Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Angry DM 500 - o problema pentru mine - atentie, incepator!

    Asa de vreo doua zile in blue panel cand intru la addons si vreau sa vad lista de pe Gemini server imi da eroare:
    Can't resolve hostname!
    Am tot bazait routerul, dar acolo e ok, DM-ul daca il accesez cu protocol telnet prin Putty, e ok. Dau ping catre adrese IP, functioneaza. Dau ping catre www.yahoo.com, ciuciu...
    Aveti idee ce se intampla si cum pot remedia problema asta?
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica in "communication setup" nameserverul, de obicei trebuie sa mearga cu IP-ul de la router.
    Daca nu merge cu IP-ul de la router, poti incerca un un IP de OpenDNS (208.67.222.222 sau 208.67.220.220) sau alt IP de DNS de la providerul de net.

  3. #3
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am avut si eu probleme de genul ala...mergea pana cand ii dadeam restart si apoi pa puiu

    trebuie sa fie pe aici topicul meu dar nu il vad....explicatii cu tot tacamul (fotografii)


  4. #4
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    vezi in router ce DNS ai si baga-l la nameserver in dreambox, trebuie sa mearga si mai verifica o data gateway sa fie adresa routerului.
    Pt incepatori:
    exemplu concret: IP router: 192.168.2.1
    IP pc: 192.168.2.10
    IP dreambox: 192.168.2.20
    DNS se scoate din router sau din pc cu comanda ipconfig /all intr-un command de dos
    start-run-cmd si enter
    ipconfig /all
    DNS servers (primul) se pune in dreambox (de exemplu la mine DNS= 195.130.130.1 )
    dreambox in meniul communication setup
    IP: 192.168.2.20
    netmask: 255.255.255.0
    type:LAN
    Nameserver: 195.130.130.1
    Gateway: 192.168.2.1
    apoi save cu butonul verde
    asta e tot
    baFTA
    un server cteva receivere si ceva pasiune...

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am incercat tot, cred ca-l paste o imagine noua si repun tot pe el...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  6. #6
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up DM 500 - o problema

    seteaza DM cu IP-ul de la router, cu mask si nu uita gateaway... nu de alta dar ca sa stie drumul ....

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armagedon View Post
    seteaza DM cu IP-ul de la router, cu mask si nu uita gateaway... nu de alta dar ca sa stie drumul ....
    Io cred ca azi trece pe la mine @Mr.Mxyzptlk si pe langa niste beri poate reusim sa vedem ce naiba l-a apucat asa din senin... @costinitalia, tu cum l-ai rezolvat la urma?
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce apare in /etc/resolv.conf ?

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    ce apare in /etc/resolv.conf ?
    Daca intru in etc/ acolo am numai dropbear si init.d.... hopa, secunda, l-am gasit, cu ce-l editez sau cum il accesez? Cu Putty il vad
    Last edited by [email protected]; 2nd March 2008 at 13:21.
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti sa vizualizezi cu cat /etc/resolv.conf
    Daca dupa nameserver apare IP-ul de la router, problema poate fi la router, incearca sa-l resetezi.

    [email protected]:~> cat /etc/resolv.conf
    # Generated by enigma
    nameserver 192.168.1.1



    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Daca intru in etc/ acolo am numai dropbear si init.d.... hopa, secunda, l-am gasit, cu ce-l editez sau cum il accesez? Cu Putty il vad

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    Poti sa vizualizezi cu cat /etc/resolv.conf
    Daca dupa nameserver apare IP-ul de la router, problema poate fi la router, incearca sa-l resetezi.

    [email protected]:~> cat /etc/resolv.conf
    # Generated by enigma
    nameserver 192.168.1.1
    Daca din cmd pe PC dau Ipconfig/all la primul dns server imi apare 193.231.189.9 si in resolv.conf apare acelasi lucru... acum ce-i de facut? Teoretic asta ar trebui sa fie DNS-ul Dreamului, nu?
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    Daca din cmd pe PC dau Ipconfig/all la primul dns server imi apare 193.231.189.9 si in resolv.conf apare acelasi lucru... acum ce-i de facut? Teoretic asta ar trebui sa fie DNS-ul Dreamului, nu?
    Poate fi orice IP cu conditia ca la IP-ul acela sa existe un sever DNS valid.
    Eu am incercat la mine IP-ul tau si nu merge (asta nu inseamna ca nu merge nici la tine, este posibil sa fie niste restrictii de clase de IP-uri de la care se accepta conexiuni).
    Ce poti incerca:
    1. pui IP-ul de la router
    2. incerci cu IP-ul: 208.67.222.222 - asta e un IP free de DNS, poate sa-l folosesca oricine, indiferent de provider (vezi www.opendns.com )

    Poti incerca sa editezi direct resolv.conf (de ex. cu DCC) sau modifici in communication setup din meniu, dar sa verifici cu cat daca s-a modificat in resolv.conf.

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    Poate fi orice IP cu conditia ca la IP-ul acela sa existe un sever DNS valid.
    Eu am incercat la mine IP-ul tau si nu merge (asta nu inseamna ca nu merge nici la tine, este posibil sa fie niste restrictii de clase de IP-uri de la care se accepta conexiuni).
    Ce poti incerca:
    1. pui IP-ul de la router
    2. incerci cu IP-ul: 208.67.222.222 - asta e un IP free de DNS, poate sa-l folosesca oricine, indiferent de provider (vezi www.opendns.com )

    Poti incerca sa editezi direct resolv.conf (de ex. cu DCC) sau modifici in communication setup din meniu, dar sa verifici cu cat daca s-a modificat in resolv.conf.
    Pisoii ma-sii, am editat ci DCC, am bagat ce mi-ai dat tu in resolv.conf, am salvat si acum functioneaza... totusi ma roade de ce se oprise dupa un timp in care a functionat ireprosabil? Acum mai am o intrebare si o tai in fata la televizor: cineva daca are rabdare sa-mi explice de la A la Z cum se fac inregistrari si screenshooturi? Multumesc anticipat si scuze ca va stric duminica . Long live the
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53E - -30W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  14. #14
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    @costinitalia, tu cum l-ai rezolvat la urma?
    uite ca am gasit topicul meu
    http://rdi-board.com/showthread.php?...ighlight=tele2

    Quote Originally Posted by [email protected] View Post
    cum se fac inregistrari si screenshooturi?
    io fac pozele din webinterface intrand in 192.168.1.4 (la tine e divers) si apoi ma duc la CONTROL si in stanga am SCREENSHOT si in dreapta apare imaginea. Apoi fac click dreapta pe ea si o salvez SAVE IMAGE AS..

    si inregistrarile se fac cu asta nu l-am probat pentru ca nu am aceasta nevoie


  15. #15
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Pentru nregistrări: How to CIFS

    2. Pentru screenshots: grab
    Se instalează n /var/bin, se dau atribute 755 şi n consola se dă cd /var/bin [enter], iar apoi se tastează grab [enter]. Vei găsi screenshot-ul n /temp.
    E curat ,fără nici un scris şi poţi captura şi meniuri fără să se altereze culorile. The best in town.

    Succes!
    [LEFT]Signature not found... Try again!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top