit sa vizioneze materialul inregistrat indiferent de cat de mic sau mare era marimea fisierului.
    Oricum asta este ultimul raspuns fiindca nu am cu cine sa-ma inteleg si ca atare "cel mai destept cedeaza primul".
    Liviurosioara imi pare rau ca sa cam denaturat subiectul tau, dar asa se intampla cu cei neavizati si care cred ca stiu totul, sfatul meu este sa stai linistit fiindca nu ai nici o sansa in stilul cum vrei tu eventual daca ai un sistem destul de performant sa mai incerci cu diferite convertoare (vezi google) sa-ti convertesti materialul inregistrat de pe dm, altfel vei ajunge cu nervii la pamant pt. niste vizionari de cateva secunde prin conectarea care ai specificat-o in primul post bafta.

  10. #10
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Unknown
    Posts
    819
    Posts Thanks / Likes

    Talking sal

    @liviurosioara
    incearca sa faci streaming pe LuxeTV HD >> http://www.lyngsat.com/hd/eb9.html, daca tot vrei sa-ti testezi tv-ul full hd. probabil nu mai e mult pana la dm/800 Hd, personal o sa mi-l cumpar, chiar prima serie... desi nu detin inca un tv full hd, ci doar un hd ready plasma

  11. #11
    Tārnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hai moo Lupule, nu te mai contrazice aiurea. Streamul poate fi preluat de pe Dream si redat pe PC, sunt destui care au reusit asta.

    @liviurosioara:
    Ai nevoie de LAN bine configurat, cablat, nu pe wireless. DM500 a avut dea lungul timpului o problema cu placa de retea; rezolvabila prin inlocuirea unei rezistente. Nu mai stiu unde am gasit solutia asta, dar daca o sa-l intrebi pe nenea Gugal sigur iti va raspunde

    Daca apuci sa vezi macar cateva secunde de imagine, e clar ca reteaua ta nu duce streamul. Ar mai fi o varianta sa incerci sa legi calculatorul direct la Dream, dar in situatia asta nu vei putea deschide decat programele FTA.
    Mai incearca totusi ceva, fa curatenie totala in Dream, lasa-i memorie libera cat mai multa (sterge inclusiv buchetele care nu-ti trebuie), opreste toate procesele care nu sunt necesare pentru streaming si vezi daca se imbunateste ceva.

  12. #12
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Wow! Parcă eu am vorbit din auzite! Nu mă caracterizează, amice. Ce am afirmat mai devreme e testat (poate că e de vină modificarea de care pomeneşte @SatWien, pe care eu am făcut-o).
    Īn plus nici n-am afirmat vreo clipă că merge live, ci doar că merge dacă īnregistrezi streamul şi apoi vizionezi īnregistrarea de pe PC. Dacă DM500 poate salva streamul HD pe PC şi tu nu poţi, atunci e problema ta, nu a noastră.
    Şi dacă trei oameni īmi spun că sunt beat, eu mă duc la culcare.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2005
    Posts
    251
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In afara de VLC, ce alta aplicatie ar mai putea deschide streamul?

  14. #14
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by liviurosioara View Post
    In afara de VLC, ce alta aplicatie ar mai putea deschide streamul?
    O alta solutie de vizionare a stream-urilor HD:
    1).incearca o versiune de VLC mai mica sa egala cu 0.8.1;
    2).instaleaza DreamboxManagerSuite Version 2 Build 1.0.0.7/ fa-ti profilu corespunzator/ fa un update de versiune.

    Du-te pe 9*E si vezi programele:
    LUXE.TV UK HD, MelodyZen HD sau LUXE.TV HD... daca nici asa nu merge nu stiu ce mai poti face, in plus de ceea ce ti-au sugerat maestrii @chooleen si @satwien!

  15. #15
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine merge cu :
    dreamview + vlc
    merge luxetv ( ala hd) perfect, fara nicio intrerupere. Reteaua interna formata din router linksys wrt150N si cabluri de retea cat6. Toate astea cu un dreambox 7000.
    baFTA
    un server cāteva receivere si ceva pasiune...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top