Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default Tuner HSS 5160 mai sensibil decat la HSS 1160 ? ? ? ?

    am o nelamurire... Pe antena reglata ptr DIGI nu-mi intra decat foarte slab sau aproape deloc anumite canale pe HSS 5160. Antena este reglata foarte bine de un specialist cara a venit cu un aparat ciudat mare cu ecran si 1000 de butoane, care se ocupa doar de asa ceva. Apoi la aceiasi antena, fara sa-i fac vreo modificare, am legat un HSS 1160 si merge perfect E vb de urmatoarele canale: ProTV, Ant2, KanalD, Acasa, HBO Comedy, ProCinema, AXN-urile, DiscoveryRO si NatGeo Wild. Cu alte cuvinte, pe HSS 5160 daca mut pe vreunul din canalele astea, imi spune intai semnal slab sau lipsa semnal, apoi dupa vreo 2 minute apara aleator imaginea, adica cateodata da, cateodata nu.. De ex mut de pe TVR1 pe DiscoveryRO, am cateodata sansa sa apara imaginea. dar daca mut de pe TVR1 de ex pe PrimaTV, merge bine. Am facut testul cu un HSS 1160 pe aceiasi antena...fara probleme! Calitatea de semnal imi indica 98% iar nivelul intre 75 si 80%... Tot asa imi arata si pe HSS 5160 doar ca la unele canale calitatea mai sare intre 60 si 80... Are ceva mai deosebit HSS 5160? sau trebuie sa-l chem pe meshter inca o data sa regleze fin antena?

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Timis
    Posts
    799
    Posts Thanks / Likes

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    INEBUNESC o iau razna! Cu HSS 5160 nu mai pot viziona PrimaTV, National, Antena3, B1 si nu mai stiu care... Intru in meniu la programele care merg imi arata nivel 58% si calitate 98%.. Daca leg in locul lui un HSS 1160 merge perfect, toate canalele functioneaza si imi arata nivel 75% si calitate 98%.. Ce tre sa-i fac lui 5160 sa-mi arate programele pt care mai si platesc? Pot sa ma duc la caserie si sa-l schimb cu un HSS 1160? Contractul abia de juma de luna l-am facut..

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by buburuza View Post
    INEBUNESC o iau razna! Cu HSS 5160 nu mai pot viziona PrimaTV, National, Antena3, B1 si nu mai stiu care... Intru in meniu la programele care merg imi arata nivel 58% si calitate 98%.. Daca leg in locul lui un HSS 1160 merge perfect, toate canalele functioneaza si imi arata nivel 75% si calitate 98%.. Ce tre sa-i fac lui 5160 sa-mi arate programele pt care mai si platesc? Pot sa ma duc la caserie si sa-l schimb cu un HSS 1160? Contractul abia de juma de luna l-am facut..
    Te duci la casierie sau la service PF si ti-l schimba daca e defect, daca nu vrei sa te deplasezi, vezi threadul cu echipele service DigiTV, suna la serviiul clienti si in 24 de ore vin cei de la service si remediaza problema.
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    spot 3
    Posts
    23
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba cablul si nu mai trebuie sa chemi nici o echipa.

  6. #6
    Stargate FAN Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    aproape de Cluj
    Posts
    288
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate că s-a schimbat ceva între timp, dar eu ştiam că dacă zici de un tuner că e mai sensibil înseamnă că e mai bun. Nu?
    Din titlu reiese că tunerul din 5160 e mai bun ca ăla din 1160.

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gusty View Post
    Schimba cablul si nu mai trebuie sa chemi nici o echipa.

    Cablul de ce cablul Doar am incercat chiar cu DOUA HSS1160 si merge perfect... Plus ca virgula cablul e tras prin perete vo doo etaje , nu am cum, si nu vad de ce

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dondos View Post
    Poate că s-a schimbat ceva între timp, dar eu ştiam că dacă zici de un tuner că e mai sensibil înseamnă că e mai bun. Nu?
    Din titlu reiese că tunerul din 5160 e mai bun ca ăla din 1160.
    Mda..scuze ca poate nu m-am exprimat cum trebuie..e mai sensibil la probleme..adica mai sensibil cu semnalul... mai greu de prins, tre sa-l bumbulesti mai mult decat pe altu.. asta era nedumerirea mea, Uite de ex si acum, anumite canale nu merg pe 5160, dar mai inainte am legat 1160 si merge beton...

