Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce combinatie sa folosesc pentru a vedea fisiere EVO (rip HD-DVD) pe calculator ?

    Am incercat sa vad un film HDDVD de pe calculator. Am pornit cu PowerDVD 7.3 unul din fisierele EVO, a pornit si sunet si imagine, dar cand am vrut sa trag fereastra de pe monitorul principal (un CRT de 17) in zona celui de al doilea monitor (un LCD Samsung setat in mod dual view la 1920x1080) PowerDVD-ul s-a blocat si Windows Vista mi-a dat un mesaj cum ca programul trebuie sa se inchida... Am mai incercat de cateva ori, fara succes, aceeasi faza. Pe CRT ma lasa sa fac full screen, merge si sunetul si imaginea, dar cand pornesc filmul cu PowerDVD, Vista trece din mod Aero in mod Basic (transparenta la ferestre dispare - de obicei face asta cand ceva nu-i place). Am dat jos PowerDVD 7.3 si am incercat o versiune beta -PowerDVD 8, cu asta fisierele EVO nici macar nu pornesc, pur si simplu nu face nimic.
    Am vazut pe forum/forumuri ca e necesara demuxarea fisierelor EVO si remuxarea in alte formate. Totusi unii spun ca cu anumite setari se pot reda EVO fara alte complicatii.
    Intrebarea mea este cu ce player / versiuni / setari / editari in registrii / pluginuri / updateuri pot sa vizionez fisierele EVO, fara sa modific filmul (prelucrez) ?
    Practic nu inteleg de ce nu ma lasa sa le vad pe LCD, alte filme, gen TS, MKV, etc merg ok. Placa video e Geforce 7900GS pt care am ultima vers de Forceware pt Vista, iar conexiunea e DVI-HDMI. Procesorul meu e Core2 Duo E6850.
    Va rog luminati-ma ! Multumesc !

  2. #2
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cartita View Post
    Am incercat sa vad un film HDDVD de pe calculator. Am pornit cu PowerDVD 7.3 unul din fisierele EVO, a pornit si sunet si imagine, dar cand am vrut sa trag fereastra de pe monitorul principal (un CRT de 17) in zona celui de al doilea monitor (un LCD Samsung setat in mod dual view la 1920x1080) PowerDVD-ul s-a blocat si Windows Vista mi-a dat un mesaj cum ca programul trebuie sa se inchida...
    Cum anume il "tragi" ? Din cite stiu placile video Nvidia au un asa zis control panel unde ai optiunea "modify full screen video options", unde poti selecta ca un al doilea monitor (in cazul meu un LCD TV 1280 x 720p) sa iti reproduca fisierul video de pe primul monitor fie in formula exacta a primului, fie in full screen (resize la dimensiunile maxime ale capacitatii monitorului secundar).
    Chestia e ca tu folosesti player-ul pentru a vedea filmul pe monitorul secund, adica faci o anume setare din player. Eu nu cunosc astfel de miscari - eu cunosc reglaje de placa video la care sint cuplate simultan 2 monitoare, si care placa da un semnal dual-view (independent pe fiecare in functie de rezolutie) sau clone (ce e pe unul e si pe altul).
    In plus, nu fisierul evo e de vina, daca zici ca il poti reproduce. Playerul iti face figuri, sau setarile placii video.

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @hgfdgfui: cred ca "tragerea" se refera la ceea ce am descris eu in finalul acestui post:
    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...&postcount=612

    @cartita: Ca sa te convingi ca merge pe LCD, eu as zice sa setezi placa video in modul "Clone" si deasemenea sa setezi LCD-ul ca "Prime Monitor".

  4. #4
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Are suport HDCP Din cate spun baietzii mai jos, nu prea, deci......ia-ti gandul.

    Extras din: http://www.bit-tech.net/hardware/200...s_group_test/1

    ""However, there is no support for HDCP on this card. If you are looking to use your computer as a medium for playing HD DVD of Blu-ray movies, an HDCP video card is a requirement if you want to play content through either DVI or HDMI. Most movie studios will allow end users to play content at full resolution over analogue connections for now, so that consumers with older HDTVs or displays can still watch the content. This may well be locked down in the future though.""

    Cred ca trebuie sa treci la convertirea acestuia in H264.

