Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31

Thread: JTAG la DM500

  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    430
    Posts Thanks / Likes

    Default JTAG la DM500

    Am un DM500 si vreau sa-i schimb memoria flash cu una mai mare. Eventual sa-i fac si un upgrade de ram ...
    O intrebare ar fi daca exista pe undeva un flash dump cu boot-loaderul ?

    Orice detalii despre problema sant binevenite.

    Atlas

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    430
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ... poate totusi cineva are ceva informatii ........

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    363
    Posts Thanks / Likes

    Default Dream si upgrade

    Quote Originally Posted by Atlas View Post
    ... poate totusi cineva are ceva informatii ........
    Nu ai ce sa-i faci asa ramine,nu e computer sai faci comprimare de memorie, sau upgrade, daca te uiti in rec nu are sloturi de memorie ca in calculator, cipul de memorie e lipit pe placa de baza.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    17
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by iosi View Post
    Nu ai ce sa-i faci asa ramine,nu e computer sai faci comprimare de memorie, sau upgrade, daca te uiti in rec nu are sloturi de memorie ca in calculator, cipul de memorie e lipit pe placa de baza.
    memoria se poate dezlipi de pe placa...si nu ii trebuie sloturi de memorie ca sa ii faci niste modificari

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Paralela 45
    Posts
    374
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by just View Post
    memoria se poate dezlipi de pe placa...si nu ii trebuie sloturi de memorie ca sa ii faci niste modificari
    Ai dreptate. M-a batut si pe mine gandul acesta mai demult. Problema este daca reusesti sa faci proc-ul sa adreseze o memorie mai mare cu acelasi soft.

    Mr. Google cred ca iti poate fi un prieten mai bun decat noi.
    Nu refuza sa gandesti ... macar din cand in cand .

    Netcity


  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    363
    Posts Thanks / Likes

    Default digi upgrade

    Quote Originally Posted by just View Post
    memoria se poate dezlipi de pe placa...si nu ii trebuie sloturi de memorie ca sa ii faci niste modificari
    Cind reusesti sa faci asta arata-ne si noua si sa functioneze. Si ce tip de memorie poti pune.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    430
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by iosi View Post
    Cind reusesti sa faci asta arata-ne si noua si sa functioneze. Si ce tip de memorie poti pune.
    daca ia fi desfacut un dm500 si te-ai fi uitat la memorie si sa cauti pe net sa vezi ce tip este, ai fi vazut ca este un intel, dar cu acceasi configuratie de pini mai sant vreo cateva tipuri doua avand capacitate mai mare (16MB si 32MB).

    deci ar fi doua probleme de rezolvat:
    -un flash dump de boot
    -daca exista pe placa liniile de adrese trase atunci se poate face un upgrade si apoi sa rescri cu un jtag boot-ul in noul flash

  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Atlas View Post
    deci ar fi doua probleme de rezolvat:
    -un flash dump de boot
    Daca inlocuiesti chipul initial il poti citii dupa dezlipire
    Quote Originally Posted by Atlas View Post
    -daca exista pe placa liniile de adrese trase atunci se poate face un upgrade si apoi sa rescri cu un jtag boot-ul in noul flash
    Suprapui ( logic si fizic ) un chip identic , selectia unuia sau altuia o face CPU prin activarea /CE ( de ex ) la cel nou prin intermediu unui I.O anulabil ( ex. ledul standby )
    - Problema suplimentara : banuiesc ca flashul este partitionat pentru 2 tipuri de filesistem .
    -Idee ; pentru AB Ipbox 200 sint moduri pentru ram si SDcard ( http://www.satnews.tv.it/vbforum/showthread.php?t=48017 )

  9. #9
    Plictisit Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca chiar vrei sa-ti bagi mainile in DM iti recomand sa faci operatiunea pe etape, prima data upgrade la RAM, asta este cel mai important cred eu si dupa ce ai reusit cu asta eventual sa treci mai departe si la flash.

    Daca ai nevoie sa citesti flash-ul si sa-l scrii in alta memorie dupa ce-l dezlipesti si nu gasesti alta solutie:

    Eu am un programator PM-48 ( http://www.mqp.com/pm48.htm ) si cateva modele de adaptoare ptr SMD-uri, ( am si o statie de lipire cu aer cald daca n-ai cu ce-l dezlipi/relipi )

    Te uiti aici ce tip de flash este si ce adaptor SMD trebuie ( http://www.mqpelectronics.co.uk/adapters/adapters.php3 ) apoi ma contactezi si-mi comunici sa verific daca am adaptorul respectiv; in caz afirmativ te pot ajuta eu free cu citirea si programarea memoriei in TM.

    L.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    430
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by L_DM500s View Post
    Daca chiar vrei sa-ti bagi mainile in DM iti recomand sa faci operatiunea pe etape, prima data upgrade la RAM, asta este cel mai important cred eu si dupa ce ai reusit cu asta eventual sa treci mai departe si la flash.

    Daca ai nevoie sa citesti flash-ul si sa-l scrii in alta memorie dupa ce-l dezlipesti si nu gasesti alta solutie:

    Eu am un programator PM-48 ( http://www.mqp.com/pm48.htm ) si cateva modele de adaptoare ptr SMD-uri, ( am si o statie de lipire cu aer cald daca n-ai cu ce-l dezlipi/relipi )

    Te uiti aici ce tip de flash este si ce adaptor SMD trebuie ( http://www.mqpelectronics.co.uk/adapters/adapters.php3 ) apoi ma contactezi si-mi comunici sa verific daca am adaptorul respectiv; in caz afirmativ te pot ajuta eu free cu citirea si programarea memoriei in TM.

