Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default Despre Router,lamuriri va rog

    Salutari la toata lumea.
    Postez aici,desi are legatura si cu rubrica PC,dar de instalat am reusit sa-l instalez.Am luat un Edimax Etherrnet ADSL 2+ Router,in locul SpeedTouch-ului 330.Toate bune si frumoase,acuma vine intrebarea,ce fel de cablu i-mi trebuie intre router si DM 500 ?.
    Pana acuma am avut un cablu cred Crossower,intre PC si DM 500,il mai pot folosi sau trebuie altul.In cutia cu Routerul am avut doar un singur cablu.
    Dupa ce ma luminati si o sa-mi procur cablul,vin si cu alte intrebari pentru configurare,pana acuma intre PC si DM 500 a fost simplu,banuiesc ca de acuma incolo nu va mai fi asa de simplu.Si mai ceva,daca voi lega si Laptopul ce fel de cablu trebuie,crossower sau din celalalt.
    Multumiri anticipate,Mayerling.
    .

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    banuiesc ca cartelele de pe pc si router sunt cu functia autosense, asa incat poti pune cablu de care doresti - legatura va fi.
    Drеambox DM-500S + PLi® Jade Edition + GEMBIRD EE3-UNAS-1 (80Gb) + Linksys WAG54G

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by greyMD View Post
    banuiesc ca cartelele de pe pc si router sunt cu functia autosense, asa incat poti pune cablu de care doresti - legatura va fi.
    Aha,multumesc pentru promptitudine,deci daca pun cablul vechi care l-am avut inainte ar trebui sa mearga.Am sa incerc.
    Si mai o intrebare,pare puerila,la Speedtouch aveam (stiam sa-l deconectez si apoi sa-l reconectez,asta pentru RapdSh....re),cu acest router cum pot face asa ceva ?.Multumesc.
    .

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    Salutari la toata lumea.
    Postez aici,desi are legatura si cu rubrica PC,dar de instalat am reusit sa-l instalez.Am luat un Edimax Etherrnet ADSL 2+ Router,in locul SpeedTouch-ului 330.Toate bune si frumoase,acuma vine intrebarea,ce fel de cablu i-mi trebuie intre router si DM 500 ?.
    Pana acuma am avut un cablu cred Crossower,intre PC si DM 500,il mai pot folosi sau trebuie altul.In cutia cu Routerul am avut doar un singur cablu.
    Dupa ce ma luminati si o sa-mi procur cablul,vin si cu alte intrebari pentru configurare,pana acuma intre PC si DM 500 a fost simplu,banuiesc ca de acuma incolo nu va mai fi asa de simplu.Si mai ceva,daca voi lega si Laptopul ce fel de cablu trebuie,crossower sau din celalalt.
    Multumiri anticipate,Mayerling.
    Cablul crossover se foloseste la legaturi directe, iti trebuie celalalt tip...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Cablul crossover se foloseste la legaturi directe, iti trebuie celalalt tip...
    Am sa iau din celelalt ca l-am pus pe cel vechi si nu mere.Multumesc.
    .

  6. #6
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by greyMD View Post
    banuiesc ca cartelele de pe pc si router sunt cu functia autosense, asa incat poti pune cablu de care doresti - legatura va fi.
    Ai banuit bine,azi am luat inca 2 cabluri,si dupa incercare intre Router si PC si Laptop sunt O.K.Dar am incercat si pe cel vechi (Crossower) intre Router si Laptop,si functioneaza si cu asta.Mai ramane sa rezolv si cu DM 500,dar poate maine,ca azi dupa 24 ore de "munca",n-am chef de nimica,mi-e mintea lenesa.(N-am baut nimic,parol).
    .

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    Ai banuit bine,azi am luat inca 2 cabluri,si dupa incercare intre Router si PC si Laptop sunt O.K.Dar am incercat si pe cel vechi (Crossower) intre Router si Laptop,si functioneaza si cu asta.Mai ramane sa rezolv si cu DM 500,dar poate maine,ca azi dupa 24 ore de "munca",n-am chef de nimica,mi-e mintea lenesa.(N-am baut nimic,parol).
    Rezolvat,azi dimineata.Merge intre DM 500 si Router cu ambele tipuri de cablu.Sau nu era Crossower,desi eu atunci cand l-am cumparat asta am cerut,dar in final nu are importanta,principalul ca merge totul O.K.

    Offtopic,
    Nu e de mirare ca ieri am avut pasa proasta,eu lucrez 24 cu 48 liber,deci ieri a fost prima zi libera,azi a doua si deabia maine trebuie sa merg iar la lucru.Ei,si aseara pun ceasul sa sune,azi dimineata ma scol la 5:30,ma spal,ma imbrac si cand sa-mi pun pachetul in geanta i-mi pica fisa ca m-am sculat degeaba.Si asa daca tot eram sculat am finalizat in 10 minute ce nu am fost ieri in stare.Semn de batranete sau probabil trebuie sa mai trec si pe la asta...
    .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top