Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default PRO TV si Antena 1, cele mai credibile

  O cercetare CSOP arata ultimele perceptii referitoare la piata TV
  Cele mai credibile televiziuni sunt Antena 1 si PRO TV, iar telespectatorii o aleg pe cea dintai atunci cand vine vorba de emisiuni de divertisment si umor si pe cea de-a doua pentru filme. Concluzia se desprinde dintr-o cercetare CSOP comandata de postul din Baneasa.
  32,4% din cei chestionati in omnibusul care a avut loc in perioada 25 mai-8 iunie au raspuns, referitor la Antena 1: „Este un post in care cred”. Procentul celor care au facut aceeasi afirmatie despre PRO TV este aproape identic, 32,1a. In timp ce televiziunea din Pache Protopopescu s-a mentinut stabila din acest punct de vedere, comparativ cu o alta cercetare a Antenei 1, din februarie, aceasta din urma a crescut cu aproximativ sapte puncte in acelasi interval. O scadere de credibilitate importanta (5%) s-a inregistrat in cazul Realitatii TV, pe care o mai considera credibila doar 9% din repondenti.

  Schimbarile de perceptie

  Realitatea TV mai scade si la perceptia de televiziune in ascensiune (de la 16,3% la 11,9%) si la credibilitatea si calitatea stirilor, dar scaderile nu au drept cauza o schimbare de politica editoriala sesizabila. Explicatia este mai curand contextuala si tine de faptul ca marile televiziuni din Romania au fost eliberate de presiunea PSD, pe care Realitatea TV a simtit-o in decursul anului trecut intr-o masura mai mica, din cauza audientelor de nisa. Cresterea Antenei 1, care a inceput sa bata si ca ratinguri in randurile intregii populatii urbane jurnalul de ora 19.00 al PRO TV, se datoreaza de asemenea lipsei de constrangeri politice. Numai in situatia data, echipa „Observatorului” a putut sa-si etaleze profesionalismul. Este interesant de urmarit ce se va intampla in urmatoarele saptamani la jurnalele Antenei 1, fiindca neoficial campania electorala pentru anticipate a inceput, iar situatia politica a liderului PC si fondatorul Antenei 1, Dan Voiculescu, este precara. Ca dovada faptul ca si in prezent numai 19,5% din cei chestionati cred ca Antena 1 este independenta politic, fata de 22,1% in cazul PRO TV.

  Alte domenii

  PRO TV continua sa stea foarte bine la capitolul filme artistice, cu 36,3 la suta din preferintele publicului, fata de numai 29%, Antena 1. Aceasta din urma s-a specializat, conform raspunsurilor, in productii de divertisment si umor, cu 39,8% si 38,3% din repondenti, fata de 24,5% si 26,6% in cazul PRO TV.
  Intr-o usoara ascensiune se afla si cel de-al treilea post comercial de pe piata, Acasa TV, preferat de 10,9a dintre romani. In cazul femeilor, procentul Acasa TV se apropie de cel al Antenei si PRO-ului (18,5%, fata de 28% si 28,1%).

 2. #2
  Inimos din cale afara Expert
  Join Date
  Feb 2005
  Location
  in my own mind
  Posts
  10,542
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eu unul nu-i mai cred pe nici unul. Erau doua reportaje despre premiul cel mare de la Loto. Pe un post spuneau ca premiul este de 2.400.000 lei noi,pe celalalt 1.800.000 . Cool nu? Iti dai seama la celelalte categorii de stiri ce enormitati se dau. A mai fost un reportaj de stiri despre inundatiile din zona in care stau eu. Dupa ei aici a fost potopul ,in realitate cateva mici parauri revarsate. Atat!
  Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

 1. de unde iau si eu cele necesare :)
  By video in forum Placi DVB
  Replies: 11
  Last Post: 29th December 2006, 21:32
 2. Comparatie intre cele 3 DTH-uri
  By florinamf in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 20
  Last Post: 7th March 2006, 20:54
 3. comparatie intre cele 3 dth-uri
  By alex2000 in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 4
  Last Post: 4th March 2006, 02:02
 4. CELE 38 DE CANALE DE LA FOCUS SAT!!!
  By ovex in forum DTH & Cable-Romania
  Replies: 91
  Last Post: 24th July 2005, 15:18

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top