  5. #5
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @SLAman

    Eu am un geforce 7600 GS - si setez totul din doar 2 meniuri ca cele de mai jos.



    si asta


  6. #6
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am scris mai sus ca e setata placa video dual view, deci NU clone, pentru ca LCD-ul e FullHD iar monitorul principal e un CRT de 17, deci diferenta mare de rezolutie, daca setam clone amandoua mergeau la aceeasi rezolutie, lucru care nu-mi convine. La faza cu HDCP-ul m-am gandit si eu, dar placa e facuta de Palit si pe net am gasit ca unele Geforce 7900GS au HDCP.

  7. #7
    Reclamant Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    11,499
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La mine mergea si Dualview dar ma deranja resize-ul neconventional pe care-l facea la unele filme. In regim de clone merge oricum. N-am testat decit hdtv 720p, a mers pe ambele. Eu as incerca, oricum, alt player.

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu as seta LCD-ul ca Prime Monitor si as folosi exact acelasi player cu aceleasi setari cu care a mers pe monitorul CRT. Daca nici asa nu merge, probabil ca e cum a zis @le099.

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cartita View Post
    Am scris mai sus ca e setata placa video dual view, deci NU clone, pentru ca LCD-ul e FullHD iar monitorul principal e un CRT de 17, deci diferenta mare de rezolutie, daca setam clone amandoua mergeau la aceeasi rezolutie, lucru care nu-mi convine. La faza cu HDCP-ul m-am gandit si eu, dar placa e facuta de Palit si pe net am gasit ca unele Geforce 7900GS au HDCP.
    Incerc sa nu mai alimentez discutia. Placile cu suport HDCP din aceasta serie sunt cele cu iesire DVI si HDMI (vezi Extreme, Sparkle)

    http://www.sparkle.com.tw/News/79GS-...S_HDMI_EN.html

    Din cate am scris si in postul precedent, reamintesc inca o data ca singura solutie in acest caz este o eventuala convertire in H264.




    Getting the Software

    VirtualDub
    http://virtualdub.sourceforge.net/

    Avisynth
    http://avisynth.org/mediawiki/Main_Page

    FFmpeg with E-AC3
    http://forum.doom9.org/showthread.php?t=129050

    GraphEdit
    http://www.digital-digest.com/dvd/do...hedit_141.html

    Windows Media Player 11
    http://www.microsoft.com/windows/win...&qstechnology=

    x264.exe
    http://x264.nl/

    EvoDemux
    http://pel.hu/down/EVOdemux.exe

    Haali Splitter
    http://haali.cs.msu.ru/mkv/

    MKVToolnix
    http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/

    Ripping the HD DVD
    This is a good thread explaining the different options to copy a HD-DVD movie to hard disk and decrypt it.

    Demuxing the movie
    At this point you should have the whole HD-DVD in a directory on your PC. The most important part is a bunch of .EVO files in a HVDVD_TS subfolder. There will probably be 1-3 Multi-GB files with names like FEATURE_n.EVO (the main movie) and a couple smaller EVOs that include things like the menu and extras.

    What we're interested in mostly is the main movie. So start EVODemux, load the FEATURE_1.EVO, and wait until the program has stopped parsing the file. Scroll down and check if the movie length is correct.

    If it isn't you need to go to the Options tab, and set "Continue with second EVO".
    Write down how many calculated frames the movie has, we're going to need that number later. In fact it's probably a good idea to copy&paste the whole movie info into a text file for later use.

    Do not use the "Read XPL" feature. It's currently bugged in EVODemux and will cause problems later.

    Now it's time to see what type of tracks we have in the movie. EVODemux will give you all the info, so just scroll down in the text, and take note of the information there. In this sample case, we have one VC-1 video track, three DD+/E-AC3 5.1 channel audio tracks (number 0 to 2) and one DD/AC3 stereo track with the number 3.
    Usually, the commentary track is the lowest quality and has the highest number so this is clearly track 3. Track 0 is probably the english one as it usually comes first on US or UK releases, and 1/2 are the french/spanish ones.


    After that, go to the Video/Audio tab, and check all checkboxes that you want in the final movie. Press "Rebuild"


    After this, you should have in your output directory a 10-20 GB big .EVO file containing the complete movie and all wanted audio tracks in one continuous file. It's a good idea to rename it to a better name too.


    Converting the audio
    Some of the tracks might already be in the AC3 format. We don't need to convert those as they are already compatible with all standard movie players.
    For those, just check them in the Video/Audio tab of Evodemux, and press "Demux".


    The E-AC3 tracks have to be reencoded to a more sensible audio format in order to be compatible with a wide choice of players. AC3 is a good choice of course to convert to.
    The program we're going to use here is the new version of FFMPEG with E-AC3 support.

