De astazi, „Observatorul” emite din noile studiouri parte din investitia spectaculoasa anuntata acum cateva luni. Decorul nou al Sandrei Stoicescu si al lui Lucian Mandruta se afla in acelasi spatiu cu cel al Antenei 3, in dreapta acesteia, din punctul de vedere al telespectatorului.
Scenograful Adrian Cancer, autorul decorurilor, a explicat pentru EVZ alegerile facute: „Managementul postului ne-a cerut sa cream imaginea unei televiziuni puternice si in acelasi timp tineresti. Cuvantul-cheie propus de noi a fost hi-tech (tehnologie inalta, futurista - n.r.)”. Adrian Cancer a spus ca spatiul larg, de 600 de metri patrati pentru „Observator”, a oferit posibilitatea unor solutii de calitate: „Geamul cu tiranti metalici provine de la zgarie-nori, iar pupitrul de stiri, o consola de patru metri, este cea mai masiva constructie de acest fel din Romania. Majoritatea solutiilor tehnice folosite provin din arhitectura”.
O alta noutate este paleta de culori rosu-albastra, fara culoare dominanta, spre deosebire de cele existente pana acum in televiziuni.
Mandruta: „Ma simt mai bine luminat”

Declaratiile prezentatorilor care apar in decorul nou nu pot fi decat elogioase. „Lucrez in studioul cu aparatura cea mai performanta din Romania si, multumita acestui lucru, cei care ne privesc la Observator vor fi foarte bine informati”, a declarat pentru EVZ Sandra Stoicescu. Colegul ei de jurnale, Lucian Mandruta, a fost la fel de incantat: „Ma simt bine luminat si pe din afara, si pe dinauntru, arat ca la CNN Atlanta acum, desi eu sunt din judetul Arges„.
Camelia Voiculescu, presedintele-director general al Corporatiei Intact, a mai precizat: „Telespectatorii vor beneficia astfel de o imagine mult mai stralucitoare si de stiri cu adevarat fierbinti”, cu referire la noua tehnologie ENPS, care permite reactia mai prompta la evenimente. Materialul brut adus de reporteri de pe teren este „varsat” intr-un server unic, de unde echipele Antenei 1 si Antenei 3 extrag cadrele necesare stirilor difuzate, iar scrierea textelor se face, de asemenea, intr-un sistem integrat. Vechiul studio al „Observatorului” va fi folosit ca spatiu redactional.