Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default Diseqc 1.2 si aaf 1.4

    A reusit cineva sa instaleze diseqc pe noua imagine?Daca da poate ceva instructiuni,va rog.

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by departe de casa View Post
    A reusit cineva sa instaleze diseqc pe noua imagine?Daca da poate ceva instructiuni,va rog.
    Merge diseqc 1.2 fara probleme.
    Procedura este aceeasi ca la AAF 1.3.

    Eu am salvat scripturile si fisierele de configurare inainte de a face upgrade la AAF 1.4 apoi doar le-am copiat.

    EnF

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cum ramine cu osd.cfg ,iti mai ramine ceva din noul 1.4 daca il schimbi cu cel din 1.3a?

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti sa-mi dai si mie fisierele pe pm daca se poate?Merci anticipat

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by departe de casa View Post
    Poti sa-mi dai si mie fisierele pe pm daca se poate?Merci anticipat
    Eu nu folosesc meniul ala de antena.

    Folosesc doar diseqc_auto, care muta automat antena cand se schimba canalul (satelitul).

    Din celalalt pachet am luat doar scripturile (.sh) si le-am executat manual (prin telnet) pentru a actualiza pozitiile satelitilor in motor.

    EnF

  6. #6
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti sa-mi explici si mie care fisiere ai folosit si unde le-ai pus,am incercat si eu dar fara rezultat,explica-mi ca la un necunoscator ,te rog,daca nu te superi............ca am par alb acu!

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by departe de casa View Post
    Poti sa-mi explici si mie care fisiere ai folosit si unde le-ai pus,am incercat si eu dar fara rezultat,explica-mi ca la un necunoscator ,te rog,daca nu te superi............ca am par alb acu!
    Ok, procedura ar fi cam asa:

    1. se copiaza din diseq_auto.zip pe Kathy:

    /data/bin/diseqc_cfg
    /data/bin/diseqc_mon
    /data/bin/diseqcsend1.2
    /data/diseqc/diseqc.cfg

    2. Se executa "chmod a+x /data/bin/diseqc*" pe Kathy

    3. se face download la canale cu SatChannelListEditor din Kathy pe PC in format XML
    Pasul asta e necesar doar pentru a genera fisierul /tmp/defaultchannel.xml in Kathy

    4. Se executa "/data/bin/diseqc_cfg"
    Pasul asta genereaza fisierul /data/diseqc/SatPos.dsq si actualizeaza fisierul /data/diseqc/diseqc.cfg

    5. Se modifica fisierul /data/diseqc/diseqc.cfg
    Prima coloana contine pozitia satelitului din motor sau 255 pentru a ignora satelitul respectiv.

    6. Se modifica fisierul /config/init.sh si se adauga urmatoarele 2 linii (ei zic inainte de liniile cu OSD, ultimele din fisier):
    # DiseqC 1.1/1.2 autoswitch
    /data/bin/diseqc_mon &

    7. Se rebooteaza box-ul


    Important:
    Ca intreg procesul sa functioneze, satelitii in lista de canale din Kathy trebuie sa aiba ID-uri consecutive si sa inceapa cu ID 1. De asemenea numele satelitilor trebuie sa nu depaseasca 16 caractere.

    O lista de canale care functioneaza se poate downloada de aici: http://drhans.jinak.cz

    Cred ca tot ce am scris mai sus se gaseste in limba engleza in fisierul Readme.txt din diseq_auto.zip

    Resurse:
    http://ufs910.hdtvinfo.eu/component/...1932/catid,36/
    http://ufs910.hdtvinfo.eu/component/...1537/catid,36/

    Din cel de-al doilea link (chiar primul post din thread) am copiat scripturile pentru comanda manuala a motorului si memorarea pozitiilor satelitilor.

    Daca ai nevoie de ele, le pot trimite intr-un e-mail cu instructiuni.

    EnF

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multam fain pt. instructiunile trimise ,voi incerca sa instalez astazi ,in acelasi timp daca ai timp si poti sa-mi trimiti si scripturile pentru comanda manuala a motorului si memorarea pozitiilor satelitilor iti voi fi recunoscator.Inca o data multumesc mult ,EnF70.Da-mi pe pm

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ok, scripturile pentru comanda motorului pot fi luate de aici:
    http://rapidshare.com/files/101480503/motor.zip.html

    Arhiva contine:

    Miscare est/vest 1pas/3pasi:
    move_1step_east.sh
    move_3step_east.sh
    move_1step_west.sh
    move_3step_west.sh

    Memorare pozitie satelit in motor:
    store_pos.sh <pos>

    Aliniere motor la pozitie satelit:
    moveto_pos.sh <pos>

    Aliniere motor la Zero:
    moveto_zero.sh

    Recalculare pozitii sateliti:
    recalc_all.sh

    Setare limite motor est/vest:
    set_east_limit.sh
    set_west_limit.sh

    Note:
    1. Scripturile folosesc "/data/bin/diseqcsend1.2" (trebuie instalat in prealabil)
    2. parametrul <pos> reprezinta pozitia satelitului din motor

