Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 34
  1. #1
    aldocorado
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Stergere parola root Dreambox 500S

    Salutare la toata lumea,

    Am gasit pe forum o metoda de stergere a parole de root:

    Cu TuxBox Commander editez /var/etc/passwd si las urmatorul rand pentru root:

    root::0:0:root:/root:/bin/sh

    Problema mea e urmatoarea: nu stiu daca metoda merge sigur. Nu as vrea sa re-instalez imaginea daca ceva merge prost.

    Mii de multumiri...
    Last edited by aldocorado; 17th March 2008 at 10:24. Reason: greseli text

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Bucuresti
    Posts
    205
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dar de ce te deranjeaza parola de root? Daca ai dream-ul conectat direct la net nu se recomanda deloc stergerea parolei.
    1.4 Al, 0.3 dB, Pozitioner Moteck+12",SS2,62E<->30W
    Parabola 2.2 m, Lnb Inverto 0,3 dB, Actuator 24", V-Box 2, VU+UNO, DM500S, BR-6574N Router
    1.15 Fe, 0.2 dB Maximum, HH SG 2100 (de vanzare)

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by aldocorado View Post
    Salutare la toata lumea,

    Am gasit pe forum o metoda de stergere a parole de root:

    Cu TuxBox Commander editez /var/etc/passwd si las urmatorul rand pentru root:

    root::0:0:root:/root:/bin/sh

    Problema mea e urmatoarea: nu stiu daca metoda merge sigur. Nu as vrea sa re-instalez imaginea daca ceva merge prost.

    Mii de multumiri...
    Mai bine iti schimbi parola decat s-o stergi...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  4. #4
    aldocorado
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Nu ma pot lega la Dreambox deloc pentru ca baietii au schimbat parola de root (magazinul de unde l-am cumparat).

    Am incercat root/dreambox si alte variatii dar nimic.

    Si din cauza ca nu stiu parola nu ma pot conecta la interfata web, nu pot edita canalele folosind calculatorul, etc.

    Last edited by aldocorado; 17th March 2008 at 11:08.

  5. #5
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by aldocorado View Post
    Nu ma pot lega la Dreambox deloc pentru ca baietii au schimbat parola de root (magazinul de unde l-am cumparat).

    Am incercat root/dreambox si alte variatii dar nimic.

    Si din cauza ca nu stiu parola nu ma pot conecta la interfata web, nu pot edita canalele folosind calculatorul, etc.

    Reinstaleaza imaginea pe serial sau da-le telefon baietilor,injura-i si cere-le parola.

  6. #6
    aldocorado
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by clader View Post
    Reinstaleaza imaginea pe serial sau da-le telefon baietilor,injura-i si cere-le parola.
    E mai complicat sa ii injur, ca nu stiu araba sau hindu

    Oh, credeam ca pot rezolva stargand in /var/etc/passwd.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dar cum ai de gand sa stergi parola din /var/etc/passwd daca nu ai access pe dream ? 0_o
    Drеambox DM-500S + PLi® Jade Edition + GEMBIRD EE3-UNAS-1 (80Gb) + Linksys WAG54G

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    203
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu sterge parola de root. Mai bine incearca sa editezi acel fisier. Cere de la un amic acel fisier cu parola "dreambox" si incearca sa bagi aceleasi caractere in fisier. Si sunt sanse mari sa iti mearga apoi dupa un restart parola "dreambox". Sau mai bine fa backup la canale si cwshare si instaleaza alta imagine.
    Max TV, Strong 4401, 0,9 si 3 LNB-uri.

  9. #9
    aldocorado
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by greyMD View Post
    dar cum ai de gand sa stergi parola din /var/etc/passwd daca nu ai access pe dream ? 0_o
    Am access la fisier folosind TuxBox Commander (cel putin pot sa vad ce e in fisier, inca nu am incercat sa salvez modificari facute in fisier).

    Quote Originally Posted by greyMD View Post
    Cere de la un amic acel fisier cu parola "dreambox" si incearca sa bagi aceleasi caractere in fisier. Si sunt sanse mari sa iti mearga apoi dupa un restart parola "dreambox".
    Din pacate nu am asa ceva pe taramurile astea. Se poate ca cineva dintre voi sa seteze temporar parola la dreambox, sa copieze caracterele si sa le posteze aici? Mii de multumiri.

    Quote Originally Posted by greyMD View Post
    Sau mai bine fa backup la canale si cwshare si instaleaza alta imagine.
    Cum pot sa fac backup la canale si cwshare si sa copiez fisierele de pe dreambox? Am incercat sa ma conectez prin ftp dar nu merge fara parola.

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Metoda asta functioneaza pe un linux instalat pe PC, nu vad de ce nu ar merge si pe dm.
    Daca totusi nu te lasa sa intrii fara parola setata (putin probabil) poti sa editezi o parola criptata, dar e mai simplu sa incerci fara parola.

  11. #11
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai acces la dreambox cu un commander , fara sa introduci nimic altceva decat numele userului , root , inseamna ca nu ai parola la Dreambox .

  12. #12
    aldocorado
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Daca ai acces la dreambox cu un commander , fara sa introduci nimic altceva decat numele userului , root , inseamna ca nu ai parola la Dreambox .
    TuxBox Commander e un plugin instalat in DM, pe care il pornesc cu butonul galben de pe telecomanda.

    Cand incerc sa ma conectez cu ssh ajung pana la username/password ceea ce imi spune ca ssh-ul functioneaza pe DM. Insa imi cere parola pentru root.

    Mister, ce mai

  13. #13
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scuze , ma gandeam la DCC . Cea mai sanatoasa metoda e sa instalezi imaginea din nou pe serial , si sa suni la aia si sa urezi de bine pentru mamele lor . Cum adica sa cumperi un produs parolat ?

    P.S. Ai incercat ca pui cursorul pe fisierul passwd , sa apesi 4 , apoi sa apesi pe root , si sa stergi pana la ::/:/bin/sh ?

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    89
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by aldocorado View Post
    TuxBox Commander e un plugin instalat in DM, pe care il pornesc cu butonul galben de pe telecomanda.

    Cand incerc sa ma conectez cu ssh ajung pana la username/password ceea ce imi spune ca ssh-ul functioneaza pe DM. Insa imi cere parola pentru root.

    Mister, ce mai
    incearca doar cu enter in loc de parola.
    ce imagine ai? vezi poate are imaginea o parola standard.
    ssh-ul mere doar dupa ce schimbi parola mi se pare, asa ca ramai pe telnet pana ai schimbat-o si dupa aia incearca din nou ssh-ul.

  15. #15
    aldocorado
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Scuze , ma gandeam la DCC . Cea mai sanatoasa metoda e sa instalezi imaginea din nou pe serial , si sa suni la aia si sa urezi de bine pentru mamele lor. Cum adica sa cumperi un produs parolat ?
    Exact, dar se pare ca asa se vand aici (Kuwait). Insa au setat baietii aparatul cu satelitii ce vin by default la fiecare cladire si imaginea e Gemini 4.30.

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    P.S. Ai incercat ca pui cursorul pe fisierul passwd , sa apesi 4 , apoi sa apesi pe root , si sa stergi pana la ::/:/bin/sh ?
    Da, merge. Am pus un # inainte de root, dar nu merge . Mi-a fost frica sa sterg caracterele corespunzatoare parolei ca sa nu il stric...

    Numai bune

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top