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Location
    romania
    Posts
    57
    Posts Thanks / Likes

    Default

    5160 este mai prost ca inaintasii, plus ca nu arata nivel de semnal corect.A fost un topic pe acesta tema cind au aparut pe piata.Rezolvarea este un Humax sau....Dream.Din cite inteleg cablul este in perete, si de obicei nu este calitatea cea mai grozava.Incearca cu un amplificator pe cablu montat in pod unde este antena sau distribuitorul.
    a fost odata ca niciodata.....

  10. #10
    Stargate FAN Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    aproape de Cluj
    Posts
    288
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai încercat să-l resetezi şi să scanezi canalele din nou?

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dondos View Post
    Ai încercat să-l resetezi şi să scanezi canalele din nou?
    Daca-l resetez si dau scan din nou, nu mai gaseste toate canalele.. lipsesc vreo cateva, HBO, DiscoveryRO, si inca cateva.. pur si simplu nu le gaseste... daca fac aceiasi chestie pe aceiasi antena cu un 1160 merge bine, scaneaza, gaseste, functioneaza..totul ok.. asa ca dupa ce dau un reset si un scan cu 5160 si are lipsuri in gestiune, il iau fain frumos si ma duc cu el la parintii mei care au si ei o antena, ii dau acolo scan, gaseste totul, vin cu el acasa dar tot nu pot viziona anumite programe... Repet, pe antena mea am incercat alte doua HSS1160, si ambele merg perfect, toate programele, scan fara probleme, etc..

  12. #12
    Stargate FAN Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    aproape de Cluj
    Posts
    288
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dacă 5160-ul merge bine la părinţi, pe altă antenă, însemnă că la antena ta e defect LNB-ul. Şi mie mi-a murit unu´. Nu mă lăsa să vizionez nici un canal de pe vertical.
    Repet, dacă pe altă antenă receptorul merge ok însemnă că de la antenă e problema. (a se citi LNB).
    Cablul nu are nici o influenţă, eu a tras 30m de cel mai ieftin cablu coaxial de 75ohm pe care l-am găsit şi tot 80% am la semnal şi la calitate 98%.

    Chiar, ce cablu ar trebui folosit pentru legătura dintre receptor şi satelit? RG-59?

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dondos View Post
    Dacă 5160-ul merge bine la părinţi, pe altă antenă, însemnă că la antena ta e defect LNB-ul. Şi mie mi-a murit unu´. Nu mă lăsa să vizionez nici un canal de pe vertical.
    Repet, dacă pe altă antenă receptorul merge ok însemnă că de la antenă e problema. (a se citi LNB).
    Cablul nu are nici o influenţă, eu a tras 30m de cel mai ieftin cablu coaxial de 75ohm pe care l-am găsit şi tot 80% am la semnal şi la calitate 98%.

    Chiar, ce cablu ar trebui folosit pentru legătura dintre receptor şi satelit? RG-59?
    RG-6
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  14. #14
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germania
    Posts
    93
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hmm..la chestia cu LNB-ul inca nu m-am gandit... ia sa-l schimb.. LNB-ul actual e un MTI de 0,2dB, ce-i adevarat a cam luat niste shuturi, ca m-am mutat de curand si .. asa e cand te muti, se mai loveste mobila O sa fug in oras sa caut unu..ca nu am rabdare sa-l iau de pe ebay..



    Tocmai am vrut sa ies pe usa sa plec in oras, cand imi pica fisa.. pai daca ar fi LNB-ul stricat.. atunci nici cu HSS 1160 nu as putea sa vad programele alea.. Ca doar n-o fi stricat LNB-ul doar ptr 5160? Repet, cu HSS 1160 merge totul perfect..Semnal bun, toate programele la locul lor..

  15. #15
    Stargate FAN Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    aproape de Cluj
    Posts
    288
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ipotetic vorbind, problema se pune aşa: pentru a reduce costurile, au fost eliminat nişte componente sau înlocuite cu altele de valori mai mici (de ex: un condensator de 1000uF înlocuit cu unul de 470uF). Astfel LNB-ul nu mai primeşte tensiunea filtrată ci cu vârfuri. LNB-ul care nu are nici problemă o acceptă şi aşa, în schimb cel defect merge un pic, după care gata.

    Şi-acuma logic vorbind, dacă acelaşi receptor pe altă antenă merge fără probleme şi pe a ta face figuri, care poate fi problema? Receptorul?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top