Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Thread: Receptor+SS2

  1. #1
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default Receptor+SS2

    Domnilor,
    Am doua receptoare si un SS2. Am un LNB cu doua iesiri: un cablu merge la un receptor care e intr-o camera iar celalalt cablu la alt receptor intr-o alta camera. Intr-una din camere am si PC-ul pe care am un SS2 .
    Intrebare:cum fac sa dau semnal si la receptor si la SS2 incat sa lucreze independent?
    Solutia cu legarea SS2 la ANT OUT de la receptor nu e valabila. Adica SS2 la scanare nu "vede" toate canalele.
    Am luat un spliter(o intrare si doua iesiri) de la Tehnic B dar nu face nimic semnal 0 pe receptor si la fel si pe SS2.
    Rog specialistii sa-si spuna punctul de vedere.

    Multumesc
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  2. #2
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Spliter sau comutator diseq?
    Dar oricum nu cred sa-ti mearga si rec si ss2 in acelasi timp pe polarizari diferite...in actuala configuratie
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  3. #3
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by abadon View Post
    Spliter sau comutator diseq?
    Dar oricum nu cred sa-ti mearga si rec si ss2 in acelasi timp pe polarizari diferite...in actuala configuratie
    Spliter, diseq e cu mai multe intrari si o singura iesire(din cate stiu eu).
    Oameni buni, atata vreme cat semnalul se imparte in doua de ce n-ar merge independent fiecare? Nu gasesc piesa care sa faca asta. Vreo informatie, solutie?
    Astept si alte pareri.
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    Tm
    Posts
    320
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un LNB cu 4 iesiri HL, HH, VL, VH sumator si apoi distribuitor in cate parti vrei!
    Skystar2, SG-2100, 2xDolce, 1xDigi, poz. Strong x 1.2 Fe

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    ...atata vreme cat semnalul se imparte in doua de ce n-ar merge independent fiecare? Nu gasesc piesa care sa faca asta.
    Nu se poate asa, daca vrei independenta iti trebuie cate un cablu la fiecare receiver.
    @ardu67
    LNB-ul de care vorbesti se numeste Quattro, iar sumatorul si distribuitorul se numesc multiswitch. Acum 5 ani era buna solutia, dar acum exista LNB Quad, adica un Quattro cu switch integrat.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucuresti/Pajura
    Posts
    173
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    Am luat un spliter(o intrare si doua iesiri) de la Tehnic B dar nu face nimic semnal 0 pe receptor si la fel si pe SS2.
    Rog specialistii sa-si spuna punctul de vedere.

    Multumesc
    Cumpara un swich diseq 2.0 de la peruvision (centauri cehesc) si incearca-l pe ala. Dar vezi ca trebuie sa lipesti mult cu letconu la ele asa fel incit capetele cablurilor sa ramina pe filetul swichului. Cred ca are si amplificator incorporat swichu' ala, am montat un extra amplificator de linie "de proba" sa vad cum ar fi cu 20 db mai mult dar nu-l lasa swichu si (cu ampu) se pierd din canale... Mie i-mi merg toate brici, cu invacomu de la peru (80 roni) si antena de 0.90 vad 29 canale premiere. Au piese bune baietzii... Bafta la lipit, sa-ti mearga configurarea !
    area51channel6.homelinux.com - Am revenit dar din pacate nu mai am aceasta adresa pe dyndns.

  7. #7
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am vaga impresie ca s-a confundat subiectul sau se executa un usor misto. Eu ma las de meserie. Poate imi explica si mie cineva, ca la incepatori, cum conecteaza un switch diseq doua receivere la un LNB si sa vezi canale independent pe cele doua receivere, ca asa a fost intrebarea. Iar raspunsul o sa-l postez la sectiunea sfaturi utile.

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Timisoara
    Posts
    803
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Am vaga impresie ca s-a confundat subiectul sau se executa un usor misto. Eu ma las de meserie. Poate imi explica si mie cineva, ca la incepatori, cum conecteaza un switch diseq doua receivere la un LNB si sa vezi canale independent pe cele doua receivere, ca asa a fost intrebarea. Iar raspunsul o sa-l postez la sectiunea sfaturi utile.

    @Kroky

    Pai nu te-ai prins inca, acest forum si nu numai, s-a umplut in ultima vreme te tot felul de l'useri care daca si-au tras si ei o antena si conserva de digi pe care au resetat-o de n ori se cred acu maestri in aceasta directie. Eu unul daca nu ai observat in ultimi 2 ani m-am retras asa usor din a mai citi forumul si cu atat mai mult de a da un reply.
    TM-Ant. Kovosat 1.4M, LNB MTI 0.8dB, Echostar AD-3600-IP VIACCESS, FreeCAM 2-20, Season Interface, Digisat Pro, Satlook Micro+, etc.

