Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11

Thread: ethanol

 1. #1
  Member Mentor
  Join Date
  Jan 2007
  Location
  dans les Alpes
  Posts
  624
  Posts Thanks / Likes

  Default ethanol

  stie cineva trebuie amestecat cu benzina sau merge fara probleme orice motor?(mai vechi de 5 ani)merci
  -IRIS-une legende vivante...

 2. #2
  Member Mentor
  Join Date
  May 2003
  Location
  Pays basque Eskual herria
  Posts
  978
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Ethanolul este un produs care contzine deja intre 15-30% benzina in schimb dami marca automobilului sa itzi dau mai multe detalii ! daca nu in caz generalizat pune jumatate de rezervor de benzina shi jumatate de ethanol la utilizarea pentru prima oara a cestui produs la al doilea plin benzina o diminuezi la un sfert de rezervor iar la al treilea full ethanol se face asha din cauza ca ethanolul este mai coroziv decit benzina shi pentru a obishnui instalatzia cu noul produs(garniturile din pompa de benzina),de adus aminte acest carburant nu se poate folosi cu un automobil diesel iar pentru cei care au automobile dupa 2002 se recomanda instalarea unui kit pentru regularizarea cea dea doua sonde lambda, interzis persoanelor care au problemme cu inima shi sint echipatzi de un aparat styl (PACE-MAKER) sa deschida capota pentru a face orice interventzie la motor sau la circuitul electric al acestuia din cauza ca methanolul conduce curentul electric in comparatzie cu benzina de adus aminte ca acest produs a fost omologat in Frantza de insushi Alain Prost pentru cei ce au dubii shi ca in brazilia de ex se foloseshte de cel putzin 20 de ani http://ethanol-e85.fr/kit_flex_et_E85.html ,http://www.enerzine.com/6/562+Alain-...lex-Fuel+.html

 3. #3
  Târnacopist Expert
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  /home/satwien/
  Posts
  6,001
  Posts Thanks / Likes

  Default

  D'abia acum am vazut postul asta, chiar daca e cam tarziu, incerc sa te lamuresc eu cum sta treaba.

  Ethanol este denumirea in engleza, franceza etc a alcoolului etilic (asta e ala care se poate bea fara probleme ).

  Referitor la ce s-a scris mai sus, sper ca nu ai apucat sa faci asa ceva. Ce scrie @francezul se poate aplica numai la motoarele dotate cu un dispozitiv special de injectie separata a ethanolului, in niciun caz nu se poate folosi la motoarele normale.

  In ceea ce priveste afirmatia ca "Ethanolul este un produs care contzine deja intre 15-30% benzina" este complet falsa. Francezul stie el ceva, dar e departe de adevar. Componentele benzinei variaza de la o rafinarie la alta intro limita foarte restransa si contin benzina propriu-zisa, MTBE (metil tert butil etan), componenti pentru corectarea COR si COM plus diversi aditivi.
  MTBE-ul este un component important al benzinei pentru ca ridica cifra octanica a benzinei dar nu poate fi folosit intro proportie mai mare de 10-12% pentru ca poate afecta catalizatorul masinii plus garniturile de pe sistemul de alimentare>

  Acum, daca incerci sa pui o cantitate importanta de ethanol in benzina o sa te trezesti cu un fenomen interesant dar dezastruos pentru motor. Se formeaza un azeotrop ternar (benzina, ethanol si APA!) care iti va pune pe butuci masina.
  Daca ai chef de un experiment, pune intro sticla 700 ml benzina COR95 si 300 ml ethanol, amestecale bine apoi lasa-le 2-3 ore la frigider si o sa vezi cum arata acel azeotrop!

  Singura posibilitate de a folosi ethanol in rezervor este de a pune max 50 ml ethanol pur (concentratie minim 99.5%) la un plin de benzina pentru a ajuta la antrenarea apei de pe fundul rezervorului. Masina o sa mearga ceva mai prost pana consumi rezervorul respectiv dar dupa aia o sa ai un rezervor curat lacrima.

