Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Question Va rog AJUTOR: in relatia Vista(Home Premium)-Telnet/FTP-DreamBox

    Va rog AJUTOR: in relatia Vista(Home Premium)-Telnet/FTP-DreamBox

    Cine ma poate ajuta cu setari pe Vista(Home Premium), ai sa pot intra cu Telnet/FTP in DM.

    P.S.
    Fostului hpnx9010 i s-a dus HDD-ul.
    Actualmente am, functional, un TOSHIBA SATELLITE A210-199 pe care e instalat Vista Home Premium Ed. + Trend Internet Security 2008(setari la minim si chiar dezactvare).
    Comunic prin telnet cu DM-ul pina la faza de logare(procesele dupa aceasta nedesfasurindu-se)... restul(IOC), atit DreamBox Editor v2.02.00/ DreamBox Control Center v2.95 cit si CuteFTP 8 Professional...

    Mutumesc anticipat

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu folosesc Total Commander si nu au fost niciodata probleme . Ai ceva antivirus cu firewall suparat ? Fara astea , ar trebui sa mearga 101% .

    Eu , se stie , nu folosesc antivirusi si firewall-uri pe PC (doar pe router FW) .

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ********* View Post
    Eu folosesc Total Commander si nu au fost niciodata probleme . Ai ceva antivirus cu firewall suparat ? Fara astea , ar trebui sa mearga 101% .

    Eu , se stie , nu folosesc antivirusi si firewall-uri pe PC (doar pe router FW) .
    acelasi av l-am folosit pe hpnx9010, doar ca era XP SP2

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu are a face @first nu sunt limitari in vista , cu total commander sau winscp sau orice alt soft ce stie ftp tre sa mearga , daca nu e sugrumat de antivirus . opreste-l o sec si incearca sa vezi daca intri asha.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12°E / 44.42°N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dat fiind ca folosesti un produs internet security, modulul firewall poate crea probleme chiar daca este dezactivat
    iti spun asta din experienta mea cu Kerio Personal firewall sub WinXP si cu Eset Smart Security atit sub WinXP cit si sub Vista (32 Business)

    una din solutii ar fi sa dezinstalezi macar temporar pachetul Trend

    banuiesc ca nu se pune problema daca ai dezactivat deja UAC sau daca ai incercat sa rulezi telnet ca administrator

  6. #6
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by imeDB View Post
    dat fiind ca folosesti un produs internet security, modulul firewall poate crea probleme chiar daca este dezactivat
    iti spun asta din experienta mea cu Kerio Personal firewall sub WinXP si cu Eset Smart Security atit sub WinXP cit si sub Vista (32 Business)

    una din solutii ar fi sa dezinstalezi macar temporar pachetul Trend

    banuiesc ca nu se pune problema daca ai dezactivat deja UAC sau daca ai incercat sa rulezi telnet ca administrator
    deci, cu av-ul dezactivat si in "Control Panel--->"Programs and Features"--->"Turn Windows features on or off" avind bifate urmatoarele:



    si cu toate astea...



    ma conectez cu telnet dar ramin la stadiul de prompter...



    Sincer nu am bune cunostiinte de operare Vista, iar in plus nu stiu sa rulez telnet/ FTP ca admin...de asemenea nu stiu cu ce se papa UAC

    P.S. notebook-ul a avut preinstalat Norton, pe care l-am dat jos si am pus ceea ce folosesc de 5 ani..TREND

    sau

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dai sa ruleze ca "windows xp sp2" si administrator , si vezi daca ai file sharing(home use)....sau e in modul ala super ascuns pt aeropoarte

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    26.12°E / 44.42°N
    Posts
    473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca te poti atinge de setarea "Run this program as an administrator" inseamna ca UAC (User Account Control) este activ
    UAC dezactivat = "Run this program as an administrator" inactiv

    sinangel se refera o data la proprietatile de compatibilitate ale programului, desi nu este cazul - este o idee, dar parerea mea este ca nu are rost setarea de run in mod WinXP deoarece telnet.exe este aplicatie proprie a sistemului de operare, deci perfect compatibila (este adevarat ca spre deosebire de XP, in Vista trebuie instalata manual din control panel, dar nu inseamna ca are probleme de incompatibilitate)

    a doua referire a lui sinangel este la setarile de retea
    configuratia cistigatoare la mine este urmatoarea:



    oricum, in ultima instanta, nu ignora varianta in care dezinstalezi macar de test solutia internet security

    in cazul in care vrei sa dezactivezi UAC ai un tutorial special pentru Vista Home aici

