Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Cablistii acuza Intact ca le baga pe git Antena 2 si Euforia

  Distribuitorii de televiziune prin cablu cer de la CNA scoaterea Antenelor din pachetul de baza al cablistilor pentru ca ar pretinde bani in pofida legii. Trustul Intact acuza infiltrarea politicului in aceasta pozitie de forta adoptata de catre cablisti.
  Se acutizeaza zilele acestea un conflict intre trustul Intact si asociatia cablistilor din Romania, marul discordiei fiind pachetul de Antene care le-ar fi impus contracost distribuitorilor de televiziune prin cablu.

  Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, spune ca Antena 1 si Antena 3 nu mai sint posturi gratuite din moment ce Intact impune distribuitorilor de televiziune prin cablu, in acelasi pachet, si Antena 2, si Euforia, posturi care se difuzeaza contracost. Petric spune ca un astfel de “pachet” contravine legii. “Practic, indirect, platind pentru tot pachetul, platim si pentru Antena 1, post liber de transmisie, considerat obligatoriu” (primele zece posturi romanesti in ordinea audientei, dupa canalele publice, sint transmise gratis si obligatoriu de toti cablistii, n.red), a declarat Petric.

  El a mai precizat ca nu exista un alt trust media care sa conditioneze astfel retransmiterea programelor. “Trustul Pro nu impune astfel de intelegeri”, a spus Petric.

  Sorin Oancea, vicepresedinte Antena 1 si director Antena 3, a preferat sa nu comenteze intelegerile facute de cablisti cu alte trusturi. El spune ca neintelegerea dintre cablsti si Antene se datoreaza unor interpretari diferite ale legii: “Antena 1 si Antena 3 nu cer bani pentru retransmisie, deci nu este nici o lege incalcata. In rest, este vorba despre negociere. Sa nu va inchipuiti distribuitorii prin cablu niste inocenti. Si ei negociaza foarte dur orice includere in pachetul de baza a unui post nou de televiziune”, a declarat Oancea . L-am intrebat pe Sorin Oancea de ce considera aceasta miscare a cablistilor o initiativa cu substrat politic. “Nu pot sa-mi imaginez de ce ies ei dintr-o data sa puna aceasta problema a scoaterii din grila a unui post de stiri cu audienta din ce in ce mai mare. Mi se pare suspect ca vin acum cu aceste declaratii”.

  De la 1 ianuarie 2008, conform Mediafax care citeaza ACC, trustul Intact a refuzat sa acorde avizul de retransmisie fara plata distribuitorilor prin cablu, desi, pina in acel moment, Antena 1 si Antena 3 au primit aviz de transmisie gratuita. Din acest motiv ACC a solicitat Consiliului National al Audiovizualului scoaterea din pachetul “must-carry” a Antenelor 1 si 3. CNA urmeaza sa medieze o intilnire intre cele doua parti.

 2. #2
  Moderator Expert
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Bucuresti
  Posts
  6,985
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Securistul Felix si panaramele lui de posturi... Pe ant2 si euforia nu cred ca m-am uitat 15 minute adunate de cind au inceput sa emita.
  SHALOM

 3. #3
  Senior Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2003
  Location
  Undeva in Muntii Alpi....
  Posts
  1,204
  Posts Thanks / Likes

  Default

  E circ, 30 de eurocenti/abonat lunar pentru Antena 2 si Antena 4 iar Antena 1 si Antena 3 sunt gratuite, dar nu se dau fara Antena 1 si Antena 3...

  Si alta talharie a grupului media Intact, in zonele unde nu se prinde Antena 1 terestru este obligatoriu pentru retransmisie inchirierea unui receptor PowerVu cotra sumei de 200 Euro + TVA/lunar...

  Avem parte de un nou circ din partea lui Felix Motanu... O panarama de securist...

  Toate cele bune !
  @Serpiko

  Anunturi AUTO site de anunturi auto gratuite

 4. #4
  Nebunul de la butoane Expert
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Diemrich
  Posts
  2,319
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ce te poti astepta de la un securist tigan? ca a fost securist si a furat fondurile Crescend e una. dar ca e tigan, si astia au in sange furtisagul, inselatoria, delicventa, e alta. garoiul asta fura pe hartie, legal, societatile de cablu. luati exemplu de la focus sat si refuzati includerea in grile a programelor de doi bani difuzate de intact. daca va taie dreptul la antena 1 amenintati-l cu procese, nu are voie conform legislatiei sa va introduca clauze abuzive in contracte si nici sa va conditioneze vinderea unui serviciu la pachet cu altul. veti castiga sigur procesul. tovarasul economist nu isi da seama ca daca il zburati de pe catv-uri, asa cum a vrut sa faca UPC daca nu-i lasa in pace pe cei de la Focus, va ajunge cu toate televiziunile lui un zero? nu va mai castiga din publicitate nici cat o televiziune de cartier transmisa printr-un modulator de video. cand negociati cu el urmatoarele contracte, spuneti-i garoiului ca ii cereti chirie pe canalele pe care ii retransmiteti programele in retelele voastre deoarece el in functie de numarul de potentiali telespectatori isi poate stabili tarifele publicitare.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top