    To convert the default audio track, use the command
    Code:

    ffmpeg -i input.evo -vn -acodec ac3 -ab 448k output.ac3

    FFMPEG unfortunately tends to number the audio tracks in a different way than Evodemux, so take note from the output that follows this command to see what the tracks are numbered like.


    Here, we see that the commentary is actually the track 0:1, spanish and french are 0:2 and 0:3 (sometimes the secondary audio tracks are stored at a lower bitrate) and english is 0:4.
    So we modify our ffmpeg command to use the -map option to select the correct audio track, and export each track with their own command
    Code:

    ffmpeg -i serenity.evo -map 0:4 -vn -acodec ac3 -ab 448k serenity.en.ac3
    ffmpeg -i serenity.evo -map 0:2 -vn -acodec ac3 -ab 448k serenity.fr.ac3
    ffmpeg -i serenity.evo -map 0:3 -vn -acodec ac3 -ab 448k serenity.es.ac3

    When converting E-AC3 tracks you'll probably get a lot of warnings because ffmpeg support for the format is still in beta.

    Converting the video
    Once you have installed all the necessary filters and software, converting a HD-DVD movie isn't any different than doing the GraphEdit -> Avisynth -> VirtualDub path with regular DVDs.

    First, we have to build a GraphEdit graph. Open the software, but don't drag&drop the EVO into it. That will open it with the default filter which will probably be Sonic Cineplayer and that's bugged and will lead to desynchronized audio.
    Instead, choose "Graph" -> "Insert Filters...", then choose "DirectShow Filters" -> "Haali Media Splitter" and insert that. You'll get a popup asking you for a file to split, select the .EVO that you rebuilt earlier


    Next, insert the "WMVideo Decoder DMO" Filter, and connect the EVO file with the decoder

    If you get an error here, you forgot upgrading WMP to version 11.

    Save the graph.

    Next, create an AviSynth script to load the graph. A very basic sample:
    Code:

    DirectShowSource("serenity.grf", fps=23.976, framecount=171229, audio=false)

    What's important here is that you have to manually set the movie to the correct framerate (always 23.976 for HD-DVDs) and set the correct framecount according to the number EVODemux calculated for you earlier. If you don't set those two options you'll get a bugged encode.
    Also you can add dozens of other AviSynth options here like cropping away black bars, make sure the movie dimensions are dividable by 16, filtering away movie grain, scaling for mobile devices etc. Those options are out of scope for this guide and you should refer to the AviSynth Wiki for them.

    Save the Avisynth script.

    Right here, you can basically use any software you want that supports .AVS sources. We're going to use the x264 command line encoding tool, alternatively you could also use VirtualDub for Xvid or the WMVideo encoder for making a WMV.
    Code:

    x264 --bitrate 8000 --progress --threads auto -b 3 --b-bias 5 --b-pyramid --weightb --b-rdo --bime -8 -t 1 -o NUL serenity.avs
    x264 --bitrate 8000 --progress --threads auto -b 3 --b-bias 5 --b-pyramid --weightb --b-rdo --bime -8 -t 1 -o serenity.mkv serenity.avs

    Those two lines make a decent two pass x264 encode in just a few hours. You have to obviously adjust the input/output files, and can do the same with the bitrate as well as any other option if you want. Save this as a .bat file and run it by double clicking.

    If you want higher image quality, the following is a slower but better quality set of options
    Code:

    x264 --pass 1 --bitrate 8000 --bframes 3 --b-pyramid --direct auto --deblock -3:-3 --subme 1 --analyse none --me dia --threads auto --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim -o NUL serenity.avs
    x264 --pass 2 --bitrate 8000 --ref 5 --mixed-refs --no-fast-pskip --bframes 3 --b-pyramid --b-rdo --bime --weightb --direct auto --deblock -3:-3 --subme 7 --analyse all -8 --trellis 1 --me umh --threads auto --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim -o serenity.mkv serenity.avs

    Reencoding the video with these settings will probably take around a full day on an average dual core computer.
    Of course, a whole book could be written on the pro- and contra of various x264 settings, try looking in the MPEG 4 AVC forum for more discussion about it.

    If you want to try out the encode, you can add a
    Code:

    Trim(0, 3000)

    line to the .avs script to just encode the first 3000 frames (2 minutes) of the movie. This makes it possible to fiddle with the quality settings without spending hours on each encode.