 4. #4
  Moderator Expert
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Maubeuge, FR
  Posts
  5,695
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Iote chimistu ce fain le explica. Bine ca se pricepe cineva ca era cat p'aci sa pun si io in Cielito al meu. Daca buleam motoru sa vezi ce sfinti isi auzeau si Alain Prost si poporu brazilian. Pe @francezul il iertam ca e baiat bun si saritor. (ii dadeam factura de reparatie sa mi-o deconteze)

 5. #5
  Member Mentor
  Join Date
  May 2003
  Location
  Pays basque Eskual herria
  Posts
  978
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nu ma bag la chimie ca nu le am ce pot sa-tzi spun este ca am posibilitatzile materiale de a face testele corespunzatoare pe care le-am shi facut deja shi ca nici la controlul tehnic shi nici la Lexus baietzii nu au gasit nimic de spus chiar era shi unul din ala cu ochiii mici care a zis No coment merge brici, dupa aceea sint atitzia constructori care vind automobile noi in Frantza echipate uzina pentru acest carburant Ford Renault Dacia cu asha numitul Logan Flex system deci, Oricum mersi de explcatizie una mai tare este cum fac ashtia de la transporturi in comun de ex in orashul unde locuiesc toate autobusele merg pe diester shi astea de ani buni, eu unul cind shitiu ce masuri de Noxe a scos baiatul la Lexusul meu cu un V8 nu renuntz nici mort mai ales ca acum cind bag SuperEthanol dau de lucru la Tzarani care muncesc cu adevarat nu la fraieri pe care ia lasat al de sus cu totul sub picioare shi construiesc palate in Dubai pe banii noshtri este o politica care anumite tzari din Europa au intzeleso shi se axeaza din ce in ce mai mult pentru ca independentza energetica e un lucru mare ,cind il aud pe Tartareanu shi pe ungurashul lui ce explicatzii dau despre taxa ilegala cu poluarea shi ma ia gaia pune mai boule controale tehnice efficace sa elimine toate rablele de pe drum shi dai omului libertatea sa-shi cumpere ceshi doreshte nu fa ceea ce tot prostu shtie sa faca sa puna taxe! (Le superéthanol E85 étant un mélange de 85 % d'éthanol avec 15 % d'essence, les automobilistes n'acquitteront la taxe intérieure de consommation (anciennement TIPP) que sur les 15 % d'essence.)

 6. #6
  FLEX-IBIL Expert
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Mall d'Ovax
  Posts
  5,282
  Posts Thanks / Likes

  Default Dar neofalina?

  Mai gasesc pe undeva neofalina?


  Ca am o retzeta turrrrrbo!
  LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
  NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

  Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

 7. #7
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Am vazut la salonul auto masini serioase (Toyota Landcruiser) care mergeau pe uleiul uzat de la friteuză ...

  E timpul sa mancati mai multi cartofi prajiti
 8. #8
  Târnacopist Expert
  Join Date
  Dec 2005
  Location
  /home/satwien/
  Posts
  6,001
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Uite, am gasit ceva interesant, sper sa raspunda la subiect mai bine decat am facut-o eu. Cititi cu atentie partea care se refera la problemele sistemului de alimentare!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ethanol_fuel

 9. #9
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Alexandria
  Posts
  193
  Posts Thanks / Likes

 10. #10
  Member Mentor
  Join Date
  May 2003
  Location
  Pays basque Eskual herria
  Posts
  978
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Week end-ul trecut am fost cu nishte prieteni sa ne amuzam pe circitul de la Nogaro, nu am concuraat ca tzin la zilele mele ,un prieten a facuto shi il doare capul shi acum de la greutatea pe care o avea capul lui cu casca la anumite accelerari shi decelerari foarte greu de suportat de organism cind nu ai un anumit antrenament fizic, dar de ce va vorbesc de asta pentru ca am avut ocazia sa intilnesc pe cineva care era acolo cu o Suba-Buba Imprezza WRX STI 330 cai modificata din 2004 shi care mergea pe ETHANOL de vreun an jumate , ce placere mi-a facut sa vad asha ceva caci pana acum nu auzisem pe nimeni sa fi incercat pe motor cu turbo ,e deci clara treaba cel mai tare a fost ca la pompa circuitului puteai chiar sa te serveshi in E85 sau E100!

 11. #11
  Member Mentor
  Join Date
  Jan 2007
  Location
  dans les Alpes
  Posts
  624
  Posts Thanks / Likes

  Default

  sabbul meu de 2,2 l si 175 cai merge beton din februarie pe ethanol...nici o modificare nu a suferit inainte si nu da semn ca ar avea ceva probleme(cei de la saab mi_au comfirmat) partea nasoala este ca E85 sa scumpit cu cativa centi...
  Last edited by batranul; 15th November 2008 at 12:32.
  -IRIS-une legende vivante...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top