Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default am primit un Mediamaster 9200 ce pot face cu el?

    Buna ziua

    Am primit un Mediamaster DVB 9200 S versiunea cu tuner lung

    Am mai primit si o antena de 150 cm normala, nu offset care se afla pe un bloc cu tot cu sistemul de prindere, greutati si lnb etc

    Intrebare 1 - ce canale se pot vedea cu acest receptor fta? codate? la ce foloseste fanta pt cartele? se poate folosi pentru cartele de genul Dolce, Digi, etc?

    Intrebare 2 - merita sa ma chinui sa dau jos antena aceea si sa o duc acasa? - stau la casa -

    Intrebare 3 - are in spate un port RS 323 - la ce foloseste?

    multumesc pentru raspunsuri
    Last edited by moshulanu; 22nd March 2008 at 04:29.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    283
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by moshulanu View Post
    Buna ziua

    Am primit un Mediamaster DVB 9200 S versiunea cu tuner lung

    Am mai primit si o antena de 150 cm normala, nu offset care se afla pe un bloc cu tot cu sistemul de prindere, greutati si lnb etc

    Intrebare 1 - ce canale se pot vedea cu acest receptor fta? codate? la ce foloseste fanta pt cartele? se poate folosi pentru cartele de genul Dolce, Digi, etc?

    Intrebare 2 - merita sa ma chinui sa dau jos antena aceea si sa o duc acasa? - stau la casa -

    Intrebare 3 - are in spate un port RS 323 - la ce foloseste?

    multumesc pentru raspunsuri
    1. La ''prima strigare'' - numai canalele FTA ; din cate stiu 9200 au un simplu soclu de card ce trebuie completat cu un CAM ****** mai deosebit care echipeaza modelele 9500 si Nokia D-box . Poti face o incercare la sectiunea Shop poate mai are cineva un asemenea CAM , eventual unul modificat pentru decodarea xin1. Un asemenea CAM functioneaza numai impreuna cu Funcard sau altele de acest gen , nicidecum cu cele ale DTH-urilor autohtone (poate daca ar fi fost unul un ******).
    2. Daca antena nu prezinta deformari si mai ales daca este din aluminiu , merita (vezi cat costa una noua).
    3. Portul RS232 (nu numai la receptoarele Nokia) foloseste pt. incarcare variantelor ulterioare de soft , a listelor de canale , etc . Pentru acest gen de receptoare exista un soft alternativ , net superior : DVB2000 , numai ca incarea acestuia este mai dificila , nu se face prin RS232 si necesita o interfata speciala , fiind necesara desfacerea capacului . Daca gasesti pe cineva priceput care sa faca acest lucru , nu vei regreta , eu folosesc de 6 ani acest soft.

  3. #3
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la nokia 9200 nu se poate pune nici un cam din actualele modele. el functiona numai cu un model de cam ird*to care nu se mai fabrica de mult. intre 9200 si 9600 singura diferenta e soclul de cam, la 9600 se pot pune cam-uri actuale. ai putea face un artificiu, iei o placa SCSI pentru calculator, pui in Nokia 9200 softul DVB2000 daca are softul oficial (atentie, inainte de asta trebuie sa schimbi bootloaderul si ai nevoie de o interfata BDM), apoi instalezi in calculator ProgDVB, conectezi receptorul la calculator prin cablul SCSI si decodezi ce vrei. tunerul lung cu care e echipat Nokia 9200 si primele serii de Nokia 9600 e cel mai sensibil care s-a pus vreodata intr-un receptor digital. vei ramane surprins de faptul ca la alte receptoare rupe imaginea sau nu se vad deloc programele cu semnal slab, iar cu Nokia se vad foarte bine.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Timișoara
    Posts
    276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru antenă cred că merită să duci acasă și receptorul.

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    "Poti face o incercare la sectiunea Shop poate mai are cineva un asemenea CAM , eventual unul modificat pentru decodarea xin1"

    Pe placa de baza am vazut un soclu de gen PCMCIA, acolo intra acel CAM?

    Daca-l gasesc ce fel de programe as putea vedea in plus afara de FTA ?

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    283
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by moshulanu View Post
    "Poti face o incercare la sectiunea Shop poate mai are cineva un asemenea CAM , eventual unul modificat pentru decodarea xin1"

    Pe placa de baza am vazut un soclu de gen PCMCIA, acolo intra acel CAM?

    Daca-l gasesc ce fel de programe as putea vedea in plus afara de FTA ?
    -da , in acel soclu , CAM-ul arata in felul urmator : http://www.lefdata.com/satellite/cam/ca.html ;
    -ce anume decodeaza , nu stiu ; eu am avut cateva luni un 9200 si l-am schimbat cu un 9600 pe care-l am si azi ; daca esti hotarat sa-ti iei si CAM-ul ia-ti unul gata modificat , din cate stiu modificarea depaseste nivelul de amator (se fac modifcari hard in interior , nu numai asupra softului ) .

