Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Romania
    Posts
    176
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema net Romtelecom

    Stau intr-o casa la perifer oras SM, si am internet prin Romtelecom, clicknet, modem speedtouch 514. Problema e ca se intrerupe netul ffff.des ceea ce-mi afecteaza si partenerii de shar. Am facut nenumarate reclam, am primit alt modem dar problemele n-au disparut. Adevarul este ca sunt fluctuatii de curent in zona , un vecin are aparat de sudura dar am luat si un stabilizator de tensiune care insa n-a rezolvat problema. Va rog ceva sfaturi, idei, recomandari care ar putea rezolva acesta problema.
    Multumesc anticipat

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de un update firmware ce spui ? vezi sa aiba la ppoe 0.38 ca eu am patito odata..am pus unu de uk si mam trezit ca numi mai merge conexiunea la net...cel mai potrivit lam gasit pe h**p://www.speedtouch.nl/ -nu te speria firmw va fi in engleza (de principiu)
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Corabia
    Posts
    1,536
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am patit la fel ....
    Solutia:am schimbat modemul....
    Rapidist pur singe...

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai probleme cu distanta pana la centrala RTC sau cu perechile de Cu!
    La distante mari sau la perechi proaste scade viteza modemului si se pierd pachete. Verifica viteza de conexiune si plange-te la RTC
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

  5. #5
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    problema e ca modemurile sunt sensibile la socurile de tensiune. la mine daca se intampla sa cada pentru scurt timp tensiunea, cand revine, traficul e foarte slab sau nu e deloc. trebuie sa resetez modemul si totul e ok. voi incerca un modem adsl 2+ de la dlink sau alta firma, poate sunt mai stabile.

  6. #6
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    alsta, eu il pun pe 0,35. cu 0,38 nu functioneaza.

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Brasov
    Posts
    951
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up Problema rezolvata

    Problema cea mai mare e scaderea de tensiune seara intre orele 20-21 cind la mine ajunge la 200V. si fluctuatile mari de curent ( sudura ,etc.)Eu am avut un alimentator care scotea 12 v iar in sarcina raminea cu 7 volti si din cauza asta seara mi-i se restarta foarte des (depinde si citi cosumatori sunt pe router ,cite porturi sunt folosite).Am adsl +si un ab. de 2M .Solutia a venit schimbind alimentatorul cu unul care ramine cu 9 volti in sarcina.
    **************************************************
    ClearOS 5.2 Server, 2x Vu+
    offset 1,25m, parabola 1,50m, Focus Sat Full

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am si eu probleme cu netul de la click net...am modem speed touch 514 si se intampla foarte des sa imi cada netul, adica mi se sting ultimele doua beculete, de la DSL si Internet....imi poate spune careva care poate fi problema?

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Buzau
    Posts
    145
    Posts Thanks / Likes

    Smile Rezolvare modem clicknet

    Intai upgradezi firmware-ul:
    Pentru upgrade firmware, gasesti tot ce iti trebuie la hxxp://www.speedtouchforum.de/Daten/FW/upgradewizard/SpeedTouch_upgrade_wizard_R4421.zip, adica in primul rand upgradewizard, iar arhivele cu firmware le descarci din hxxp://www.speedtouchforum.de/Daten/FW/5x6iv6/7.4/ZZQ2AA7.417.zip.

    Varianta "soft" - upgrade firmware prin utilizarea TELNET.

    in START, RUN, tastati
    telnet 192.168.1.254 (usual - pot fi si alte adrese - verificati default gateway in Local area connection)
    introduceti username (default Administrator)
    introduceti parola (default nimic)
    tastati xdsl config detect-los = disabled
    saveall
    exit

    Setarea de mai sus dezactiveaza detectarea caderilor de tensiune.
    Merge perfect.

    PS - in loc de hxxp sa pui tu manual http.

  10. #10
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De ce va chinuiti sa rezolvati voi problema? Daca ati platit pentru un serviciu, trebuie sa beneficiati de el. Solutia este sa va adresati printrun simplu email la Protectia Consumatorului si eventual puneti in CC si Romtelecomu'.

  11. #11
    Modest Member Teacher
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    De ce va chinuiti sa rezolvati voi problema? Daca ati platit pentru un serviciu, trebuie sa beneficiati de el. Solutia este sa va adresati printrun simplu email la Protectia Consumatorului si eventual puneti in CC si Romtelecomu'.

    Pe aia de la EON oare nu-i poate fu*e nimeni cu OPC-ul ?

    Se pare ca nimanui nu-i pasa de faptul ca EON nu isi livreaza serviciul in parametrii si ca pe noi ar trebui sa ne intereseze cum este dimensionata reteaua si sa-i intelegem saracii ca nu au cu ce ....... .

    In rest no coment.

    Doamne ajuta sa nu ne crape sculele la un 380 accidental ....


  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in legatura cu 0.35 aveti dreptate baieti ..greseala mea...sory..perc nuvati chnuit peamutc 0.38...in firmw uk era 0.38 si 1.ceva si deacolo am ramas marcat ca nam putut face conexiunea iar net ciuciu sa iau altu... in legatura cu prot consumatorului se poate incerca dar eventual adresativa uneia din alte tari ..ca poate strainilor o sa le pese mai mult....este k daca ai beneficia de serviciile complete platite....dar mai repede iti rezolvi sg problema.
    toate cele bune

    p.s.:uite o poanta buna.: stiu o doamna ma invarsta ..o buna prof de matematica care a platit pe cineva sai
    varuiasca si sai vopseasca prin casa...si se trezeste in momentul cand il intreaba de ce sunt petele de vopsea pe jos ca este idemnata(pusa- pe banii ei) sa ia o carpa si sa stearga sg podeaua ...la care ii va spune : da bine domne pana laurma eu de ce te platesc...? ca eu sa curat in locu tau ? si u e faci?..pana la urma la dat afara cu bani dati pt munca depusa..ramanand.. ne mai avnd curaju sa se incurce cu nimeni sasi rezolve problema ... uite unde am ajuns, sa platim pt afi pusi la munca.... nush ce parere aveti voi dar mie mi se pare cjiar penibil deadreptu
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top