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    89
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by first_zipper View Post
    Comunic prin telnet cu DM-ul pina la faza de logare(procesele dupa aceasta nedesfasurindu-se)...
    daca zici ca ajungi la faza de logare, ma gandesc ca firewallul nu-i problema ci e o chestie de protocol, incearca cu asta
    http://www.chiark.greenend.org.uk/~s.../download.html

  10. #10
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by imeDB View Post
    dat fiind ca folosesti un produs internet security, modulul firewall poate crea probleme chiar daca este dezactivat
    iti spun asta din experienta mea cu Kerio Personal firewall sub WinXP si cu Eset Smart Security atit sub WinXP cit si sub Vista (32 Business)

    una din solutii ar fi sa dezinstalezi macar temporar pachetul Trend

    banuiesc ca nu se pune problema daca ai dezactivat deja UAC sau daca ai incercat sa rulezi telnet ca administrator
    Quote Originally Posted by imeDB View Post
    daca te poti atinge de setarea "Run this program as an administrator" inseamna ca UAC (User Account Control) este activ
    UAC dezactivat = "Run this program as an administrator" inactiv

    sinangel se refera o data la proprietatile de compatibilitate ale programului, desi nu este cazul - este o idee, dar parerea mea este ca nu are rost setarea de run in mod WinXP deoarece telnet.exe este aplicatie proprie a sistemului de operare, deci perfect compatibila (este adevarat ca spre deosebire de XP, in Vista trebuie instalata manual din control panel, dar nu inseamna ca are probleme de incompatibilitate)

    a doua referire a lui sinangel este la setarile de retea
    configuratia cistigatoare la mine este urmatoarea:



    oricum, in ultima instanta, nu ignora varianta in care dezinstalezi macar de test solutia internet security

    in cazul in care vrei sa dezactivezi UAC ai un tutorial special pentru Vista Home aici
    Quote Originally Posted by prislea View Post
    daca zici ca ajungi la faza de logare, ma gandesc ca firewallul nu-i problema ci e o chestie de protocol, incearca cu asta
    http://www.chiark.greenend.org.uk/~s.../download.html
    va multumesc de sugestii si sprijin, am urmat recomandarile voastre, dar tot nu merge

    CURIOS, de afara/ outside(de la lucru) merg atit CuteFTP, PuTTY si Telnet
    Sa fie faptul ca nu am Wireless-securizat acasa(testele le-am facut pe wireless) si nu LAN-network


  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    89
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by first_zipper View Post
    va multumesc de sugestii si sprijin, am urmat recomandarile voastre, dar tot nu merge

    CURIOS, de afara/ outside(de la lucru) merg atit CuteFTP, PuTTY si Telnet
    Sa fie faptul ca nu am Wireless-securizat acasa(testele le-am facut pe wireless) si nu LAN-network
    cu acelasi computer?
    cu laptopul vechi nu te legai la fel de net?

  12. #12
    Gold Member Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    4,738
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by prislea View Post
    cu acelasi computer?
    cu laptopul vechi nu te legai la fel de net?
    cu vechiul HP nx9010 mergea atit LAN cit si Wireless , routerul nemodificindu-se sau setarile acestuia.

    Acum pot comunica cu DM-ul doar LAN



    ...ajutati-ma sa scap de cablu ca am un Border Coolie de 5 luni, caruia nu-i plac cablurile

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    89
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu ma prea pricep la vista dar vezi si tu, ca mi se pare in vista, in network center(sau cum i-o zice), trebuie sa spui ce fel de legatura-i. probabil atata timp cat ii necunoscuta ai restrictii. habar n-am.

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @first_zipper ne-am mai rediscutat noi si stiu ca n-ai povesti cu mine , poate de data asta ar trebui sa ma asculti, dar daca ma ai in ignore...nu ai cum:P)
    tzas fi zis sa ma cautzi pe mess si tzil faceam eu ...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top