Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Junior Member Teacher
  Join Date
  Mar 2008
  Posts
  209
  Posts Thanks / Likes

  Default Configuratie minima pentru 720p x264

  As dori o configuratie minima pentru a putea vedea filmele in format HD pe pc-ul meu fara nici o sacadare dar cu cerinte minime de sistem. M-ar interesa codecuri, filtre, etc.

 2. #2
  Safe User Expert
  Join Date
  May 2005
  Posts
  2,956
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Cea mai slaba configuratie de pc pe care am testat materiale h.264 a fost un pentium 4 2.8 ghz cu 512 ram si placa video de 256.Din cate imi amintesc la 720p nu sunt probleme de redare merge totul lin procesorul se incarca intre 30 si 55% varful maxim a fost la aproape 70%.
  La 1080p redarea pe acel sist este la limita intre redatul corect si o usoara sacadare si desincronizare a sunetului la scenele foarte luminoase si cu multa miscare.

  Cat despre redare core avc pro este de departe cel mai stabil si consuma cele mai putine resurse procesorului.

  decoderul h.264 din power dvd este bunicel , consuma vizibil mai multe resurse fata de core avc pro si are si unele probleme la schimbarea rapida a imaginii dintr-un mediu in altul.

 3. #3
  Safe User Expert
  Join Date
  May 2005
  Posts
  2,956
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by stailus View Post
  cred ca te referi la folosirea lui pe placi video care nu au acc hardware. la una care stie acc hardware nu sunt probleme
  Nu-i vorba de hardware acceleration sau nu , problema persista si in cazul precizat de tine.
  Cred ca tine mai degraba de setarile cu care a fost encodat materialul vizionat (secventa din GOP , cate B frames se folosesc , quantizare , field-uri etc ).Fenomenul nu apare la materiale encodate profesional pe blu-ray.
  Se intalneste la release-uri x264 de pe torrente si la unele materiale de pe net ce sunt encodate in acest format.

  Fenomenul in sine nu-i foarte suparator dar se observa de un ochi antrenat la schimbarea rapida dintr-un mediu in altul (ex trecerea rapida de la un cadru filmat in aer liber cu peisaje aflat in miscare la demararea in tromba a unei masini din parcare , cadru de altfel foarte dinamic in miscare apoi intoarcerea tot repede la mediul anterior sau la altul in maniera descrisa) se creeaza pe ecran usoare dungi subtiri asemanatoare cu cazul cand timpul de raspuns al monitorului nu-i indeajuns de bun pt un anumit joc.

  Nu tine de sistem , si pe un PC foarte performant cu hardware acceleration la placa video pt h264 si tv full HD fenomenul explicat mai sus se intalneste.

  E clar ca problema e la decoder-ul h264 din power dvd (3319a Ultra deluxe 7) verisunea cea mai recomandata pt playback blu-ray si material in sine h264.

  Core avc pro se descurca ireprosabil in toate cazurile si pe langa asta nu "munceste" nici procesorul prea mult.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top