CNA a acordat īn sedinta publica de joi, 7 iulie, o licenta audiovizuala pentru televiziune prin satelit pentru societatea Mega Press FM SRL din Baia Mare si una de radio prin satelit pentru societatea Vocea Evangheliei.

Reprezentantul Mega Press, prezent la sedinta, a spus ca societatea a obtinut o licenta de televiziune prin cablu īn urma cu trei saptamīni, pe care s-a decis sa o extinda la nivel regional. De asemenea, el a precizat ca, īmpreuna cu alti colegi, a condus proiectul Alpha TV Baia Mare, care s-a bucurat de o audienta buna.

Intentia societatii este de a extinde emisia postului local de cablu din Baia Mare la nivel regional, īn toata Transilvania. Studioul va functiona din Baia Mare si se are īn vedere ca semnalul sa fie ridicat de la o statie din Bucuresti.

Programul cuprinde o grila de 12 ore pe zi si trei ore de reluari. De asemenea, reprezentantul companiei a declarat ca are īn vedere achizitia de filme rusesti care nu mai sīnt difuzate la ora actuala si, īn plus, sa realizeze o grila de filme sub titlul ˝Cinemateca Sentimentala˝.

Īn cadrul aceleiasi sedinte, societatea Vocea Evangheliei din Bucuresti, care opereaza postul de radio cu acelasi nume, a primit o licenta audiovizuala prin satelit. Postul de radio intentioneaza ca prin accesul la un satelit sa beneficieze si de o cuprindere europeana a transmisiei.

Detinatoarea licentelor audiovizuale este societatea Vocea Evangheliei SRL, ai carei actionari sīnt Cultul Penticostal - Biserica Lui Dumnezeu Apostolica – 33,33 la suta, Cultul Crestin Baptist Din Romānia – Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste Din Romānia – 33,33 la suta si Cultul Crestin Dupa Evanghelie - Uniunea Bisericilor Crestine Dupa Evanghelie – 33,33 la suta.

Īn Romānia au fost acordate pīna acum 24 de licente de radio prin satelit si 82 de televiziune prin satelit, dintre care una, respectiv 18, au fost anulate. Dintre licentele acordate, au primit decizii de autorizare doar 17 de radio si 34 de TV, acestea fiind, de fapt, cele care functioneaza.

Īn Romānia exista īn prezent 4872 de licente audiovizuale, 886 de societati care detin licente si 8623 de localitati unde exista licente.