Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default DM600 + Opticum DM-2800 problema modul GOTO X

    Mi-am montat un motor Opticum DM-2800 si am urmatoarea problema: cand ma duc pe sateliti, numai unii dintre ei se pozitioneaza, pentru restul motorul se duce la 0 sau nu face nimic. Motorul e setat in modul GOTO X, satellites.xml e updateuit din meniu box-ului si arata bine. Cand selectez un satelit care merge, imi apare un mesaj de genul "Please wait for the motor to turn to..." care nu mai dispare niciodata. Dar daca dau o scanare pe un satelit, nu apare mesajul nici daca se misca motorul, si nici scanarea nu asteapta dupa motor. Ceva e bramburit total, dar nu-mi dau seama ce. A mai patit cineva ceva de genul asta?
    Mentionez ca folosesc o imagine Gemini 4.30
    Last edited by mentos; 4th March 2008 at 16:03.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mentos View Post
    Mi-am montat un motor Opticum DM-2800 si am urmatoarea problema: cand ma duc pe sateliti, numai unii dintre ei se pozitioneaza, pentru restul motorul se duce la 0 sau nu face nimic. Motorul e setat in modul GOTO X, satellites.xml e updateuit din meniu box-ului si arata bine. Cand selectez un satelit care merge, imi apare un mesaj de genul "Please wait for the motor to turn to..." care nu mai dispare niciodata. Dar daca dau o scanare pe un satelit, nu apare mesajul nici daca se misca motorul, si nici scanarea nu asteapta dupa motor. Ceva e bramburit total, dar nu-mi dau seama ce. A mai patit cineva ceva de genul asta?
    Mentionez ca folosesc o imagine Gemini 4.30
    Incearca sa debifezi goto x, apoi va trebui sa cauti manual satelitii cu ajutorul sagetilor stanga dreapta, odata gasit satelitul memorezi cu store (cei drept e mai dificil asa, dar asa imi merge de vreo 2-3 ani).

    Dreambox 600pvr, Gemini 4.70, Echostar DSB-2200 2CI Viacces, Motor H-H diseq 1.2, Farfurie de 90.

  3. #3
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci pt raspuns. Pe pozitii fixe pare sa mearga, dar e mai mult de lucru.
    Si tie iti face la fel pe GOTO X? Am cautat pe forumuri si nu am mai vazut pe altii sa se planga ca nu le merge, asa ca m-am gandit ca imi scapa mie ceva. Inca mai sper

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am obs o chestie: in satfind daca schimb transponderele pina la urma gasesc unul pentru care porneste motorul. Nu prea inteleg ce legatura are transponderul cu pozitia satelitului...

  5. #5
    Member Teacher
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Göteborg
    Posts
    246
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca problema este motorul!
    am patit la fel cu un stab H H
    incearca sa vezi daca motorul se misca atit pe frecventze cu polaritate verticala
    cit si pe cele cu polaritate horizontala!
    daca se misca pe ambele atunci nu este motorul
    la mine cind mutam de pe un satelit (ex: thor)
    pe alt satelit(ex: astra) daca canalul pe care vroiam sa il vizionez era cu o polaritate horizontala motorul se muta pe acel satelit fara problema.
    (daca era pe polaritate verticala motorul nu se misca.
    (i-mi aparea pe ecran : turning to 19 gr est si nu se misca motorul)
    incearca sa vezi daca este asa cum am zis eu!
    bafta!

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am dezlegat o parte din mister. Aveam in satellites.xml transpondere din banda C, de aia nu mergea. Daca selectam unul din Ku, pornea. Acum in satfind merge ok. Singura problema care a mai ramas e ca in "motor setup" nu vrea de nici o culoare "go to satellite", decat daca e memorat ca pozitie, desi e bifat gotoxx.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top