  9. #9
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by abadon View Post
    Spliter sau comutator diseq?
    Dar oricum nu cred sa-ti mearga si rec si ss2 in acelasi timp pe polarizari diferite...in actuala configuratie

    Eu nu cred ca raspunsul meu este un mishto.....sau nu-mi dau eu seama
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by abadon View Post
    Eu nu cred ca raspunsul meu este un mishto.....sau nu-mi dau eu seama
    Fii linistit,nu a fost despre tine vorba.
    .

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by abadon View Post
    Eu nu cred ca raspunsul meu este un mishto.....sau nu-mi dau eu seama
    Ti-a raspuns Mayerling mai sus, nu era vorba de tine, aceeasi intrebare as fi pus-o si eu.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucuresti/Pajura
    Posts
    173
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by don Pedro View Post
    Domnilor,
    Am doua receptoare si un SS2. Am un LNB cu doua iesiri: un cablu merge la un receptor care e intr-o camera iar celalalt cablu la alt receptor intr-o alta camera. Intr-una din camere am si PC-ul pe care am un SS2 .
    Intrebare:cum fac sa dau semnal si la receptor si la SS2 incat sa lucreze independent?
    Solutia cu legarea SS2 la ANT OUT de la receptor nu e valabila. Adica SS2 la scanare nu "vede" toate canalele.
    Am luat un spliter(o intrare si doua iesiri) de la Tehnic B dar nu face nimic semnal 0 pe receptor si la fel si pe SS2.
    Rog specialistii sa-si spuna punctul de vedere.

    Multumesc
    Incearca sa pui dupa lnb-ul cu doua iesiri un SWICH DISEQ apoi pe firul din camera cu ss2 si receiverul nr 1 un splitter... Am inteles ca un swich ar schimba/transforma polaritatea oarecum... Pe ss2 pune dvbdream si cind adaugi satelit in setari sa fie neaparat pe KU-linear(universal) ca la versiunea noua ii sare automat pe altceva (NA-bandstacked...etc). Asta chiar daca lnb-ul e destept si poate contine swich incorporat. Al doilea fir din camera 2 trece-l sau nu prin swich, vezi cum merge... Sa-mi zici si mie ce a iesit... Posibil sa ai nevoie si de un filtru pe fir, cum e cel de la astral sau rds dar ala din cite stiu este doar pentru modemuri/internet... Lasa-l...
    Last edited by vladro2; 26th February 2008 at 05:01.
    area51channel6.homelinux.com - Am revenit dar din pacate nu mai am aceasta adresa pe dyndns.

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @vladro2
    Acum vorbesc serios, tu chiar crezi ce ai scris in cele doua posturi de mai sus? Nu de alta, dar e pacat de banii si de timpul lui donPetro si ce e mai rau, nu invata nimic din asta fiindca e total gresit. Nu am sters posturile ca sa nu se interpreteze altfel, dar te rog sa te gandesti mai mult inainte de a scrie. Fara suparare, e un sfat prietenesc!

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Bucuresti/Pajura
    Posts
    173
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum 5 ani era buna solutia, dar acum exista LNB Quad, adica un Quattro cu switch integrat.
    Daca asta este ultima solutie atunci poti sterge ce am scris pina acum... Eram si eu curios daca-i merge.
    area51channel6.homelinux.com - Am revenit dar din pacate nu mai am aceasta adresa pe dyndns.

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    949
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Domnilor,
    Multumesc pentru informatii.
    In urma celor scrise mai sus am inteles urmatoarele (rog sa fiu corectat daca gresesc,la modul cel mai serios):
    - nu se poate imparti un semnal in 2,3 etc dupa iesirea din-un LNB incat sa functioneze doua sau mai multe receptoare independent.
    - pentru a functiona independent trebuie plecare separata din LNB pentru fiecare receptor, cablu separat, gaura separata in tocul de la geam si nervi si certuri la un loc cu nevasta-mea si soacra-mea pentru enspemii de cabluri prin casa si gauri in ferestre .
    Daca tehnica moderna nu poate imparti un semnal in doua .....cred ca ma las de "meserie".

    Al D-vs,
    Don Pedro
    Parabola 1,5 Al;DiseqC1.2;Strong SRT A12 maxi;LNB Inverto Twin 0,3 db, 1X DIGI, OPTIBOX 500, Skystar 2 r2.3

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top