    Remuxing everything again
    Load the recompressed mkv movie and the ac3 audio(s) into MKVmerge.
    Set an output filename, and press "Start muxing".

    Dealing with audio sync issues
    There's mainly two ways to deal with audio sync problems.
    First find out what kind of offset you have. Try to measure by how much the audio is out of sync at the start, and how much at the end. Try looking for things that have both clearly visible and audible parts. Gunshots are good, slamming doors, scene changes from a noisy to a quiet place, etc.

    If the audio offset is the same at the start as at the end, it's probably the fault of a strange EVO that's not fully supported by the programs we're using. You can however fix that by repairing it while muxing the final mkv. If you select your audio track in mkvmerge, you can set a delay to that track.

    If the audio happens before the video, use positive numbers, otherwise negative. Try to measure it exactly because a human can notice a 1 frame desync, perhaps not consciously, but it will make the movie feel strange in a way.

    If the movie starts out synchronized, but gets desynced over time, two things could have happened. Either you forgot the fps=23.976 setting in AviSynth, in which case you can add a 1001/1000 value in the "Stretch by" field in mkvmerge to fix it.
    Or you used Sonic Cineplayer as decoder, in which case you're screwed and you need to reencode the movie again. At least I've never found a way to reliable fix such an audio track because it seems to speed up and slow down at random points.

    Subtitles
    To come

    Chapters
    To come

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    968
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am incercat dupa metoda de mai jos si a mers, dar nu toate fisierele EVO, ci doar unele sau deschis corect, fara a fi vreo diferenta intre LCD si CRT de data asta. Se foloseste Media Player Clasic. O sa mai incerc si alte metode, m-am mai documentat.


    Play It With Media Player Clasic
    Required
    ========
    1.Haali's Matroska Splitter, Sonic Decoder v4.2, wmfdist11.exe
    2.DirectShow Filter Manager find here - softella.com

    Install
    =======
    1.Install as normal.
    2.When installing Haali media splitter: I Agree > Next > Next > Tick "Enable MPEG-PS Support" > Install.

    Next Step
    =========
    1.Run DSFMgr.exe
    2.Go down the list and find "Sonic Cinemaster Video Decoder 4.2"
    3.Click on it so it's highlighted, then click "Show filer properties".
    4.In the new Box, click "UnRegister Filter"
    5.Then click x on the box and click on "Sonic Cinemaster Audio Decoder 4.2" > "Show filer properties"
    6.Move the Bar to "do Not Use", then click "Set New Merit"

    Configure
    =========
    1.Create a folder in C:\Program Files Called "HD-DVD Player"
    2.Copy and paste, mplayerc.exe to that folder.
    3.Rename mplayerc.exe to hd-dvd.exe
    4.Launch hd-dvd.exe and go, View > Options.
    5.In Player Options > Tick Store Settings to.ini file
    6.In "Internal Filters"
    a.Un-Tick every Box you see, then click apply.
    7.In "External Filters".
    a.Add filter.
    b.Add - Haali Media Splitter
    c.Add - WMVideo Decoder DMO
    d.Add - Sonic Cinemaster Audio Decoder 4.2
    e.Add - FFDShow Video Decoder
    8.Use Prefer on all the filters BUT "ffdshow video decoder", on ffdshow, use Block.That will prevent it from been used.
    9.Now Click Apply.
    10.Go into "Audio Switcher"
    11.Un-Tick "Enable built-in.
    12.Now click "OK"

    Last Step
    =========
    1.Right Click on your EVO File
    2.Open With > Choose Program > Browse.
    3.Go to: C:\Program Files\HD-DVD Player and select "hd-dvd.exe"
    4.Tick the box, "Always use the selected program..
    5.Then click ok.

  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu tin sa profit de numele si configurarea acestui post, dar s-a ajuns la ceea ce de mult am sustinut o data. Acest HD cu subsolurile lui da probleme de inimaginat chiar si celor mai inraiti.
    Pentru moment este doar o prima etapa, cea legata de BD, HD-DVD fiind deja in faza finala, ca sa nu mai vb. de introducerea HDCP si in sistemul satelitar (momentan nu exista in uso consumer, este doar in faza de test). Multi vb. de moartea acestui HDCP, dar eu nu cred. Mai degraba astept inainte de a lua o decizie.

