Compania media Turner a anuntat ca, la sfarsitul lunii iulie, va pune capat acordului sau cu Chellozone, distribuitor de canale TV de nisa, cunoscut anterior sub numele de Zone Media. De la acea data, Chellozone nu va mai coordona distributia posturilor CNN International, Cartoon Network, Boomerang si TCM, in Europa Centrala si de Est.

“Operatiunile Turner in aceasta regiune se dezvolta rapid, ca urmare este firesc sa evolueze si modul nostru de afaceri pe piata”, se arata in comunicatul de presa care anunta aceasta schimbare. Reprezentantii Mmd Public Relations, agentia de PR a companiei Turner, au spus ca, deocamdata, oficialii Turner refuza sa comenteze asupra acestei decizii sau sa ofere si alte detalii. Ei nu au putut preciza nici ce companie va distribui, din iulie, posturile CNN International, Cartoon Network, Boomerang si TCM. “Din pacate, nu putem da mai multe detalii in momentul acesta. Cei de la Turner au spus ca vor anunta in viitorul apropiat planurile lor pe mai departe, insa acum nu putem da mai multe informatii”, au declarat reprezentantii Mmd.
Regia de media Cable Direct, parte a grupului de comunicare Centrade USA, a castigat, la sfarsitul anului trecut, contul Turner Broadcasting System, in cadrul unei licitatii la care au mai participat regiile ARBOmedia si Splendid Media. In urma licitatiei, Cable Direct administreaza spatiul de publicitate al televiziunilor din portofoliul Turner, difuzate in Romania. Turner Broadcasting System Europa detine CNN, Cartoon Network, Boomerang, TCM (Turner Classic Movies), Nuts TV si Adult Swim. Acestea sunt disponibile in aproximativ 100 de tari din Europa, Africa si Orientul Mijlociu. Pe langa posturile sale TV, Turner Broadcasting System isi dezvolta si brandurile prin internet, broadband wireless, DVD, e-commerce, merchandising, cinema, publishing si altele. Turner Broadcasting System Europe este o companie Time Warner.