Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default Am si eu o problema

    Salut,
    Am un dm 500 care nu vrea sa se mute de la un satelit la altul dupa ce salvez pozitiile.
    Am schimbat: cablu, mufe, lnb, motor...nu mai stiu ce sa mai schimb. Ma gandeam ca este ceva din receptor dar odata ce-mi duce motorul n stanga/dreapta cred ca e bun, nu?De iesit imi ies 18V (am masurat) chiar 18.4V. Am scanat satelitii manual, am bagat liste de pe net...nimc. Cine ma poate ajuta? De o saptamana ma chinui...va rog.

    P.S. si primul si al 2-lea motor imi functioneaza perfect pe topfield. 1 este stab 100HH si celalalt stab 120HH

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca ai un dm 500 , de ce nu pui frumos un gemini 4.3 curat:P)
    pui lista de satelisti a lui @first_zipper de aici:
    http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=62765&page=3

    nu inainte de a intra in var/tuxbox/ sters satellites.xml
    si var/tuxbox/config/enigma /sters tot ceea ce e legat de buqete , tv radio si servicii

    si daca dupa uploadarea listei si un restart frumos , il pui in mod USALS cu coordonatele corecte
    (daca nu le stii cauta in google earth locatia ta ) musai sa marga

    bafta , si zii ce a iesit

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai acum gemini 4.31 am incercat 4.0, 4.20

  4. #4
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Timisoara
    Posts
    2,363
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Le-ai pus cu nullmodem?


  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Vasilis View Post
    Le-ai pus cu nullmodem?
    da, am incercat si cu null si prin retea

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Astazi am schimbat si receptorul. Nu s-a schimbat nimic. Sant convis ca undeva nu fac bine.
    Iata cum procedez: Ma duc pe astra manual, salvez (pozitia1), scanez. Apoi merg pe hotbird. Salvez (pozitia2), scanez. Dau un restart la receptor, dau pe un canal de pe hotbird, functioneaza iar apoi dau pe un canal de la astra. Antena ramana intepenita.
    Ce naiba o avea?
    P.S. in menu este setata optiunea many satelites via diseq rotor

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai completat corect 'Orbital position' ?
    De ex. ptr. Astra1: Orbital position=192, Direction=East
    Ptr. Hotbird: Orbital position=130, Direction=East
    ...

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by K-storu View Post
    Astazi am schimbat si receptorul. Nu s-a schimbat nimic. Sant convis ca undeva nu fac bine.
    Iata cum procedez: Ma duc pe astra manual, salvez (pozitia1), scanez. Apoi merg pe hotbird. Salvez (pozitia2), scanez. Dau un restart la receptor, dau pe un canal de pe hotbird, functioneaza iar apoi dau pe un canal de la astra. Antena ramana intepenita.
    Ce naiba o avea?
    P.S. in menu este setata optiunea many satelites via diseq rotor
    Mi-a fost lene sa scriu, dar uite un copy/paste de pe pagina de first steps DM al lui Mr.mxptylpk(Misi te omor pentru nickul asta, nu retin niciodata cum se scrie corect):
    "Setaţi LNB 1 la fiecare satelit la care vreţi să-vă uitaţi, lăsaţi un satelit cel puţin (la care nu vreţi să vă uitaţi) pe configuraţia LNB 0. Dacă vreţi să-vă uitaţi pe toate dintre sateliţii din listă tot trebuie să lăsaţi una setat pe LNB 0. Mai trziu (după ce facem upload la satelites.xml) puteţi să reveniţi aici şi să configuraţi un alt satelit pe această poziţie, şi să setaţi pe LNB 1 satelitul care aţi lăsat pe LNB 0 n acest moment."
    E o idee, incearca sa citesti ce scrie aici
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    ...
    "Setaţi LNB 1 la fiecare satelit la care vreţi să-vă uitaţi, lăsaţi un satelit cel puţin (la care nu vreţi să vă uitaţi) pe configuraţia LNB 0. Dacă vreţi să-vă uitaţi pe toate dintre sateliţii din listă tot trebuie să lăsaţi una setat pe LNB 0. Mai trziu (după ce facem upload la satelites.xml) puteţi să reveniţi aici şi să configuraţi un alt satelit pe această poziţie, şi să setaţi pe LNB 1 satelitul care aţi lăsat pe LNB 0 n acest moment."
    E o idee, incearca sa citesti ce scrie aici
    Este cineva care face asa? Am citit si eu instructiunile astea inca pe vremea cand mi-am luat dreambox-ul dar mi s-a parut aiurea sa setez 2 lnb-uri (lnb 0 si lnb 1) cand de fapt eu am un singur lnb.
    Intotdeauna am lasat lnb 0 la toti satelitii si merge foarte bine asa.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    Este cineva care face asa? Am citit si eu instructiunile astea inca pe vremea cand mi-am luat dreambox-ul dar mi s-a parut aiurea sa setez 2 lnb-uri (lnb 0 si lnb 1) cand de fapt eu am un singur lnb.
    Intotdeauna am lasat lnb 0 la toti satelitii si merge foarte bine asa.
    Era o idee... eu-s cam incepator in domeniu
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  11. #11
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @K-storu
    Nu ne-ai spus dacă motorul tău ştie USALS.
    Dacă ştie, lasă setările! Pune bifa pe USALS, bagă coordonatele şi trebuie să meargă.
    Dacă nu ştie, nseamnă că ai o problemă (soft sau hard) de nu poţi memora poziţiile.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Omul zice ca
    1 este stab 100HH si celalalt stab 120HH
    deci ambele stiu USALS. Man, pune ultima versiune de Gemini prin dream up pe curat, seteaza corect USALS si scaneaza manual satelitii. Vezi daca asa merge. Abia pe urma incarca lista gata facuta.

  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen View Post
    @K-storu
    Nu ne-ai spus dacă motorul tău ştie USALS.
    Dacă ştie, lasă setările! Pune bifa pe USALS, bagă coordonatele şi trebuie să meargă.
    Dacă nu ştie, nseamnă că ai o problemă (soft sau hard) de nu poţi memora poziţiile.
    Am incercat pe 2 motoare stab 100HH si stab 120HH cred ca ambele sant compatibile. Am scris mai sus ca pe alt receptor (topfield) imi functioneaza ambele fara probleme.

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Jamaica
    Posts
    1,190
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nrares View Post
    Omul zice ca deci ambele stiu USALS. Man, pune ultima versiune de Gemini prin dream up pe curat, seteaza corect USALS si scaneaza manual satelitii. Vezi daca asa merge. Abia pe urma incarca lista gata facuta.
    Asa am facut. Pus Gemini 4.31 prin serial cu dreamUp, scanat astra si hotbird le-am salvat astra fiind pozitia 1 hotbird pe pozitia 2. Am pus si coordonatele bine, insa fara nici un rezultat.

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Man, din cate imi aduc aminte nu cred ca trebuie sa salvezi pozitii nicaieri. Ai dat pozitia corecta la locatie? Adica latitudine si longitudine?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top