    @Cartita

    Este doar un preludiu la ceea ce va fi. Greu de imaginat, dar greu. AACS-ul a cazut,.... dar doar in fata unui Any....... sau HD Back......., fara sa gandeasca la ceea ce era mai important, HDCP. Tot la fel de multi sustin ca pot elimina acest HDCP prin conexii inimaginabile, dar rezultatul este acelasi. Cred ca problema de viitor va fi eliminarea acestui HDCP.

  12. #12
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Domnule Leo poate imi explici si mie cateva chestiuni legate de HDCP ca vad ca esti specialist.

    In toate specificatiile standard-ului si in niciun articol legat de modul de functionare al acestui sistem de protectie nu se vorbeste nimic despre faptul ca algorithmul de cryptare a pixelilor este aplicat materialului video.Cryptarea se face la nivel de iesire-intrare HDMI sau DVI.
    Si de aici se creeaza si intrebarea: De ce spui ca un material original de pe HD-DVD (caruia i s-a inlaturat AACS) in 1080p rulat pe un PC fara placa cu HDCP nu poate fi vizionat pe TV-ul HD pe cand tot un material 1080p dar x264 poate fi rulat fara probleme chiar si la full rezolution Ce anume ii spune PC-ului "stop nu reda materialul acesta( ca este de pe suport original HD-DVD) pe iesirea non HDCP compliant"

    Chiar sunt curios de raspunsul pe care mi-l vei da (sper).

    multumesc

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    AACS si HDCP
    AACS protectie antibackup structura HD DVD in cazul de fata. O gasim in ADV_OBJ/VPLST000.XPL.
    HDCP protejeaza pachetul audio/video prin criptarea acestuia.

  14. #14
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,662
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SAFETRON1 View Post
    ......... Ce anume ii spune PC-ului "stop nu reda materialul acesta( ca este de pe suport original HD-DVD) pe iesirea non HDCP compliant"

    Image Constraint Token in conjunctura cu HDCP ai spun PC-ului sa nu redea acel material.

  15. #15
    Safe User Expert
    Join Date
    May 2005
    Posts
    2,956
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by le099 View Post
    HDCP protejeaza pachetul audio/video prin criptarea acestuia.
    Personal nu cred acest lucru si am sa-ti spun si de ce.Daca intradevar pixelii ar fi cryptati in stream-ul video (dupa inlaturarea AACS) atunci nu am mai putea encoda materialul in H.264 sau alt format. ( cum de altfel bine stii din cazul DVD-urilor un .vob caruia nu i s-a inlaturat CSS nu poate fi procesat mai departe spre encodare).
    Daca .evo-urile ar fi criptate cu HDCP atunci nu am mai putea demuxa si procesa stream-urile audio-video spre o noua encodare.

    Si de aici apare intrebarea: bun dar atunci unde se pune bariera de a reda pe DVI sau HDMI non compliant HDCP

    Eu zic ca secretul consta in player-ul software (power dvd)care pt a primi "acreditarea" de la producatorii de filme are introduse masuri de protectie.Daca de exemplu deschidem cu acesta o structura HD-DVD de pe HDD sau chiar un simplu .evo , acesta verifica configuratia hardware a PC-ului si daca nu gaseste la iesirea placii transmiter-ul TMDS compliant cu HDCP refuza sa redea imagine pe acea iesire.Cu un player gen bsplayer sau mpc care nu are restrictii cu filtrele aferente materialul poate fi rulat (@cartita chiar ne-a comfirmat acest lucru)

    Cat despre Image Constraint Token acesta este un flag introdus in noua generatie de AACS.Ajuta daca player-ul are impuse limitari cum am spus mai sus.

    De ce cred ca protectia HDCP se aplica doar in lantul player-iesire-intrare tv ......pt ca nicaieri in specificatiile HDCP nu se mentioneaza cryptarea la nivel de stream elementar video sau audio sau a container-ului.
    Munca antipiratare se duce in introducerea tuturor aparatelor HD protectia HDCP

    Regret ca nu am la indemana un PC destul de puternic pt a putea reda HD cu placa fara HDCP pt a incerca personal convingerea mea.Celalalt PC de pe care de altfel si scriu aceste randuri este capabil de redare HD dar are iesire HDMI cu HDCP.Si nici nu pot schimba placile intre ele pt ca sunt pe slot diferit.Cu prima ocazie am sa fac testul.



    Chiar te rog (daca poti) sa demonstrezi contrariul afirmatiilor mele.
    Vreau sa avem o dezbatere constructiva din care sa reiasa cum stau de fapt lucrurile , tot de "dragul" noilor tehnologii.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top