    Utilizare:
    1. Se creeaza pe Kathy un director nou, de ex. /data/plugins/sat
    2. Se copiaza scripturile din arhiva in acest director
    3. Se executa "cd director", de ex. "cd /data/plugins/sat"
    4. Se executa "chmod a+x *.sh"
    5. Se apeleaza scripturile (cu ./ in fata)

    Exemple:
    (se presupune ca s-a executat "cd /data/plugins/sat")
    ./move_3step_east.sh - pentru a muta motorul cu 3 pasi spre est
    ./moveto_pos 10 - pentru a muta motorul la pozitia satelit 10


    Resurse instalare motor HH:
    http://www.sadoun.com/Sat/Installati...stallation.htm
    http://www.sadoun.com/Sat/Installati...r.htm#latitude
    http://www.sadoun.com/Sat/Products/S...OUN-SM3D12.pdf


    EnF

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am descoperit in AAF 1.4 un nou program numit "/data/bin/curchan"
    (vine de la "current channel" - e funny cum numai meniurile sunt in germana, programele si scripturile distribuite in imaginea AAF sunt toate in engleza - pana si comentariile din ele) - dar e usor de inteles, utilizatoru' de rand vede doar meniurile

    Acest "curcan" se dovedeste a fi extrem de folositor pentru simplificarea procesului de comanda automata a motorului.

    "/data/bin/curchan -satname" - returneaza de ex. "sat: 19E_ASTRA1"

    Deci putem scapa de calvarul de a rula "/data/bin/diseqc_cfg" de fiecare data cand adaugam sau stergem un canal din lista.
    De asemenea putem scapa si de "/data/bin/SatPos.dsq" si scriptul "/data/bin/diseqc_mon" se simplifica considerabil.

    Un exemplu ar fi:

    Code:
    #!/bin/sh
    # diseqc_mon - diseqc monitoring script
    sleep 3
    if [ -f /data/diseqc/diseqc.cfg ]; then
            cp -p /config/PROPERTY_TABLE /tmp/property.tmp
            satellite=`/data/bin/curchan -satname | /data/bin/awk '{print substr($0,6)}'`
            /data/vfdctl -c "$satellite" &
            while :
            do
                    if [ /config/PROPERTY_TABLE -nt /tmp/property.tmp \
                      -o /config/PROPERTY_TABLE -ot /tmp/property.tmp ] ; then
                            cp -p /config/PROPERTY_TABLE /tmp/property.tmp
                            newsat=`/data/bin/curchan -satname | /data/bin/awk '{print substr($0,6)}'`
                            if [ "$newsat" != "$satellite" ] ; then
                                    satellite=$newsat
                                    satpos=`grep "$satellite" /data/diseqc/diseqc.cfg | /data/bin/awk '{print $1}'`
                                    if [ "$satpos" != "" -a "$satpos" != "255" ] ; then
                                            /data/vfdctl -c "$satellite" &
                                            /data/bin/diseqcsend1.2 224 49 107 $satpos 1>/dev/null 2>&1
                                    fi
                            fi
                    fi
            sleep 1
            done
    else
            /data/vfdctl -c "No diseqc.cfg!" &
    fi
    Pentru acest script este necesar doar fisierul "/data/diseqc/diseqc.cfg" care poate fi editat manual.
    Ordinea satelitilor in fisier nu mai conteaza. Intrarile cu "255" pot fi sterse.
    Numele satelitilor insa devine important (lista trebuie sa fie distincta).


    EnF
    Last edited by EnF70; 22nd March 2008 at 17:58.

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se pare ca noua imagine e protejata ca nu pot sa creez deloc sat.folder,imi spune ca nu poate crea directory.Am instalat diseqc 1.2 mai devreme urmind instr. tale,reusesc sa misc antena dar numai pe thor 1w ,restul de sateliti nu-i vede.Am si o conserva digi pe care o folosesc sa setez motorul.Ai idee cum sa setez diseqc in meniul conservei?Cred ca aici gresesc.......configurarea motorului.

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    71
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by departe de casa View Post
    Se pare ca noua imagine e protejata ca nu pot sa creez deloc sat.folder,imi spune ca nu poate crea directory.Am instalat diseqc 1.2 mai devreme urmind instr. tale,reusesc sa misc antena dar numai pe thor 1w ,restul de sateliti nu-i vede.Am si o conserva digi pe care o folosesc sa setez motorul.Ai idee cum sa setez diseqc in meniul conservei?Cred ca aici gresesc.......configurarea motorului.
    Incearca sa creezi un sub-folder in /data.
    Ar trebui sa mearga.

    EnF

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top