Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default Realitatea pregateste un canal sportiv

  Trustul Realitatea-Caţavencu pregăteşte lansarea unui nou canal tematic, de sport. Potrivit informaţiilor EVZ, postul ar urma să apară în toamna acestui an şi depinde de câştigarea drepturilor de difuzare pentru Liga I. Pentru cumpă- rarea drepturilor, Realitatea are în vedere colaborarea şi cu alţi jucători de pe piaţa media.

  Liga I, decisivă

  Intenţia grupului Realitatea-Caţavencu vine într-un moment în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) scoate la licitaţie drepturile de transmisie pentru partidele din Liga I. Preţul cerut de LPF este de 18 milioane de euro pe sezon (plus TVA), de trei ori mai mare decât costă în prezent meciurile.

  Sorin Enache, director general Realitatea-Caţavencu, spune că grupul este interesat de meciurile din Liga I. Totodată, Enache a declarat că Realitatea-Caţavencu va cumpăra caietul de sarcini (care costă 40.000 de euro) şi că, în eventualitatea în care ar câştiga licita- ţia, meciurile vor fi transmise pe un canal dedicat nou-înfiinţat. Nu este prima încercare în zona posturilor de sport. Anul trecut, Realitatea a fost în negocieri pentru a cumpăra Telesport (actualul deţinător al drepturilor TV), însă discuţiile nu au dus la niciun rezultat.

  Cumpărare în colaborare

  Realitatea nu exclude o colaborare pentru viitorul canal de sport, având în vedere preţul ridicat al Ligii I. „Am discutat împreună cu alţi jucători de pe piaţă“, a declarat Sorin Enache, director general al grupului Realitatea-Caţavencu, fără a da însă detalii.

  Chiar dacă preţul pentru Liga I este ridicat, majoritatea televiziunilor sunt interesate de partide. Telesport are drept de preempţiune pentru preluarea drepturilor. Şi grupul Intact pregăteşte lansarea unei televiziuni de sport - Arenna TV, pentru care a obţinut deja licenţă. Liga I ar completa portofoliul Antena 1, care a câştigat anul trecut, de la Federaţia Română de Fotbal, drepturile de difuzare pentru meciurile echipei naţionale de fotbal, pentru partidele de fotbal feminin şi cele de fotbal în sală. Kanal D transmite, în prezent, op- ţiunile 1 şi 4 şi îşi doreşte o continuitate. Un actor-surpriză este reţeaua digitală Boom TV, care speră să-şi mă- rească numărul de abonaţi prin cumpă rarea drepturilor pentru Liga I.

  Fotbalul nu este singurul sport intrat în vizorul Realitatea. „Am avut o discuţie cu Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, şi am înţeles că va face o licitaţie. În condiţiile în care vom lua Liga I, iar preţul de pornire pentru meciurile de handbal este de bun-simţ, suntem interesaţi“, a declarat Sorin Enache. (Exact ce se spunea ieri pe RDI aici)Până anul viitor, meciurile din handalul românesc sunt difuzate de sport.ro, canal din portofoliul Pro TV SA.

  Noul canal al Realităţii ar intra pe o piaţă în care cel mai important jucător este Sport.ro, cu o audienţă medie de 30.000 de telespectatori în mediul urban, urmat de Eurosport, cu 20.000 de persoane. Ratingul mediu al celorlalţi jucători se zbate în marja de eroare a studiului de audienţă: Telesport - 6.000-7.000 de telespectatori, Sport Klub şi Sport 1 - cu aproximativ 2.000- 3.000 de persoane .

  Boom Sport sub 2.000 persoane?

 2. #2
  Silver Member Expert
  Join Date
  Jan 2008
  Location
  Oradea
  Posts
  2,539
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Din felul în care este scris articolul nu rezultă faptul că va fi un canal exclusiv pe DTH (şi nici nu cred că va fi).

  Arenna TV nu cred că va apărea, dacă nu vor câştiga drepturile, sau nu vor obţine măcar încă o opţiune importantă în afară de cea de-a doua (care se presupune că va fi pe Antena 1). Asta cu toate că sunt obligaţi să difuzeze meciurile naţionalelor de tineret şi de juniori şi de fotbal feminin şi de futsal. În acest caz probabil că se vor „alia” cu Telesport.

 3. #3
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Oct 2006
  Posts
  462
  Posts Thanks / Likes

  Question

  La cate canale de sport sunt acum pe piata, nu cred ca mai are loc inca unul! Daca Sport 1 n-a avut succes, daramite alt canal...ce o sa dea? Campionatul unei tari care nu intereseaza pe nimeni?
  Deja publicul si-a format preferintele, iar acest canal despre care se vorbeste nu va rezista!
  People tell they're sorry when the evil is already done

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top