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Update-ul hardwarw te va costa cit un Echolite / Globo + timp pierdut + uzare morala a sistemului .

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    283
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cauta un binevoitor sa-ti instaleze DVB2000 , si ramai cu un FTA cu ajutorul caruia poti regla o antena fara a mai scoate si televizorul afara . Scuze curiozitatea : le-ai primit sau le-ai cumparat (daca da - cat ) ?

  9. #9
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    este receptorul folosit de Premiere acum 10 ani ( nu mai e de actualitate) are cam betacrypt...nu se poate pune linux pe el si camul e separat de sltoul de card . inainte pe vremurile bune decodea aproape tot cu in combinatie cu un funcard (xin1) . acum nu stiu daca mai face cineva sofware pt. el .

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Receptorul l-am primit de la cineva care nu l-a folosit deloc de cand l-a luat

    Mi l-a dat in tzipla in cutia originala cu telecomanda, manuale, etc..

    Antena insa a stat pe terasa blocului tot nefolosita de vre-o 8 ani

    Maine o sa vad daca mai pot recupera ceva de pe terasa

    Apropo stiti pe cineva care poate instala DVB2000 chiar si cu bani?

    Multumesc
    Last edited by moshulanu; 24th March 2008 at 00:12.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    283
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by moshulanu View Post
    Receptorul l-am primit de la cineva care nu l-a folosit deloc de cand l-a luat

    Mi l-a dat in tzipla in cutia originala cu telecomanda, manuale, etc..

    Antena insa a stat pe terasa blocului tot nefolosita de vre-o 8 ani

    Maine o sa vad daca mai pot recupera ceva de pe terasa

    Apropo stiti pe cineva care poate instala DVB2000 chiar si cu bani?

    Multumesc
    Specifica zona in care locuiesti.

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Romania-Tomis
    Posts
    699
    Posts Thanks / Likes

    Default Mm9200

    il am si yo pe asta.am bagat mai demult in el DVB2000.m-am chinuit ceva dar pana la urma am reusit.a trebuit sa confectionez ''BDM interface'' ca nu gaseam pe nicaieri, dupa care am instalat win98 parca pe un calculator.. programul care trebuia folosit nu functiona pe XP .. a fost un chalenge pe bune... dar pana la urma am reusit,acuma sta pe un raft ca tot mi-am adus aminte de el o sa fac niste teste sa vad cum merge. Daca reusesti sa-l transformi da-ne de stire,ce si cum.Si daca mai sunt useri care folosesc rog si eu un editor de canale si ce utilitare mai sunt.Din cate-mi amintesc dura foarte mult o scanare .

    http://s144.photobucket.com/albums/r...4032008178.jpg

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    N-TM 103
    Posts
    603
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vin-o la Nürnberg si il fac eu,cam-uri se gasesc la ebay dar nu mai ai ce decoda .A fost primul receptor digital al meu pret prin 1995, 900 marci.Scula a fost bomba pina acum vreo 5-6 ani.Cred c-a cu cam modificat "AMON 5.4" impreuna cu carduri de tip Anaconda ......merg canalele care le poate decoda cardul.Dar am spus "CRED ".Din pacate si al meu sta pe dulap de mult .Pret-ul lui prin ebay 30 euro dar pt banii astia nu-l vind,mai bine sta si aduna praf pe dulap.Cu fun card mai merge ORF pina opresc austriecii betacript-ul.Pentru FTA e super,merge chiar cu 8 LNB-uri deodata.Bafta
    DM7080 , DM8000, DM800-SE,VU+Zero, DM500-s, DM500-s/clone, Humax5400, Nokia 9500, Hyundai 1120 (polizat) , T90 / 23°,19°,16°,13°,9°,5°est,1°w .Panasonic 46GT30.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    283
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Control View Post
    il am si yo pe asta.am bagat mai demult in el DVB2000.m-am chinuit ceva dar pana la urma am reusit.a trebuit sa confectionez ''BDM interface'' ca nu gaseam pe nicaieri, dupa care am instalat win98 parca pe un calculator.. programul care trebuia folosit nu functiona pe XP .. a fost un chalenge pe bune... dar pana la urma am reusit,acuma sta pe un raft ca tot mi-am adus aminte de el o sa fac niste teste sa vad cum merge. Daca reusesti sa-l transformi da-ne de stire,ce si cum.Si daca mai sunt useri care folosesc rog si eu un editor de canale si ce utilitare mai sunt.Din cate-mi amintesc dura foarte mult o scanare .

    http://s144.photobucket.com/albums/r...4032008178.jpg
    Testat : DVB EDIT si OVR Channel Editor .

  15. #15
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sunt din Bucuresti...dar nu as refuza o excursie pana in Tulcea daca e nevoie...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top