    L.
    multumesc de oferta
    si eu am un programator Amontec JTAGkey dar am inca probleme cu el sa-l fac sa mearga cu OpenOCD-ul (imi restarteaza winxp-ul ) si mai am si statie cu aer cald; daca rezolv problema cu OpenOCD citirea si scrierea flash-ului prin jtag nu ar trebui sa fie o problema
    si eu sant din tm, putem colabora daca vrei
    atlas

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    430
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Daca inlocuiesti chipul initial il poti citii dupa dezlipire

    Suprapui ( logic si fizic ) un chip identic , selectia unuia sau altuia o face CPU prin activarea /CE ( de ex ) la cel nou prin intermediu unui I.O anulabil ( ex. ledul standby )
    - Problema suplimentara : banuiesc ca flashul este partitionat pentru 2 tipuri de filesistem .
    -Idee ; pentru AB Ipbox 200 sint moduri pentru ram si SDcard ( http://www.satnews.tv.it/vbforum/showthread.php?t=48017 )
    multumesc de link
    o sa-l studiez cu atentie
    atlas

  12. #12
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default O mana de ajutor....

    Salut fiind si eu interesat de acest subiect si cautand pe google pt. optibox-ul meu am gasit urmatoarele:

    - Memory Flash plantat : JS28F640J3D75 - ca fiind un flash de 32mb in capsula "Lead Free 56L TSOP" si avand doar A21:1 si D0:15 (pt. 64mb A22:1 - 128mb A23:1 - 256mb A24:1) acestea fiind traseele pt. adrese deci pt. un maxim de 256mb flash memory lipsa A22,23,24 pt. date (D0:15) sant identice la toate.

    - Memory DRAM plantat : HY57V281620HCT-H memorie 128mb - 4Banks x 2M x 16Bits 54pin TSOP-2 si avand A0:11 si D0-15

    - Memory SDRAM plantat : HY57V561620FTP-H memorie 256mb - 4Banks x16M x 16Bits tot capsula 54pin TSOP-2 si avand A0:12 si D0:15

    In concluzie cele 2 tipuri teoretic se pot schimba cu conditia de a respecta tipul capsulei fiindca altfel va fii nevoie de trasee prin aer de vraping.

    Apropo de modat hard am si eu o intrebare legata de cum se poate realiza o conexiune (adaptor) de la serial la usb folosind acea pereche de 2 x 8 contacte de pe placa (banuiesc ca tot un com sant si acele 16 contacte) si multumesc anticipat.

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    430
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    Salut fiind si eu interesat de acest subiect si cautand pe google pt. optibox-ul meu am gasit urmatoarele:

    - Memory Flash plantat : JS28F640J3D75 - ca fiind un flash de 32mb in capsula "Lead Free 56L TSOP" si avand doar A21:1 si D0:15 (pt. 64mb A22:1 - 128mb A23:1 - 256mb A24:1) acestea fiind traseele pt. adrese deci pt. un maxim de 256mb flash memory lipsa A22,23,24 pt. date (D0:15) sant identice la toate.

    - Memory DRAM plantat : HY57V281620HCT-H memorie 128mb - 4Banks x 2M x 16Bits 54pin TSOP-2 si avand A0:11 si D0-15

    - Memory SDRAM plantat : HY57V561620FTP-H memorie 256mb - 4Banks x16M x 16Bits tot capsula 54pin TSOP-2 si avand A0:12 si D0:15

    In concluzie cele 2 tipuri teoretic se pot schimba cu conditia de a respecta tipul capsulei fiindca altfel va fii nevoie de trasee prin aer de vraping.

    Apropo de modat hard am si eu o intrebare legata de cum se poate realiza o conexiune (adaptor) de la serial la usb folosind acea pereche de 2 x 8 contacte de pe placa (banuiesc ca tot un com sant si acele 16 contacte) si multumesc anticipat.
    daca la asta te referi vezi la:
    http://www.amontec.com/pub/amt_ann003.pdf
    si cauta la pagina 9 la "JTAG RISCWATCH", si nu este COM, este JTAG

  14. #14
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default Memorie mai mare la DM 500 ?? Ar fi super.

    @Atlas - tine-o tot asa ca faci treaba buna si esti pe drumul cel bun (cred )...

    Daca si reusesti o sa intri in manualele de istorie a "Dreamului 500".

    Iti tin pumnii. Bafta !

    Alex TM
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    singurele sheeturi gasite , le-am postat aici http://www.rdi-board.com/showthread....ighlight=sheet
    de mult ma bate gandul sa fac schimbarile de care povestiti pt un dm 7020 .
    am inteles in schimb ca chiar daca as reusi as fac un upgrade de memorie asha cum spuneti voi , desi nu imi imaginez de unde iau inca o memorie de 64 rami (dupa ce am suflat-o la cald pe cea veche) , problema nu ar fi aia problema a fi ca ar trebui schimbat si procesorul , si tare ma tem ca cele 2 nu se imbuca.anumite scule au fost facute pentru anume pretentii , nu cred ca ar fi atat de simplu incat sa schimbi o piesa si sa iti tunezi dreamul cum doresti.
    oricum astept si eu rezultate daca reuseste cineva....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top