Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema Satelit

    Salut,
    Imi cer scuze nu am stiut unde sa pun intrebarea,
    Am cumparat din Romania o antena de satellit de la Digi TV eu locuiesc in Spania tehnicul mi-a pus antena pe bloc vad 1400 de programe libere de pe satelitul care emite si DigiTV (Intelsat 1002) Am semnal 98 % dar nu pot prinde programele DigiTV si la cartela smart cand ii dau pornire nu porneste si imi da un mesaj si scrie (NOTA 25 Ca-alarma cartela acces niciodata pereche ) tehnicul de aici din Spania nu stie ce sa faca,cred ca antena e bine pusa din moment ce am semnal 98 % pe satelit. Cunosc pe cineva care are si vede foarte bine din oras. Ce pot sa fac ?

    Cu Stima si Respect

    Rog urgent daca se poate.

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    romania
    Posts
    57
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Prima data spune-ne daca vezi programul "Digi info"./Dupa cum spui ca prinzi peste 1000 programe, ma indoiesc ca antena este orientata corect.In concluzie , trebuie sa vezi cu imagine si sunet programul Digi info, fie ca este sau nu cartela in aparat, fie ca este sau nu activata.Cred ca ai antena orientata pe Hotbird 13E. Intelsat 1002 este mai la vest.
    Last edited by lepetir; 24th February 2008 at 20:36.
    a fost odata ca niciodata.....

  3. #3
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    satelitul e gresit... spunei instalatorului ca digitv se afla la 1W sa o mute mai la dreapta...


  4. #4
    Nepriceput in multe Expert
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    SIBIU
    Posts
    4,538
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daca ne spui niste canale la liber cred ca iti putem spune si ce satelit e

    dar cu siguranta nu esti pe 1 grad west
    mai mult ca sigur te afli pe hotbird =13 grade est daca spui ca prinzi peste 1000 de canale

    deci trebuie sa muti antena mai la dreapta cu 13 grade
    45*49 N , 24* 8 E offset 180 cm Pozitioner Strong , Actuator 21' Strong

  5. #5
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    daca ne spui niste canale la liber cred ca iti putem spune si ce satelit e

    dar cu siguranta nu esti pe 1 grad west
    mai mult ca sigur te afli pe hotbird =13 grade est daca spui ca prinzi peste 1000 de canale

    deci trebuie sa muti antena mai la dreapta cu 13 grade
    notele apar numai pe programe digi, iar cic13 la 25 iti trebuie activare daca iti merge otv-ul da-mi pm seria de cartela...
    dm500s Vu+Zero hss1170...ş maxim şasă cai frumoşi

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    124
    Posts Thanks / Likes

    Default

    antena este pe alt satelit pt madrid pune antena in 43 grade si fixeaza sudul
    este la 1 grad v .pune receptorul pe fregventa 12643h27500 si vei reusi.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    124
    Posts Thanks / Likes

    Default

    spune unde te afli in spania sa iti trimit datele de fixare a antenei

  8. #8
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    spaniolule, fii calm si incearca sa ii dai omului un sfat, n-are sens sa te enervezi pentru asta ca poate nu cunostea alte persoane care monteaza antene si a apelat la primul venit. sa nu-i fi pus antena pe astra, poate "tehnicul" credea ca echipamentul e pentru d+

  9. #9
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cic_13, link-ul http://www.satlex.ro/ro/azel_calc.html te va ajuta sa reglezi antena, introdu datele care se cer in pagina, reglezi antena dupa ce iti arata calculatorul si la urma mai ajustezi pe semnal unghiul de inclinatie al lnb-ului, elevatia si azimutul. nu-ti trebuie decat o busola ca sa gasesti cu aproximatie pozitia antenei. succes.

  10. #10
    soy madridista! Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Regatul Unit
    Posts
    937
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cic_13 View Post
    Salut,
    Imi cer scuze nu am stiut unde sa pun intrebarea,
    Am cumparat din Romania o antena de satellit de la Digi TV eu locuiesc in Spania tehnicul mi-a pus antena pe bloc vad 1400 de programe libere de pe satelitul care emite si DigiTV (Intelsat 1002) Am semnal 98 % dar nu pot prinde programele DigiTV si la cartela smart cand ii dau pornire nu porneste si imi da un mesaj si scrie (NOTA 25 Ca-alarma cartela acces niciodata pereche ) tehnicul de aici din Spania nu stie ce sa faca,cred ca antena e bine pusa din moment ce am semnal 98 % pe satelit. Cunosc pe cineva care are si vede foarte bine din oras. Ce pot sa fac ?

    Cu Stima si Respect

    Rog urgent daca se poate.
    suna la 608004984 si te rezolv repede cu antena.
    "Lumea este condusa de cu totul alte persoane decat cele pe care le vad neinitiatii" - Benjamin Disraeli

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    124
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sa fim seriosi spaniolule nu ajunge montarea antenei la 150 de euro .montajul de la o firma de profil este intre 60 si 90 de euro ,
    iar in zona madridului am vazut anunturi cu 150 de euro pachet intreg cu montaj pt canale romanesti pt W2(receptor ,antena .....)Cine a montat antena nu stie nimic de sateliti,sau a montat-o el si avand in vedere ca receptorul are introdus satelitul hotbird a prins semnal.montare antenei ce am inteles eu variaza la instalatorii romani de la 30 pana la 60 euro din cele auzite de mine.
    FIECARE SE DESCURCA CUM POATE.
    ACEST FORUM ESTE PT A SPUNE OPINIA FIECARE SI SA NE AJUTAM DACA PUTEM

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca te gandesti ca doar taxiul costa intr-un oras marisor pe o distanta de 6-8km cel putin 20E (dus intors) nu pra are cum sa ceara doar 30-60E cel care monteaza o antena pentru ca in scurt timp ar trebui sa se orienteze spre ceva mai profitabil!
    Munca patriotica la un prieten sau la un cunoscut e altceva.
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

  13. #13
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ardu67 View Post
    Daca te gandesti ca doar taxiul costa intr-un oras marisor pe o distanta de 6-8km cel putin 20E (dus intors) nu pra are cum sa ceara doar 30-60E cel care monteaza o antena pentru ca in scurt timp ar trebui sa se orienteze spre ceva mai profitabil!
    Munca patriotica la un prieten sau la un cunoscut e altceva.
    Parca ar sapa la antena aia toata primavara ca sa ia 150 euro,aia sint calicii, se poate si la un pret mai rezonabil,nu e nava cosmica,hai sa fim seriosi...

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    1
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de 2 zile nu am semnal...am 10%...am mishcat un pic antena shi-a revenit ptr cateva secunde....shi dupa aceea nimik...am mishcat antena in toate pozitziile posibile shi nu mai trece de 10% semnal...imi poate da cineva un sfat...plz (madrid)

  15. #15
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irimia View Post
    de 2 zile nu am semnal...am 10%...am mishcat un pic antena shi-a revenit ptr cateva secunde....shi dupa aceea nimik...am mishcat antena in toate pozitziile posibile shi nu mai trece de 10% semnal...imi poate da cineva un sfat...plz (madrid)
    Desi sunt convins ca nu asta era sfatul pe care il voiai... Cheama un specialist. Spaniol sau roman, nu conteaza. Spune-i sa iti regleze antena pe Intelsat 10 02, 1W.

    Bafta

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top