Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default Probleme cu semnalul pt pachetul "Premiere"

    Imi poate spune cineva de ce nu mai am semnal la "Premiere"? Lucrul asta l-am observat din vara trecuta.Inainte aveam semnal la un nivel de 45-50 % .Am incercat sa misc antena cu pasi milimetrici(am un Skystar 2 cu motor H-H Strong).Nu gasesc absolut nici un program din pachetul respectiv. Culmea e ca sunt foarte multe transpondere de pe Astra 19.2 E pe care nu le receptionez. Digital + e absolut OK(am semnal de 90 %).Primele 20 de transpondere le gaseste fara probleme dupa care vreo 30-40 ... pauza. Recunosc, nu mi-am facut un update la transpondere cam tot de pe vremea aia(nu am net).Si inca un amanunt: ultimul satelit pe care il prind cu semnal relativ acceptabil la limita vestica e Sirius 5 E.Dupa el(Amos sau Thor) ... nimic.De Hispasat nici nu mai vorbesc. La limita estica cel mai bine prind Turksat-ul (42 E). Antena mi-a fost orientata initial luand ca referinta Hotbird-ul.(la scanare nu rateaza nici un transponder-52 % semnal)Am inteles ca ar fi trebuit sa se ia ca referinta Astra 28.2 E.Cat e de adevarat?Mentionez ca sunt din Iasi.

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fa si urmatorul test: intra in progdvb\trasponders\0192 si editeaza (f4) frecventele unde stii ca nu ai semnal adaugand (sau scazand) o unitate la valoarea lor (ex.21=11720,H,27500,34;Premiere si-l faci 21=11721,H,27500,34;Premiere) dupa care salvezi si rescanezi.Eu m-am izbit de aceste probleme dar nu folosesc H-H ci diseq.
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Pe marginea prapastiei. Privind voios (spre voi) in jos!
    Posts
    2,591
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Satelitul de referinta pentru reglarea antenei este satelitul care are pozitia orbitala cea mai apropiata de longitudinea locatiei antenei.
    In cazul tau, longitudinea Iasiului fiind 27.63 grd est, satelitul de referinta (sudul local) este Astra2A (28.2E).
    O actualizare de transponderi este absolut necesara dupa atata timp. Nu e neaparat necesar sa ai net acasa pentru updatare. Poti sa descarci arhiva cu fisierele .ini pentru toti satelitii de aici:
    http://joshyfun.peque.org/transponders/Satellites.zip
    o copiezi pe un CD apoi introduci fisierele in lista de transponderi a aplicatiei DVB pe care o folosesti.
    Din vara trecuta s-au mai schimbat unii transponderi de pe un satelit Astra19E pe altul, insa daca anul trecut ti-au intrat Premierele atunci ai toate sansele sa-ti intre si acum. Cel putin o parte din ele.

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc mult. Am sa incerc si varianta asta. Salutari!

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    8
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am vazut ca esti unul dintre cei mai initiati din forumul asta.Vreau sa te mai intreb ceva: semnalul pe care il am dispare progresiv pe masura ce rotesc antena spre vest: poate fi din cauza pilonului de sustinere al motorului?A fost montat gresit de prima data?

  6. #6
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Banat.Ro
    Posts
    2,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by The Good Diego View Post
    Am vazut ca esti unul dintre cei mai initiati din forumul asta.Vreau sa te mai intreb ceva: semnalul pe care il am dispare progresiv pe masura ce rotesc antena spre vest: poate fi din cauza pilonului de sustinere al motorului?A fost montat gresit de prima data?
    O sa incerc sa raspund in locul lui SLAman: ca sa ai un sistem de rotire bine pus la punct prima data trebuie sa pleci de la un stalp bine montat (fixat), fara joc si care sa fie la 90 de grd (cand pui bolobocul) fata de suprafata Pamantului, pe oricare parte a tevii.Apoi, in functie de locatie fiecaruia, se pleaca la fixarea pe satelitul de pornire (de baza). Sper ca nu te-am incurcat in explicatii
    Video: Vu+Uno (HDD 80Gb) /offset 1.2 H-H/42E<=>30W;
    Optibox Gekko Cable HD
    Audio: Harman Kardon HK680+Monitor Audio B2+WD Elements Play (2Tb)

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Romania
    Posts
    391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Are cineva in tara semnal pe astra 19 E 11914 (Premiere HD ) intre orele 11 am si 5 pm ?
    Daca da cu ce antena ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top