Mişcările de anvergură de pe piaţa media din Romnia continuă, trusturile şi consolidează poziţia pe zi ce trece eliminnd, sau n unele cazuti nglobnd micii jucători de pe piaţă.

Ultima mutare n lumea televiziunilor a avut loc astăzi, cnd n mod surprinzător pentru mulţi, Realitatea Media a anunţat preluarea postului sportiv Telesport. Chilipir sau nu, pentru cinci milioane de euro, postul patronat de Horaţiu Nicolau a ajuns n patrimoniul lui Vntu. Cu adevărat interesant este că deşi negocia preluarea Telesportului de mai bine de un an jumătate, ntre timp Realitatea a mai obţinut de la CNA ncă două licenţe pentru posturi sportive: Realitatea Sport Derby şi Realitatea Sport Fan.

Mai mult, sesiunea de shopping a Realitatea Media, s-ar putea să continue. Gazeta Sporturilor este următoarea pe listă. Surse din piaţă au recunoscut pentru ProSport că există discuţii la nivelul conducerilor dintre cele două trusturi pentru o eventuală achiziţionare a cotidianului sportiv, ajungndu-se deja la un gentelmans agreement.

Informaţiile privind vnzarea Gazetei, sunt susţinute de faptul că mulţi dintre jurnaliştii Gsp, sunt invitaţi permanenţi sau colaboratori ai multor emisiuni difuzate de RTV, post concurent colegilor de trust ai Gazetei Sporturilor, Antena 3. Mai mult, la nivelul managerilor din conducerea celor două instituţii media există relaţii mai mult dect colegiale.

Contactat să comenteze informaţiile aflate de ProSport, redactorul şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan a răspuns scurt: Nu comentez ipoteze!

Sursa: ProSport.ro